Øerne, naturen og øboerne

Foto: Destination Fyn

Syd for Fyn - i Østersøens vestligste krog - findes et farvand fyldt med små, hyggelige øsamfund. Øer, hvor befolkningen og stemningen er præget af nærvær, naturen og det omgivende hav. Velkommen til de sydfynske øer!   

Det Sydfynske Øhav vrimler med øer, store som små. De mange øer giver mulighed for nogle helt specielle oplevelser - i naturen og med øernes beboere.

Øerne i det sydfynske kan med fordel opleves både til vands og til lands. Du kan tage på ø-hop rundt i det Sydfynske Øhav, vandre på Øhavsstien eller springe på cyklen og opleve øerne f.eks. via Østersøruten. Du kan også komme helt tæt på øhavets vilde natur og et rige dyreliv med kano eller kajak. Måske er du heldig at spotte marsvin og legesyge sæler.

Foto: Destination Fyn

Oplev det tidligere istidslandskab
Hvis du sejler rundt i det Sydfynske Øhav, vil du hurtigt se, at landskabet er noget helt særligt. Landskabet omkring de mange øer var for mange millioner år siden ét stort istidslandskab med bakker og dale. I stenalderen blev området oversvømmet, og i dag står kun de højeste bakketoppe tilbage som øer, holme, drag og odder. Øhavets historie gør naturen i området til noget helt specielt og noget, du ikke bare kan opleve alle steder.

Foto: VisitFyn

Øernes beboere
Øboere er et helt specielt folkefærd. Når man bor på en lille ø, må man undvære den daglige storbypuls. Men øboere får noget andet i tilgift. Naturen, stilheden, trygheden og muligheden for at sætte spor i lokalsamfundet. Det er nemt at knytte venskaber og bekendtskaber på en lille ø. Men det er også tilladt at være privat.

Det Sydfynske Øhav rummer mere end 60 øer, småøer og holme, hvoraf en mindre procentdel er beboet.  

Foto: Avernax

Beboede øer i det Sydfynske Øhav

De mange øer har noget at byde på hver især. Du får derfor en liste over de beboede øer i havet omkring Fyn, der byder på spændende oplevelser:

Ærø

Naturen på Ærø har et nyt ansigt hver dag året rundt: Blide strandlinjer mod det Sydfynske Øhav - og vilde og forrevne kyststrækninger mod Østersøen m...

Avernakø

Tag til Avernakø og oplev øens fantastiske natur. Tag fiskestangen med og se, om du kan være heldig at fange en fisk eller to.

Birkholm

Birkholm er det perfekte sted til afstresning fra en travl hverdag. Der er ingen asfalterede veje - kun smuk natur, fred og ro.

Bjørnø

Gå hele Bjørnø rundt på et par timer eller bliv hængende lidt længere, hvis du vil helt tæt på naturen. Øen er nemlig perfekt til vandreture.

Drejø

Drejø er hjemsted for de smukke hvide dådyr. Øen byder på smuk natur, naturskønne vandrestiger, hyggelig landsbystemning og gode fiskemuligheder.

Hjortø

Tag til Hjortø, hvis du vil have unikke naturoplevelser og bare vil helt ned i gear. Der er ingen butikker eller spisesteder på øen. Det er primitivt,...

Langeland

Langeland byder på mange spændende naturoplevelser, store som små. Hvis du er på jagt efter nye, spændende naturoplevelser, er det helt oplagt at besø...

Lyø

Tag en spadseretur rundt i ægte landsbyidyl, besøg Klokkestenen og fang en fisk til aftensmaden. Lyø byder på mange spændende oplevelser.

Skarø

Kom helt tæt på naturen, når du overnatter i et arkitekttegnet shelter i den smukke natur på Skarø.

Strynø

Oplev fællesskabet i øsamfundet på Strynø. Tag cyklen rundt eller spænd vandreskoene og udforsk den lille ø midt i det Sydfynske Øhav.

Thurø

Øst for Tåsinge og syd for Svendborg ligger en lille ø. Thurø er blot 7,5 km2 stor, men gemmer alligevel på nogle fine og unikke naturoplevelser.

Tåsinge

Tåsinge er en lille, charmerende ø i det Sydfynske Øhav. Måske har du allerede besøgt øen på vej til Langeland. Tåsinge har meget at byde på, så hvorf...