Strynø set fra oven i drone-shot med marker i forskellige grønne nuancer.

Strynø

Foto: Andreas Mørck

Oplev fællesskabet i øsamfundet på Strynø. Tag cyklen rundt eller spænd vandreskoene og udforsk den lille ø midt i det Sydfynske Øhav.

Strynø kan ved første øjekast virke som en isoleret ø i det Sydfynske Øhav. Du ankommer til øen med færgen fra Rudkøbing. Øen har cirka 190 indbyggere, hvoraf nogle dyrker landbrug, andre har egen virksomhed eller pendler til større øer. Strynø danner alt i alt rammen om et lille velfungerende samfund med daginstitutioner, skole, købmand, kirke, erhverv og forskellige foreninger. Fællesskabet spiller en stor rolle på den lille ø og er med til at få det lille øsamfund til at fungere. Der er altså liv på øen, men du har stadig mulighed for at komme helt ned i gear, når du besøger Strynø.

Når du er på øen, er det oplagt at tage en tur rundt på cykel. På din vej møder du blandt andet Strynø mølle, Strynø kirke og bådmuseet. Hvis du er interesseret i at vide mere om det Sydfynske Øhavs historie, skal du besøge museet på øen. Her kan du blandt andet opleve flotte gamle smakkejoller. Du kan læse mere på Strynøs egen hjemmeside.

 The Strynø ferry on the water with people on board, with a bridge visible ahead.

Foto:Kasper Orthmann Andersen

Smakkejoller

Før i tiden var smakkejollen et populært fartøj i det Sydfynske Øhav. En smakkejolle er i bund og grund "bare" en jolle med sejl. Det kræver både viden og erfaring at sejle en smakkejolle, så hvis du ikke har prøvet det før, kan det anbefales at tage et par timers instruktion, inden du begiver dig ud på egen hånd. Det kan du blandt andet gøre på Øhavets Smakke- og Naturcenter. Du kan komme på guidede ture i en smakkejolle, eller du kan leje din egen smakkejolle og begive dig ud på egen hånd. I en smakkejolle får du muligheden for at komme helt tæt på vandet og naturen.

Du kan også besøge Øhavets Smakke- og Naturcenter for at se de flotte udstillinger. Du kan læse mere om udstillingerne og centeret lige her. Centeret tilbyder forskellige aktiviteter f.eks. sælsafari og ture i en smakkejolle eller havkajak.

Familie med redningsveste sidder i en smakkejolle på vandet.

Foto:VisitFyn

Kys Frøen

Hvis du slår et smut forbi Øhavets Smakke- og Naturcenter, kan du finde det såkaldte Kys Frøen-oplevelsescenter. Her kan børn og voksne få sjove og lærerige oplevelser i naturen. Disse aktiviteter er et godt afsæt til at udforske naturen på Strynø. Du kan f.eks. tage på en kystsafari, hvor du kan udforske de vilde dyr i det lave vand. Aktiviteten Vild Mad tager dig med ud i naturens store spisekammer. 

Fem børn står samlet omkring et hvidt kar med vand og noget levende nede i. De har hænderne nede i vandet.

Foto:VisitFyn