Fynske toprestauranter - anbefalet af Den Danske Spiseguide

Gastronomi og fødevarer

Fynske råvarer - steensgaard

Fra fed fynsk muld til gastronomisk guld

Udforsk den ambitiøse fynske restaurantscene, smag på de lokale specialiteter og gå på jagt efter friske råvarer hevet direkte op af den næringsrige fynske jord. 

Gastro Fyn:
Få dit livs gourmetoplevelse

Foto: VisitFyn

På sporet af fynske fristelser

Det er ferietid, så du kan roligt give lasterne frie tøjler og gå ombord i lækkerier fra de kvalitetsbevidste fynske producenter af øl, chokolade og vin. Vi har samlet de bedste på tre ruter, som er et must på din fynske bucket list. 

Følg Den Fynske Ølrute

Fyn byder på både store og små bryggerier, som slår dørene op og inviterer indenfor. Bag bryggeriernes mure leger og eksperimenterer inkarnerede ildsjæle for at skabe øl af høj kvalitet. Tag et stop eller flere på Den Fynske Ølrute.

Følg Den Fynske Chokoladerute

Er din søde tand af den kvalitetsbevidste slags - så er den fynske chokoladerute et must på dit næste visit. Her møder du chokoladeproducenter, som lever og ånder for at sikre dig en intens smagsoplevelse og det helt rigtige knæk på chokoladen.

Følg Den Fynske Vinrute

Passionen for smage, dufte og vinmagerens oldgamle håndværk gennemsyrer alt på de fynske vingårde. Det står klart, når du går en tur mellem de snorlige rækker af vinstokke eller falder i snak med vinavlerne om deres lidenskab for at dyrke og forædle de druesorter, som trives på Fyn.

Mere end blot et måltid...

Få et overblik over de bedste fynske spisesteder - uanset om du er til urban streetfood, børnevenlig buffet eller gastronomi på Michelin-niveau. 

Fynske toprestauranter

Guiden er baseret på anmeldelser fra Den Fynske Spiseguide.

Mad til små maver

Find Fyns mest børnevenlige restauranter i en fart.

Gode fynske spisesteder

Spis dig mæt hos skønne street food-steder, caféer og restauranter.

Spis på de fynske slotte og herregårde

Spis som en konge på disse tre slotte.

Spis som en fynbo

Foto: VisitFyn

Fyn - hele Danmarks have

Den næringsrige fynske jord har gennem århundreder leveret landets bedste frugter og grøntsager. Gå på jagt efter nyplukkede æbler, friskfangede fisk og fynske delikatesser på årets mange torvedage, fødevaremarkeder og -festivaler. 

Torvedage og fødevaremarkeder

Gå på jagt efter årets første sprøde asparges, din favoritost eller nylandede fjordrejer ved de stemningsfyldte fynske torvedage og markeder.

Fynske fødevarefestivaler

Året igennem afholder de fynske byer en række festivaler med fødevarer som hovedtema. Her finder du listen over årets største begivenheder med fødevarer. Desværre er en række af festivalerne aflyst grundet covid-19. Hold dig orienteret på de enkelte aktørers hjemmesider.