En familie går hånd i hånd på en strand.

Langeland

Foto: Mette Johnsen

Langeland byder på mange spændende naturoplevelser, store som små. Hvis du er på jagt efter nye, spændende naturoplevelser, er det helt oplagt at besøge denne perle i det Sydfynske Øhav.

Den 284 km2 store ø er hjem for hele 12.300 borgere - og massevis af dyr. Langeland giver dig muligheden for at få nogle helt unikke og interessante naturoplevelser, der giver ro i krop og sjæl. Begiv dig ud i naturen og gå på opdagelse i de mange små afkroge af Langeland. Du kan f.eks. opleve de vilde heste eller det spændende landskab med hatbakker. Du kan få inspiration til, hvilke oplevelser din næste tur til Langeland skal indeholde her.

Grønne marker, bakker, buske, træer og små søer. Blå himmel og havremarker i baggrunden.

Foto:Jonas Legarth

Vilde heste

Langeland er blandt andet kendt for sine vilde heste. Og det er da også en helt særlig oplevelse at se, hvordan de vilde heste interagerer med naturen og resten af flokken. Langelands omkring 60 vilde heste findes på Sydlangeland, hvor de befinder sig i området mellem Dovns Klint og Søgård. På Nordlangeland kan du opleve ca. 25 vilde heste på Flået, der er en del af Tranekær Gods.

Hestene er en vigtig del af naturen i disse områder. De lever i pagt med naturen og med minimal menneskelig indblanding. Hestene er vilde, og derfor skal du også respektere dem i deres naturlige miljø. Hvis du vil vide mere om de vilde heste, kan du læse mere her.

vilde heste langeland natur sommer

Foto:Jonas Legarth

Hatbakker

Under sidste istid blev der skabt et helt unikt naturfænomen på Langeland. Langeland rummer mere end 1000 små og store bakker, hvoraf nogle er helt op mod 20 meter høje, mens andre er mindre. Mange af bakkerne ligger parallelt med hinanden på rækker.

Hvis du vil finde de bedste steder at opleve det bakkede landskab, kan du tage til kystområdet ved Spodsbjerg. Her finder du et bælte af de mange bakker, som træder fint ud af landskabet. Der er også nogle flotte eksempler på bakkelandskabet ved Nordenbro og Næbbeskov.

Søger du mere information til oplevelser på Langeland, kan du læse meget mere lige her.