Drejø set fra oven

Drejø

Foto: VisitFyn

Drejø er hjemsted for de smukke hvide dådyr. Øen byder på smuk natur, naturskønne vandrestiger, hyggelig landsbystemning og gode fiskemuligheder.

Drejø er en af de helt små øer i det Sydfynske Øhav - og er beboet af omkring 70 personer. Øen er kun 5 km lang og 2 km bred. Det er derfor helt oplagt at udforske øen på gåben eller på cykel. Du ankommer til øen via færge fra Svendborg. Hvis du vil udforske øen til fods, kan du f.eks. følge de to fastlagte naturstier. Det ene spor er 3 km, og det andet er 5 km. Du kan læse mere om de to spor lige her.

Fem badende børn ved Drejø. To børn står oppe på en træ-platform, de tre andre er nede i vandet.

Foto:VisitFyn

Dyreliv og smuk natur

Selvom øen ikke er særlig stor, er der et rigt dyreliv på øen. Øen gemmer ligeledes på mange fine naturoplevelser. Det sjældne hvide dådyr holder til på øen. Hvis du er heldig, kan du måske få et glimt af den fine skabning. Du skal dog væbne dig med tålmodighed, da dyrene er menneskesky og ofte løber deres vej, når de ser mennesker.

På øens vestlige side kan du opleve flotte klinter, mens de gode badestrande typisk findes på sydsiden af øen. Rundt omkring på øens kyster finder du gode fiskesteder. Det kan derfor være en god idé at tage fiskestang og -grej med, når du tager færgen til Drejø. Der er bl.a. gode muligheder for at fange havørred fra Drejøs kyster.

På jord dækket af sne står 14 dådyr. 7 hvide og 7 sorte.

Foto:VisitFyn

Landsbyidyl

På din tur rundt på øen vil du uden tvivl kunne mærke den idylliske og romantiske landsbystemning. Drejø by består af en række gamle bindingsværkshuse og -gårde, som giver den helt rigtige landsbystemning. Der findes dog også en del huse af nyere dato, der er opført efter den store bybrand i 1942.

De smukke omgivelser passer perfekt til en hyggelig aftentur i solnedgangens lyserøde skær. Hvis du overnatter på øen, skal du unde dig selv at gå en tur i skumringstiden, hvor lyset og stemningen er helt speciel i den lille landsby.

Færge ved færgeleje. Mennesker til fods med masser af oppakning går på vejen i retning mod færgen.

Foto:VisitFyn

Overnat i et shelter

På Drejø har du en helt unik mulighed for at komme væk fra civilisationen, selvom det er en beboet ø. Naturen på øen er oplagt til telt- og shelterture. Når du overnatter i en shelter eller et telt må det gerne være primitivt, så du kommer i kontakt med naturen. Hvis du alligevel får brug for friske forsyninger, er der mulighed for at gøre basale indkøb hos øens eneste købmand.

På øen finder du tre sheltere på pladsen Drejø Syd – Stenbidder, Skrubbe 1 og Skrubbe 2. Hvis du overnatter på pladsen, har du mulighed for at bade på øens bedste badestrand. Du får en helt fantastisk udsigt ud over vandet med kig til Ærø. Husk, at man altid skal booke shelteren på forhånd. Det kan du gøre lige her

Shelter med træinteriør og en lille plads foran.

Foto:VisitFyn