Vandring på Øhavsstien på Sydfyn

Øhavsstien - Vandring på Sydfyn

Foto: Destination Fyn

Øhavsstien er en af Danmarks længste vandreruter med hele 220 km vandresti smukt omkranset af Det Sydfynske Øhav. Vi guider dig til en uforglemmelig og smuk vandretur i den sydfynske natur. 

Se hele Øhavsstien på kortet herunder eller klik her (Opdateret kort med overnatningsmuligheder og praktiske oplysninger kommer snart)

Øhavsstien

Foto:Naturturisme I/S

Øhavsstien byder på flotte naturområder, herregårde, landsbyer og købstæder. Nyd udsigten ud over Øhavet, mærk den særlige stemning i de små, hyggelige øsamfund og oplev et internationalt anerkendt fugleområde. Stien er en trampesti forbeholdt vandrere. Hele ruten er afmærket med pæle og blå piktogrammer af en vandringsmand.

Øhavsstiens syv strækninger

Hver strækning har sin egen folder, hvor du kan læse om de forskellige seværdigheder undervejs på turen, se et detaljeret kort samt få et overblik over praktiske oplysninger. Du kan også finde folderne på de lokale turistbureauer i Faaborg, Svendborg, på Langeland og Ærø.

  1. Faldsled - Svanninge Bakker - Faaborg - Fjællebroen  
  2. Fjællebroen - Egebjerg Bakker - Svendborg 
  3. Svendborg - Broholm - Lundeborg 
  4. Svendborg - Tåsinge - Siø - Rudkøbing
  5. Lohals - Tranekær - Stengade Strand  
  6. Stengade Strand - Rudkøbing - Henninge Nor
  7. Marstal - Ærøskøbing - Søby
Vandring på Øhavsstien på Sydfyn

Foto:Destination Fyn

Vandreferie på Øhavsstien

Øhavsstiens længde gør, at det er oplagt at kombinere turen med en eller flere overnatninger. En trænet vandrer vil kunne gennemføre turen på ni dage. De fleste vælger dog en enkelt strækning og kombinerer den med et par overnatninger. 

Øhavsstien er etableret af Naturturisme I/S på baggrund af et godt samarbejde mellem de fire kommuner, stien går igennem, de cirka 150 lodsejere, som har afgivet jord til stien og Naturturisme I/S.

Hensyn og gode råd til vandring

Naturen må gerne betrædes, men tag hensyn. Få gode råd inden turen starter og læs om de hensyn, som giver alle den bedste oplevelse. Derudover kan du se VisitFaaborgs forslag til, hvordan du kan overnatte og planlægge ruten fra Faaborg til Svendborg.

Er du sulten efter endnu mere information om Øhavsstien, kan du købe guidebogen på 180 sider spækket med spændende indhold.

Find flere aktive oplevelser i Geopark Det Sydfynske Øhav appen

Få din helt egen turguide med i lommen! Med det digitale kort ved hånden får du overblik og inspiration til mange nye oplevelser til fods, til vands eller på cykel.

Download appen i app store

Download appen i Google Play

En telefon er sat ind foran et naturbillede med vand, strand og klint. Øverst står teksten Geopark Det Sydfynske Øhav sammen med deres logo.

Foto:Mikkel Jézéguel