Tag på slotsophold på Broholm Slot

Foto: Destination Fyn

I den smukke fynske natur mellem Nyborg og Svendborg ligger Broholm Slot - som taget ud af et eventyr med tårne, spir, voldgrave og parkanlæg. Book et luksuriøst slotsophold på Broholm Slot og tag på en spændende rejse næsten 700 år tilbage i tiden i de eventyrlige gemakker.

Når du vågner i en af sengene på Broholm Slot, er det næsten som at vågne i baronens seng. Slottet har 16 værelser alle indrettet i individuel stil med originale møbler og inventar.

Nyd dit ophold på Broholm slot og udforsk den smukke natur omkring slottet. Slottets restaurant byder på en smagfuld gourmetoplevelse, som sætter prikken over i'et på dit ophold.

Du kan også holde bryllup eller andre fester på slottet. De herskabelige rammer på Broholm Slot er den perfekte mulighed for at holde en overdådig fest for dem du elsker.

Prægtig slotsbygning i røde og gule mursten med tårn.

Foto:Destination Fyn

Book et eventyrligt ophold på Broholm Slot

Broholm slot tilbyder en række forskellige ophold, så der er noget for enhver smag.

Er du til en smagfuld gourmetoplevelse med masser af forkælelse, skal du tage på gourmet ophold - du bliver bl.a. forkælet med champagne og en lækker 5-retters middag. Priser fra 1.655,- pr. person.

Slottet tilbyder desuden golfophold, årstids-ophold til særlige årstidspriser og et slotsophold i H.C. Andersens fodspor. Det er også muligt at booke et Bed & Breakfast ophold i Den Gamle Vandmølle.

Suite med smuk, gammel seng, oplyste hvide gardiner og andet gammelt interiør på på Broholm Slot.

Foto:Destination Fyn

Besøg slottets gourmetrestaurant og hyggelige slotsbutik

I slottets gamle forpagterbolig finder du Broholms gourmetrestaurant. Her kan du smage årstidens fynske, lokale råvarer, når de trylles om til velsmagende retter. Især råvarer fra lokale leverandører, Broholms egen have og Det Sydfynske Øhav er i højsædet.

Vil du have nogle af Broholms lækkerier med hjem, skal du besøge slotsbutikken. Her kan du bl.a. købe marmelader, syltede frugter, eddiker, sirupper, sprøde kager, chokolade fra Konnerup, friskpresset saft fra Gårdmosteriet og fynsk brændevin fra Aqua Vitae i Skårup.

Hvid dyb tallerken med gourmetanretning.

Foto:Destination Fyn

Broholm byder på et væld af oplevelser

Et ophold på Broholm Slot handler ikke bare om gourmetmad og historiske gemakker - der gemmer sig mange andre spændende oplevelser på og omkring slottet.

Parken omkring slottet er noget helt særligt - eventyrstien fører dig igennem slotsparken, der bl.a. byder på en fin herregårdssø, en hyggelig vandmølle og vild skov med gamle træer. Du kan også tage et spil kroket.

Du kan også besøge Oldtidssamlingen med mere end 70.000 oldtidsminder. Det var godsejer N. F. B. Sehested, der indsamlede de mange fund og byggede museet i sin tid. Den imponerende samling mange spændende arkæologiske fund.

Foto:Destination Fyn

En lille bid af historien

Broholms historie kan dateres helt tilbage til 1326. Gennem årene har slottet været ejet af forskellige slægter, senest kom Sehested slægten til i 1730 og ejer således slottet på 13. generation.

Slottet har navngivet en sjælden dansk hunderace - broholmeren. Det var kammerherre N.F.B. Sehested, der frem til 1850 fremavlede hunderacen og dermed sørgede for racens udbredelse i Danmark.

Slottet ligger også navn til et æble - Broholm Æblet, også kaldet Broholm Rosenæble. Æblets modertræ stod i slottets park, og kan dateres helt tilbage til 1866. I dag står der flere træer rundt omkring slottet på engene og i parken. Det lille, saftige æble bruges bl.a. til æblebrændevin, der kan købes på slottet.

Kort

Group
Group
Åbn i Google Maps
Adresse

Broholmsvej

5883

Koordinater

Længdegrad : 10.727913

Breddegrad : 55.137146