Under isen lydvandring

Fynske lydvandringer

Foto: Ard Jongsma

Bliv guidet gennem smukke landskaber og oplev naturen på ny. Husk at scrolle ned – listen er nemlig lang. Listen indeholder både lydvandringer for voksne og for børn.

Lydvandringer for voksne

Liste
Kort
01

Assens: Podcast om naturen på Vestfyn

Natur til tiden er Assens Kommunes nye podcast serie. Vært er naturvejleder, Christian Heller. Podcasten handler om, hvad der sker i den danske natur netop nu.

02

Faaborg: Poetisk lydvandring i Sollerup Skov

Lydvandringen fra landevejen nord for Faaborg, gennem Sollerup Skov til Fyns største sø Arresø er ganske magisk. Her er højstammet bøgeskov som grønner skyerne, tætte grantykninger der tystner lydene og åbne enge der græsser køerne.

Læs mere
03

Faaborg: Under isen i Svanninge Bjerge

"Under Isen" hedder den usynlige teaterforestilling, der blander fiktion og drama med historisk virkelighed fra de lokaliteter, man bevæger sig igennem. Det er publikum, der giver fortællingen ben at gå på - 7 km i alt og det i et ret så opadgående terræn.

04

Martofte: Poetisk Lydvandring på Fyns Hoved

Denne vandring foregår på Fyns Hoved. Novellen fortælles gennem kvinden Iben, der en sensommerdag i 2020 opdager nye hemmeligheder om sin familie. 

Læs mere
Grafik fra Podwalken "Nyborgs Skjulte Fortællinger". Mand kigger udover Nyborg by og havn.
Foto: VisitNyborg
05

Nyborg: Skjulte Fortællinger

Tag på en rejse til en anden tid og lyt til byen, skæbnerne og hemmelighederne – kom helt tæt på Nyborgs hjerteslag. Her skjuler sig små og store fortællinger, som ikke kan ses med det blotte øje. Kom, træd ind i fortidens lydbillede og bliv selv en del af fortællingen.

06

Odense: Poetisk Lydvandring i Elmelund Skov

Lydvandringen tager dig på en tur blandt flora og fauna, til shelters og søer, forbi hestestier og mountainbikere, og du kan forlænge ruten, hvis bentøjet er i humør. 

Læs mere
07

Nordfyn: Poetisk Lydvandring på Enebærodde

Du følger kraftværksingeniøren Ragna, der bevæger sig rundt på Enebærodde for at undersøge, om man kan placere et atomkraftværk på halvøen. Tidevand, havstrømme og planteliv flettes ind i hendes refleksioner over natur og energi. 

Læs mere
08

Assens: Poetisk Lydvandring ved Thorøhuse

Denne lydvandring foregår i Assens Kommune og tager sit udgangspunkt i en rute, der har sit naturlige forløb rundt om Thorø ved Thorøhuse. 

Læs mere
09

Svendborg: Sundets Stilhed - Audiowalk

Som publikum går du den smukke rute langs Øhavsstiens scenografi fra Maritimt Center på havnen i Svendborg til Brechts Hus på Skovsbostrand, mens du lytter til ”Sundets Stilhed” via app’en BaggårdTeatret.

To cyklister på pilebakken i Ærøskøbing om sommeren.
Foto: Bjørg Kiær
10

Ærøskøbing: Øens Ekko

Øens Ekko er en lydvandring, der foregår i og omkring Ærøskøbing. Den vil sende dig i armene på fire historiske personer, hvis liv og skæbne var uløseligt knyttet til Ærøskøbing, og vise dig steder med deres øjne - fra det tidspunkt i historien, hvor de levede. 

11

Carl Nielsens Camino: Rute 1 fra land til by

Carl Nielsens Camino er en i alt 110 km lang lydvandring i komponistens fodspor. Den indvies i september 2024, men allerede nu kan du gå de første 5 km af ruten lige midt i hjertet af Odense. Tag det som en slentretur, hvor du kommer helt ned i gear. 

Læs mere

Lydvandringer for børn

Tryk på kortet for en overskuelig oversigt over lydvandringerne. Ud over de lydvandringer, der er listet her, kan du også gå et af de mere end 30 Natureventyr på Fyn og Øerne med børn.

Liste
Kort
01

Assens: Aya og gudernes store retssag

På dette eventyr ved Frøbjerg Bavnehøj er Frejas magiske halssmykke Brisingamen forsvundet, og jætten Loke er mistænkt for at stå bag tyveriet. For foden af højen er guderne derfor stimlet sammen for at afgøre hans skæbne ved en retssag.

Læs mere
02

Assens: Jagten på Kaptajn Fahnøs sidste skat

Dette eventyr tager jer med på en tur gennem Assens by og sukkerengen– fra havnen med de smukke gamle træskibe gennem de små smalle gader med de gamle huse til byens grønne åndehul og den fine gamle skovpavillon.

Læs mere
03

Bogense gamle by: Mysteriet om den forsvundne klokke

Blandt købstaden Bogenses smukke, gamle bygninger kan du på dette eventyr drage ud og opklare lidt af et detektivmysterie.

Læs mere
04

Bogenses Grønne Hjerte: Den lille dreng og Havfruen

På dette eventyr skal I høre fortællingen om, hvordan en helt uskyldig tissetår i byens å førte til, at en lillebitte dreng drog ud på et kæmpestort eventyr. Alt sammen for at redde en vildfaren havfrue.

Læs mere
05

Faaborg: Nøkken og Ellepigen i Sollerup Skov

Målgruppen er større børn, og mixet mellem en fantastisk natur og mødet med bl.a. magiske væsner som ellepiger og Nøkken, skaber en fascinerende og til tider uhyggelig naturoplevelse, der viser, hvordan fortidens mennesker havde forestillingen om mytiske væsner helt inden på livet.

06

Faaborg: Ræv Ingolf og Dragernes Dal

I billedskønne Svanninge Bakker tager rævenes største eventyrer – Ræv Ingolf – jer med på en spændende rejse. Her skal I sammen redde dragekongens datters ild fra en udspekuleret troldmand, der vil udnytte dets magiske kræfter.

Læs mere
07

Langeland: Mod strømmen - Usynligt teater

4 verdenshjørner, 117 strømforsøg og 1 luftskib. Stærke naturkræfter og en sitrende idé om elektricitet er på spil, når du og H. C. Ørsted tager på en eventyrlig og sanselig jagt efter store opdagelser på Langeland. Den app-baserede forestilling er skabt til alle fra 8 år.

08

Middelfart: Bogormen Frederik og den store fejde

Gå på opdagelse i den imponerende slotspark og Hindsgavl Voldsted ved Hindsgavl Slot. Sammen med lensmandens søn Frederik drager I på en farlig mission for at stoppe en dum konflikt med skovfolkets konge.

Læs mere
09

Nyborg: Tatonka og redder troldmændenes land

I Strandvænget Park måtte Troldmandslærlingen Tatonka engang gå gennem ild og vand for at gentænde ilden på Kongernes Bro. Et spændende eventyr med uhygge, udfordringer og en modig lille troldmand.

Læs mere
10

Odense: Kampen om Kong Skrots Slot

På Stige Ø skal I opleve eventyret om Kong Skrots rige, der på grund af sin umådelige skønhed blev invaderet af den grådige Grev Gyldendorff.

Læs mere
Munkemose park i Odense på en sommerdag. En flok unge mennesker sidder på et tæppe og hygger sig, mens en cyklist cykler på en sti i baggrunden.
Foto: Destination Fyn
11

Odense: Rejsen til Evighedslandet

Det foregår i Eventyrhaven og i Munke Mose! I dette eventyr skal du høre fortællingen om drengen Jens, som drog ud på en eventyrlig rejse for at sige farvel til sin bedstemor – den store historiefortæller.

Læs mere
To små børn i flyverdragter midt en skov.
Foto: Natureventyr
12

Odense: Ulrik Ugles store fest

På eventyret i Åløkkeskoven følger I egernet Bjarne Betjent på sin mission rundt i skoven, hvor han skal opklare lidt af et mysterium for at redde Ulrik Ugles store fødselsdagsfest.

Læs mere
13

Svendborg: Havfruernes mysterie og det magiske kompas

Undervejs i midtbyen følger I Juliane og Jens på en hektisk jagt for at løse den gåde, som de er blevet stillet af havfruerne i vandspringet på byens torv.

Læs mere
14

Svendborg: Juliane og rejsen til fremtiden ved Skansen

Juliane voksede engang op hos ørefolket, der mere end noget andet elskede at leve i stilhed og i et med naturen. I eventyret skal i følge Juliane på en spændende – og lidt farlig – rejse ind i åndelandet for at finde sin fremtid.

Læs mere
15

Svendborg: Kaptajn Fahnø og den forsvundne skat

Velkommen Christiansminde og til eventyret om møllerdrengen Jens, der en tidlig morgen begiver sig ud på et eventyr for at hjælpe den gamle sørøver, Kaptajn Fahnø, med at finde en forsvunden skat.

Læs mere
16

Svendborg: Tatonka og troldens styrke

På eventyret ved Rødme Svinehaver følger I de unge troldmandslærlinge Tatonka og Sigrid i deres jagt på et hår fra en troldehale. Den sidste ingrediens i en magisk mikstur, der vil kunne lande dem topkarakterer til eksamen og en plads til troldmændenes olympiade.

Læs mere