Landevej omringet af marker i varme farver og med en kirke i baggrunden.

Skarø

Foto: Kasper Orthmann Andersen

Kom helt tæt på naturen, når du overnatter i et arkitekttegnet shelter i den smukke natur på Skarø.

Vidste du, at Skarø betyder ”udfald i havet ved randen af sejldybet”? Skarø ligger i det Sydfynske Øhav og er med sine cirka 2 km2 ikke særlig stor. Der bor da også kun omkring 30 personer på øen, som du kan komme til via færgen fra Svendborg. Øen er oplagt til en hyggelig endagstur, men du kan også overnatte på øen. Tag teltet med og overnat på teltpladsen, sov i et arkitekttegnet shelter eller benyt en af de andre overnatningsmuligheder.

Foto:Kasper Orthmann Andersen

Oplev øen til fods eller på cykel

Trods øens størrelse, byder øen stadig på helt fantastiske naturoplevelser. Kysterne rundt om øen er flade, og netop dette er helt specielt. På øen finder du strandenge, diger og sandrev. Hvis du går på opdagelse i den skønne natur, vil du opdage, at øen byder på mange små, gemte perler.

Du kan nemt udforske øen til fods eller på cykel via de anlagte stier og de mange trampestier gennem marker og skove. Der er også anlagt vandrestier på øen, hvor du undervejs støder på flere hyggeligt kaffepladser. Her kan du i ro og mag sidde og nyde udsigten. 

Du skal selvfølgelig heller ikke snyde dig selv for at smage den berømte Skarø Is. Tag et smut forbi iscaféen og smag den hjemmelavede, økologiske is. Her kan du nyde is med spændende og nye smagskombinationer.

Lyseblå is-cykel med logoet "Is fra Skarø" står parkeret ved en væg.

Foto:VisitFyn

Dyreliv

På Revet, Skarø Odde og Kalveodde kan du opleve vadefuglene, der yngler. Vær dog opmærksom på, at fuglene helst ikke skal forstyrres i yngleperioden den 1. marts til den 15. juli. På øen findes omkring 50 fuglearter - så husk at tage kikkerten med.

Revet og Kalveodde er strandenge, som er en helt speciel naturoplevelse. I dag er det kun den nordlige del af Revet, der afgræsses af fritgående køer. Du støder nok på en del harer, da husmåren er det eneste rovdyr på øen. Fra maj kan du høre og se den grønbrogede tudse i vandhuller rundt omkring på øen.

Dreng i vand ved Skarø

Foto:Kasper Orthmann Andersen

Overnatning i shelter

På Skarø finder du en enkelt teltplads. Her er opstillet fire shelters, som kan benyttes af alle. Husk dog at booke shelteren på forhånd. Når du overnatter her, er du tæt på havet og havnen - og dermed også tæt på bade- og toiletforhold. Hvis du ankommer med kajak til øen, er det helt oplagt med en overnatning på teltpladsen.

Teltpladsen kan være din base, når du skal ud og udforske øen. Ud over at udforske den smukke natur, skal du også slå vejen forbi Skarø By. Her kan du f.eks. besøge Skarø Kirke, som ligger på et af øens højeste punkter, og derfor giver en helt fantastisk udsigt ud over byen.

Arkitekttegnede shelters på Skarø står med åbne døre. Mørkt ydre og lyst træinteriør.

Foto:VisitFyn