Ærø

Foto: VisitFyn

Naturen på Ærø har et nyt ansigt hver dag året rundt: Blide strandlinjer mod det Sydfynske Øhav - og vilde og forrevne kyststrækninger mod Østersøen med bølgende bakker, de inddæmmede nor og den imponerende flora. Ærøs natur er kort sagt unik.

På Ærø kan du opleve ægte, idyllisk ø-stemning. Ærø er en af Danmarks mindste ø-kommuner. Her bor cirka 6.050 mennesker fordelt i en række landsbyer og tre havnebyer. Mellem de tre byer, 14 landsbyer og gårde er der et varieret landskab med bakker mod nord og lidt fladere mod syd.

Den 88 km2 store ø i det Sydfynske Øhav byder på mange spændende naturoplevelser. Øen er særligt velegnet til vandre- og cykelture, har mange gode badestrande og tiltrækker lystfiskere og ikke mindst kunstnere. Øhavet omkring Ærø og øens tre havne er desuden et yndet mål for sejlturister.

Planlæg din Ærø-tur
Kommer du ikke med egen båd til Ærø, skal du rejse til øen med færge fra Svendborg, Faaborg, Rudkøbing eller Fynshav. Du finder de aktuelle færgeafgange her.

Du kan nemt gå eller cykle rundt på øen - og du kan vælge at opleve naturen på egen hånd og dykke ned i de spændende steder, du møder på din vej, eller følge den afmærkede rute på Øhavsstien. Hvis du vil have inspiration til flotte naturoplevelser på Ærø, skal du læse med her. Det kan dog klart anbefales at gå på opdagelse på egen hånd og finde de små, gemte perler.

Tre badehuse ved Eriks Hale ved Marstal. Blå himmel og blåt vand.

Foto:Claire Droppert

Voderup Klint

En af de mest spektakulære naturoplevelser på Ærø er Voderup Klint. Her bliver du mødt af 33 meter høje klinter, der strækker sig over flere kilometer langs kysten. Landskabet ligner nogle steder kæmpe trappetrin, som forbinder øen med havet. Gå en tur langs kysten enten på stranden eller oppe på de høje klinter og mærk, hvor storslået naturen kan være.

Brostensbelagt gade med gamle byhuse i forskellige farver til begge sider. Der er flag sat op foran et par af husene, et par parkerede biler, og den blå himmel ses i forsvindingspunktet.

Foto:VisitFyn

Vitsø Nor

Nær Søby ligger vådområdet Vitsø Nor, som helt sikkert også er et besøg værd. Oprindeligt var Vitsø en fjordarm, som gjorde det muligt at sejle helt ind til Søbygaard. I dag er området omdannet til en ferskvandssø med tre små fugleøer. Du kan gå hele vejen rundt om Vitsø, mens du nyder synet af det smukke landskab og det rige fugleliv. Ved Søbygaard kan du få en flot udsigt over søen og ud til havet. Læs mere om vandring ved Vitsø Nor her

Gult sommerhus i midten af et strandligt landskab.

Foto:VisitFyn

Vandreture

Ærø egner sig særlig godt til vandreture. Du kan vandre på egen hånd eller følge nogle af de fastlagte ruter på Øhavsstien. På disse ruter kommer man hele øen rundt og får således mulighed for at opleve mangfoldigheden i naturen på Ærø. Stien er i alt 36 km lang, men kan nemt deles op. 

Hvis du ikke kan få nok af Ærø og vil have mere information, kan du læse meget mere lige her.

Seks får i grønne omgivelser og med vand i baggrunden.

Foto:VisitFyn