Maritime Fyn

Maritime Fyn

De mange øer og det smukke kystlandskab gør sejlads i de fynske farvande til Danmarks mest varierede og smukkeste oplevelser. Netop derfor er Fyn og øhavet omkring helt forståeligt blandt lystsejleres absolutte favoritter, og de mange hyggelige havnebyer og marinaer summer af liv, fra sejlersæsonen går i gang og frem til medio oktober. 

Læs mere om søfartsmuseer på Fyn. 

 

Maritime oplevelser

Den maritime kultur og historie er stadig dybt forankret i de fynske kystbyer. Oplev byernes charmerende maritime miljø - og attraktioner med fokus på søfartshistorie og havets dyreliv. Her er muligheder nok for hele familien - fra en slentretur langs havnemolen til krabbefangning og historier om eventyrlystne sømænd.

Ferie til søs

Ferie til søs – i sejlbåd, kano og kajak

Øer i massevis, vige, bugter, sunde, grunde, løb og bælter, dertil bunker af hvide sejl og mange dejlige steder, at ligge til ved. I Det Sydfynske Øhav er der rig mulighed for at oplevelser naturen til vands, på den bedste tænkelige måde.

Maritime seværdigheder

En ø med så lang kyststrækning og så mange omgivende øer har selvfølgelig en speciel maritim tradition, der også afspejler sig i seværdighederne.

Ladbyskibet

Maritime museer på Fyn

På Vikingemuseet Ladby ved Kerteminde Fjord kan du besøge Danmarks eneste skibsgrav fra vikingetiden – en attraktion af internationalt format.

Fynske havne

At fynsk søfartshistorie går langt tilbage i tiden, fornemmer man tydeligt i de fynske havne. For mange eventyrere har de fynske havne været udgangspunkt for fantastiske rejser og samtidig været målet for hjemlængsel og savn.

Fynske kapsejladser

En række kapsejladser med tilknytning til Fyn beviser, at her er Danmarks vel nok bedste farvand for sejlsportsinteresserede. Især er sejlerne draget af de beskyttede farvande omkring Fyn, hvor søgangen ikke er høj, men vindforholdene gode.

Fyn rundt med træskibe

Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe

Hvert år sejler 30-40 bevaringsværdige skibe rundt om Fyn, og flere af dem tager gæster med om bord. Så hvis du har lyst til at opleve et sandt maritimt eventyr - kapsejlads mellem gamle skonnerter og fuldriggere på nærmeste hold - er det en helt unik mulighed.

Æbleræs

Æbleræs - De gamle pæreskuder sejler endnu

Æbleræset er en elsket tradition i Svendborg. Hvert år, fredag før efterårsferien, lastes de smukke, gamle skibe fra hele øhavet med æbler fra Troense. Lørdag sejler de i samlet flok til Sejlskibsbroen og Maritimt Centers pakhus i Svendborg, hvor alle æblerne sælges over skibssiderne.

EU-partner:

Vaekstforum _EU_regfond