Kajak i det sydfynske øhav

Så vender vi kajakken

Foto: Daniel Villadsen

Med cirka 1100 km kystlinje rundt om Fyn og 96 øer og holme i havet omkring, er Fyn den oplagte destination for en aktiv ferie på havet – i kajak, på SUP-board eller måske på kiteboard. Mulighederne er mange. Læs med her og bliv inspireret.

På tur i Det Sydfynske Øhav

Udforsk den smukke natur på de mange småøer og holme og se på smukke ynglende fugle – der er hele 55. Det Sydfynske Øhav er en helt unik havkajakdestination med beskyttede bugter og vige, lavt vand og strande, hvor du nemt kan trække kajakken på land. Mange erfarne kajakroere sider endda, at det er et af de bedste farvande at ro i. Find mere inspiration til kajak i Det Sydfynske Øhav.

Hvis du vil have inspiration til aktiviteter i Det Sydfynske Øhav, så tag et kig på Øhavskortet. Du finder også information om Øhavets sårbare natur og de hensyn, som er nødvendige at tage for at sikre et fortsat enestående dyre- og planteliv. Kortet kan også findes hos de lokale turistbureauer.

Kajaktur i Naturpark Lillebælt

Udforsk Danmarks største naturpark fra havet i kajak. Der er optimale forhold for begyndere med mange isætningssteder i læ langs kysten. De øvede kan få en mere teknisk udfordring i form af svær og spændende strøm.

En kajaktur i Lillebælt er helt unik – her kan du ro med udsigt til kyst på begge sider og opleve skiftet fra land til by helt tæt på. Landskabet set fra denne vinkel er utrolig varieret og smukt.

Vil du vide mere om kajakroning i Lillebælt, kan du finde mere information hos VisitMiddelfart. Du kan finde inspiration til ture og meget mere i Kajakguide Lillebælt.

På billedet ses en strandbred. Den fylder hele venstre side af billedet og ender i baggrunden af billedet. Her står to små røde bygninger. Henover strandbredden er solen på vej ned. I højre side er havet. i forgrunden ligger en gul og en blå kajak på standen.

Foto:Destination Fyn

Rundt om Kerteminde Fjord og Kertinge Nor

Er du på Østfyn, skal du selvfølgelig ikke snydes for en tur i kajakken. Hvis du følger denne rute, kan du opleve smuk natur og et rigt fugleliv. Ruten strækker sig over 22 km, men hvis du er nybegynder og det virker lidt langt, kan du nemt forkorte ruten.

Ro gerne helt tæt på kystbredden, så du får mulighed for at opleve naturens mange udtryk helt tæt på. Læg mærke til skove, skrænter, sandstrande og stenstrande. Sivstrækninger, slotte og skibe. Er du heldig, ser du måske også et vikingeskib i Ladby.

I forgrunden er der i venstre side en sløret trægren med blade. I midten af billedet sejler to mænd hver deres kajak. De giver hinanden en thumbs-up og de er begge omringet af vand. I baggrunden ses en by. Der er en masse forskellige små bygninger og man kan se et par sejlbåde i en havn.

Foto:Destination Fyn

Udforsk den nordfynske kystlinje

Nordfyns lange kyststrækning er også et besøg værd, hvis det er ved at være tid til at lufte kajakken. Du finder nogle af Fyns bedste og mest børnevenlige strande på Nordfyn og netop dette giver gode betingelser for vandaktiviteter som kajakroning og SUP-board. Læs mere om vand- og strandliv på Nordfyn lige her.

Er du til lidt mere action, er vandet ved Flyvesandet det oplagte sted til kitesurfing. Der er også masser af skøn natur at udforske – f.eks. ubeboede øer og flotte naturområder langs kysten. Det hele kan selvfølgelig opleves fra din kajak.

I baggrunden er himlen helt rød og foran er træer helt sorte da solen er på vej ned. Foran dette er der åbent hav hvor man kan se en enkelt man ro en kajak.

Foto:Destination Fyn

Vi må ikke glemme Odense

Selvom Odense måske ikke er den oplagte kajakdestination, er der alligevel mulighed for at komme ud på vandet. Især Odense Å er perfekt til en hyggelig dag på vandet – enten i en vandcykel, kano eller kajak. Se mulighederne her.

Du kan selvfølgelig også tage på tur på Odense Å i din egen kajak eller kano.