En å er omgivet af grønt. Grønne buske og grønne træer hænger indover åen. På åen sejler et par en kano. De sidder i sorte redningsveste.

På kanotur i det fynske

Foto: Mette Johnsen

Tag på en eventyrlig kanotur og oplev naturen fra en helt anden vinkel. Måske har du lyst til en rolig tur med tid til eftertænksomhed, en weekendtur med børnene eller måske en endagstur med masser af dejlig motion. Se hvor du kan leje udstyr, læs om reglerne og få gode tips til turen

Kanoudlejning

Længes du efter en tur i kano, men ejer du ikke selv sådan et vidunder? Bare rolig, her på Fyn har du heldigvis gode muligheder for at leje en kano. Se bare her.

Liste
Kort
Aafartens kanoudlejning
Foto: Odense Aafart

Aafartens kanoudlejning

Det er altid hyggeligt at tage en tur med Aafartens turbåd, men vil I være på egen hånd, er det nu også muligt at leje en kano. På deres hjemmeside beskriver de flere ruter, der varierer i længde fra ...

Læs mere
DCU Camping Kanoudlejning
Foto: Ukendt

DCU Camping Kanoudlejning

Lej en kano på DCU-Odense City Camp

Campingpladsen ligger i smuk natur og meget tæt på Odense centrum, og der er en helt unik mulighed at leje en kano og sejle ind og se byen fra vandet. 

Der er pla...

Læs mere
Kanoudlejning
Foto: VisitMiddelfart

Kanoudlejning

Udlejning af kanoer på dagsbasis

Læs mere
Kanoudlejning i Assens
Foto: Helnæs Mølle

Kanoudlejning i Assens

Få en unik oplevelse på vandet og tag på en fantastisk kanotur. 

Læs mere
To piger i redningsvest og en mand sejler en grå kano. De sejler på en bred å. I baggrunden ses buske med grønne blade. To ænder svømmer på åen til venstre for kanoen.
Foto: Visit Fyn

FDF Odense

Hos FDF Odense kan du leje kanoer til 200 kr. pr. dag, og som en ekstra bonus går dine penge ubeskåret til aktiviteter for klubbens spejdere. Kanoerne pakkes på en trailer for dig, og med i prisen får du redningsveste, ekstra sæder og pagajer. Du skal dog selv hente og aflevere kanoerne.

Læs mere
Det meste af billedet består af havvand. I venstre øverste hjørne ses bagenden af en lille båd og en par pæle der stikker op af vandet. På vandet sejler to kanoer forskudt af hinanden. I den bagerste sidder tre piger. To i redningsvest og en uden. I den forreste sidder tre unge mænd to i bar mave og en i en grå tanktop.
Foto: Sandager Næs Camping

Sandager Næs Camping

Campingpladsen udlejer kanoer til 100 kr. for en times sejlads.

Læs mere

Gode råd til kanoturen

Hvis du ikke har sejlet i kano før, skal du måske lige læse med her. Der er nemlig et par ting, det er godt at være opmærksom på.

Regler for sejlads på åerne

De fleste vandløb og åer på Fyn er ikke egnet til sejlads. Det er tilmed ulovligt de fleste steder. Du skal være opmærksom på, at på de få steder, der er egnet, gælder der specielle regler. Husk at du altid skal være varsom og ikke skade naturen omkring vandløbet.

Odense Å:

Det er mest oplagt at sejle på Odense Å. Her kan du sejle hele året rundt, men længden af ruten afhænger af årstiden.

Du kan sejle en strækning på 15 km hele året, fra 1. juni-1.april er ruten 22 km og fra 1. november til 1. april forlænges ruten til hele 35 km. Forvirret? Få overblik over ruterne i Odense Kommune lige her og i Faaborg-Midtfyn Kommune lige her.

Hattebæk:

Her må du sejle fra udløbet i Helnæs bugt til Landevejen.

Du må sejle med ikke-motordrevne små fartøjer som robåde, kanoer og kajakker Sejladsen må dog ikke være til skade eller ulempe for vandløbet, jagt, fiskeri eller rørskær.

Sejlads på Hattebæk er ikke tilladt opstrøms fra det sted, hvor Landevejen/Assensvej krydser åen.

Horne Mølle Å:

Du må sejle fra udløbet i Helnæs Bugt til det sted, hvor Assensvej krydser åen. Du må sejle med ikke-motordrevne små fartøjer som robåde, kanoer og kajakker på strækningen.

Sejladsen må ikke være til skade eller ulempe for vandløbet, jagt, fiskeri eller rørskær.

Se mere om reglerne i Faaborg-Midtfyn Kommune lige her.

Kanotur med børn

Du kan sagtens tage børnene med på kanotur. Inddrag gerne børnene i planlægningen, så det også bliver på deres præmisser.

Husk at medbringe rigeligt vand, især hvis det er en varm dag. Medbring også gerne snacks og/eller mad, og kaffe til de trætte voksne.

Det kan også være en god idé at medbringe tæpper og evt. puder, hvis de små får brug for en lille lur. Og hvis I tager legetøj med, så husk at binde det fast til båden, så det ikke forsvinder.

Husk pauserne! Her kan I strække benene, få en tår vand eller kaffe og en bid mad, nyde en flot udsigt, besøge det lille hus (det skal jo også passes) eller noget helt femte.