VisitFyn
kano fyn sommer aktiv ferie udlejning

På kanotur i det fynske

Tag på en eventyrlig kanotur og oplev naturen fra en helt anden vinkel. Måske har du lyst til en rolig tur med tid til eftertænksomhed, en weekendtur med børnene eller måske en endagstur med masser af dejlig motion. Se hvor du kan leje udstyr, læs om reglerne og få gode tips til turen.

Gode råd til kanoturen

Hvis du ikke har sejlet i kano før, skal du måske lige læse med her. Der er nemlig et par ting, det er godt at være opmærksom på.

Regler for sejlads på åerne

De fleste vandløb og åer på Fyn er ikke egnet til sejlads. Det er tilmed ulovligt de fleste steder. Du skal være opmærksom på, at på de få steder, der er egnet, gælder der specielle regler. Husk at du altid skal være varsom og ikke skade naturen omkring vandløbet.

Odense Å:

Det er mest oplagt at sejle på Odense Å. Her kan du sejle hele året rundt, men længden af ruten afhænger af årstiden.

Du kan sejle en strækning på 15 km hele året, fra 1. juni-1.april er ruten 22 km og fra 1. november til 1. april forlænges ruten til hele 35 km. Forvirret? Få overblik over ruterne i Odense Kommune lige her og i Faaborg-Midtfyn Kommune lige her.

Hattebæk:

Her må du sejle fra udløbet i Helnæs bugt til Landevejen.

Du må sejle med ikke-motordrevne små fartøjer som robåde, kanoer og kajakker Sejladsen må dog ikke være til skade eller ulempe for vandløbet, jagt, fiskeri eller rørskær.

Sejlads på Hattebæk er ikke tilladt opstrøms fra det sted, hvor Landevejen/Assensvej krydser åen.

Horne Mølle Å:

Du må sejle fra udløbet i Helnæs Bugt til det sted, hvor Assensvej krydser åen. Du må sejle med ikke-motordrevne små fartøjer som robåde, kanoer og kajakker på strækningen.

Sejladsen må ikke være til skade eller ulempe for vandløbet, jagt, fiskeri eller rørskær.

Se mere om reglerne i Faaborg-Midtfyn Kommune lige her.

Kanotur med børn

Du kan sagtens tage børnene med på kanotur. Inddrag gerne børnene i planlægningen, så det også bliver på deres præmisser.

Husk at medbringe rigeligt vand, især hvis det er en varm dag. Medbring også gerne snacks og/eller mad, og kaffe til de trætte voksne.

Det kan også være en god idé at medbringe tæpper og evt. puder, hvis de små får brug for en lille lur. Og hvis I tager legetøj med, så husk at binde det fast til båden, så det ikke forsvinder.

Husk pauserne! Her kan I strække benene, få en tår vand eller kaffe og en bid mad, nyde en flot udsigt, besøge det lille hus (det skal jo også passes) eller noget helt femte.