Person, der er spændt fast med karabinhager på wire, går på pæle i trætoppene.

Action for alle aldre

Foto: Mads Hansen

Mærk adrenalinsuset, når du svinger dig tværs gennem trætoppene i hæsblæsende fart. Oplev Fyn fra toppen af Den Gamle Lillebæltsbro. Eller kom ned i tempo med arkæologisk snorkling og prærievognsferie. Fyn har familievenlige adventure-oplevelser for enhver smag. 

Gorilla Park

Gorilla Park Svendborg er en helt ny klatrepark beliggende i Stenstrup, 12 kilometer udenfor Svendborg. Her har alle over 4 år mulighed for at komme ud og klatre på de forskellige baner.

Klatrebanerne har forskellige sværhedsgrader, der går fra børnebanen til de helt små og til Tarzanbanen, for dem der har mod på at kaste sig ud fra 12 meters højde.

Sikkerheden er i top, og de gode instruktører hjælper dig på vej gennem banerne. Så slip hæmningerne og den indre gorilla løs i Gorilla Park Svendborg.

Go Monkey

Go Monkey i Odense byder på udfordringer og oplevelser for alle aldersklasser med 7 klatrebaner med forskellige sværhedsgrader og sjove svævebaner. 

Go Monkey ligger i Odense og er et ideelt udflugtsmål for hele familien. Vælg de baner, der passer bedst til temperament, vovemod og lyst til udfordringer. Lad de mindste børn (fra 3 år) starte på banen placeret i små højder, og overvej så, hvor højt du selv tør klatre.

Egeskov

Egeskov byder på utallige sjove udfordringer for store og små. I den gamle bøgeskov, der omkranser den smukke slotspark, kan de eventyrlystne vandre 100 meter i 10-15 meters højde fra den ene smukke trækrone til den næste. byder på utallige sjove udfordringer for store og små. I den gamle bøgeskov, der omkranser den smukke slotspark, kan de eventyrlystne vandre 100 meter i 10-15 meters højde fra den ene smukke trækrone til den næste. Eller hvad med at prøve kræfter med Egeskovs 1.000 m2 store mooncarbane, hvor børn og voksne legebørn kan kører sammen eller hver for sig på en trafikbane.

Odense ZOO

Var det noget med en skovtur i 12 meters højde? Nu kan du nyde udsigten og gå på opdagelse i trætoppene over Odense ZOO. Bøgetoppen er en 250 meter lang trækronevandring i 6-12 meters højde med udsigt over Odense ZOO, byens tage og naturligvis den smukke bøgeskov.

Turen går fra træ til træ via hængebroer og platforme, der er bygget op om træernes stammer. Der er i alt 10 platforme på ruten, hvoraf den højeste er 12 meter over jorden. Undervejs i Bøgetoppen bliver du klogere på den danske natur og lærer om de dyr og planter, der lever i skovbund og trækroner.

 

Segway Langeland

Er du til skæg og fart? Så kom og få en sjov oplevelse hos Segway Langeland, hvor du kan prøve kræfter med de sjove køretøjer på en 17.000 m2 stor Segway bane. Her kan børn og voksne i alle aldre køre sammen - det anbefales dog, at børn er min. 115 cm høje.

I bliver hver især instrueret i brugen af Segway'en, så I føler jer trygge og klar til at få god oplevelse. Efter instruktionen slippes I fri på banen, hvor I får lov til at udfordre jer selv og hinanden. Segway Langelands instruktør er til stede under hele kørslen.

Lemur spiser et stykke æble, mens en kvinde, en dreng og en pige kigger på.

Foto:Ard Jongsma

På tur med heste og prærievogn

Sæt dig godt til rette bag hestene, tag tømmen i hånden og pust ud. Helt ud. En ferie med heste og prærievogn er ikke så hæsblæsende som i en spaghettiwestern - men det er fyldt med nærværende oplevelser for store og små. I prærievognen, ved lejrbålet eller omkring arbejdet med jeres firbenede følgesvende. Hestene sætter tempoet på rejsen, som bringer jer omkring i det smukke sydfynske landskab. 

Heste- og prærievognsudlejning på Sydfyn giver dig en aktiv ferie lidt udover det sædvanlige. Prærievognen er indrette som beboelsesvogn med sengepladser til fire personer, ligesom der er mulighed for madlavning.

Bisonsafari hos Ditlevsdal Bisonfarm

Oplev den ægte præriestemning blandt Ditlevsdals omkring 500 amerikanske bisoner. Både børn og voksne kan springe op i prærievognen og tage med på en guidet safaritur ud til de store dyr. Undervej vil guiden fortælle om bisonoksernes adfærd og livet på gården. 

Var det noget med en bid bisonkød? Ditlevsdals Bisonfarm har både egen restaurant og gårdbutik, hvor I kan få bisonkød fra eget opdræt. Bisonfarmen har også en udendørs indianerbane, hvor børn og legeglade voksne kan udfordre balancen. 

 

GoBoat 

Lej en GoBoat og bliv kaptajn på egen båd. Tag kaptajnshatten på og tag med familien på tur i Odense havn. På de miljøvenlige både er der plads til 8 personer og det kræver ingen sejlerbevis at sejle bådene. Bådene drives af energi fra solceller, som giver en støjsvag og lugtfri sejltur. Skal du på tur med familien, så kan i nyde medbragt mad og drikke omgivet af skønne omgivelser. Der kan også købes drikkevarer og snacks til turen i GoBoats udendørs café 50 meter fra bådene.

 

GoBoat-båd på vandet med tre personer i. Den ene peger på noget, som de andre kigger efter. I baggrunden ses to røde pakhuse og stor hvid bygning.

Foto:Carl Holm Copyright: GoBoat Odense