Stort, rødt hus ligger ud til noget vand og spejler sig flot i det.

Sulkendrup Mølle

Foto: Sulkendrup Mølle

Sulkendrup Mølle er er en gammel vandmølle, der ligger naturskønt ved en stor møllesø og tæt på flere lokale ikke-afmærkede vandreruter.

På Sulkendrup Mølle tilbydes overnatning i ferielejligheder, og der er møde- og kursusfaciliteter til 60 personer. Sulkendrup Mølle er en af de 13 virksomheder, der har deltaget i forretningsudviklingsforløbet under HIKE Fyn.
 
"Vi kom med i forløbet, fordi vi gerne ville blive klogere på, hvad det var for noget med alt dette her vandre-halløj. Og jeg synes, at der er rigtig mange spændende ting i det. Vi kan gå med mange tanker, som aldrig bliver til noget, fordi vi drifter hele dagen. Så bare det at være commited i projektet her var en hjælp. Og det at få tingene helt ned på jorden", fortæller Jan, som er den ene halvdel af parret på Sulkendrup Mølle.

Færre fester - flere friluftsoplevelser

Forløbet under HIKE Fyn-projektet har hjulpet parret på Sulkendrup Mølle med at skærpe deres forretning. Helt konkret handler det på Sulkendrup Mølle om, at man gerne vil skære ned på antallet af privatfester og i stedet skrue op for det, der er stedets egentlige DNA, nemlig overnatninger i forbindelse med vandring og andre oplevelser i naturen. 
 
Sulkendrup Mølle har en vision om at tiltrække flere aktive naturturister og på den måde få spredt bookingerne mere ud over hele året. Ejerne har en stor viden om natur- og kulturhistorien i området, som de gerne vil sætte mere i spil. Gæsterne spørger ofte til anbefalinger på et par gode gåture, så nu har Jan Grønbæk og Anette Lyholm fået produceret nogle vandrerkort og sender deres gæster ud på vandreture i områdets smukke natur.  

Mere fokus på bæredygtighed og outdoor-aktiviteter

Undervejs i forløbet fik vandmølle-parret også øjnene op for, hvor meget de egentlig arbejder med bæredygtighed i deres forretning, uden at det er noget, de har gjort et stort nummer ud af at sætte ord på. Deres morgenmad er fx 100% økologisk, de er selvforsynende med varme via strøm fra møllen og brænde fra egen skov, og der er netop blevet installeret en elladestander til elbiler. Næste skridt bliver et solcelleanlæg til at håndtere den resterende del af deres elforbrug. Sulkendrup Mølle skal ende ud med at være 100% selvforsynende. 
 
I 2023 skal der produceres ny hjemmeside, hvor deres arbejde med bæredygtighed og de mange muligheder for outdoor-aktiviteter, bl.a. de lokale vandreruter og fortællingerne om de ting, man kommer forbi undervejs, kommer til at fylde meget mere. På længere sigt har de planer om at tilbyde nattergaleture, lystfiskerkonkurrencer o.l. Den slags vil de gerne have meget mere af, da det er stedets egentlige DNA, som de med årene havde fået bevæget sig lidt lovligt langt væk fra. Deres medvirken i forløbet under HIKE Fyn-projektet har bestyrket dem i, at det er den retning, de skal (tilbage) i!  
 
Læs mere om Sulkendrup Mølle her

Mød flere virksomheder, der har deltaget i forløbet:

Vandring i den fynske natur
Worres Outdoor
Kamilla fra Aasesminde B&B peger på et blåt Ole Lukøje-Bed & Breakfast skilt på en hvid mur
Aasesminde B&B