Byens Bro i Odense med to cyklister i fart på vej henover broen. Etagebygning i baggrunden, og togene nede på skinnerne til højre i billedet.

Transport på Fyn og Øerne

Foto: Thomas D. Mørkeberg

Vi giver dig overblikket over, hvordan du kommer rundt på Fyn og Øerne. Tog, bus, cykel, el-løbehjul og færge - vi har det hele.

Ud og se med DSB

Har du ikke bil, er det oplagt at komme til Fyn med tog. Uanset om du kommer fra Jyllands- eller Sjællandssiden, har DSB en afgang til dig. Er du i tvivl om hvilken billettype, der er den mest fordelagtige for dig, kan du blive klogere her.

Tag med Fynbus rundt på Fyn og Øerne

Fynbus kan tage dig fra hele øen rundt. De tilbyder desuden den fordelagtige turistbillet, hvor du kan køre lige så langt du overhovedet orker.

Øhop eller bare et kort visit - her er oversigten over færgeruter på Fyn og Øerne

Du kan selvfølgelig ikke tage til vores fantastiske ørige uden links til afgange på de forskellige færger. Det får du så lige her. 

Hvis du vil vide mere om, hvad alle de skønne øer har at byde på, kan du gå på jagt lige her. Og bare rolig, hvis du drømmer om at tage på et fantastisk øhop, men ikke lige ved, hvor du skal starte - så er vi selvfølgelig klar med hjælp

Kom nemt omkring i Odense 

Letbanen i Odense kører i begge retninger fra Tarup Centret i nord til banegården og ind igennem den nye bymidte, videre forbi Bilka, Ikea og Rosengårdscentret, gennem SDU og forbi Nyt OUH til Hjallese Station i syd. Der går et letbanetog i begge retninger hvert 7,5 minut i tidsrummet kl. 5-24 (fredag og lørdag en time ekstra til kl. 01) - dog kun hvert 10. minut i ferieperioderne.

Du kan køre med letbanen på dit rejsekort, med en mobilbillet eller ved at købe en enkeltbillet hos FynBus. DU kan IKKE købe billet i letbanen, og der er IKKE billetautomater på letbanens stationer. Alt om billetter til Odense Letbane

I ferierne kan du købe en særlig turistbillet til 50 kroner, der gælder til letbane og FynBus busser på hele Fyn i én dag.

Ud over letbane og bus kan du tage turen rundt i Odense på cykel eller el-løbehjul. Du kan læse mere om hvordan du nemt og hurtigt lejer en cykel eller et el-løbehjul.

Bike Island - du skal da tage cyklen rundt på Fyn og Øerne!

Det er ikke for sjov, at vi stolt kalder Fyn og Øerne for Bike Island. Her er faktisk hele 1.200 km skiltet cykelrute - så uanset om du er til en lille hyggetur ud i det blå, landevejscykling eller en vild mountainbiketur, er Bike Island det rette sted for dig. Du kan udforske vores hyggelige cykelunivers lige her.

Vi giver dig desuden tjeklisten med 12 trin til, hvordan du så rent praktisk planlægger en cykelferie - vi ved nemlig godt, at det kan være et lidt uoverskueligt projekt, hvis man ikke lige har prøvet det før.

Transport på den smarte måde på vandreturen

Det der med planlægning af en vandretur kan trække tænder ud, især hvis børnene skal med. Der er mange små detaljer, der skal gå op i en højere enhed. Der har vi snakket med vores allermest erfarne vandre-venner og lavet en liste med tips til dig, der ikke lige ved hvordan det med transport før, under og efter vandreturen lige skal hænge sammen.

Tip #1

Hvis du bare vil hive børnene, kæresten, vennen eller en helt anden med på en kort vandretur uden overnatning, så skal der faktisk lidt planlægning til. 

Starter og stopper ruten ikke det samme sted, skal du tænke over hvordan I kommer fra slutpunktet og tilbage til startpunktet på den smarteste måde. Det kunne f.eks. være, hvis I bare ville vandre en lille del af vores dejlige Øhavssti

Er du lidt smart, forbereder du dig lidt. Sæt cyklen bag på bilen og start med at smide den af på slutdestinationen. Det kan med fordel være et spisested, så vandreturen slutter med en dejlig frokost eller aftensmåltid. Efter måltidet hopper du på cyklen, cykler tilbage til startstedet (og bilen), sætter cyklen på bilen og henter resten af vandrebanden. Smart ikke?

Du kan selvfølgelig også tage bussen tilbage til startstedet. Her er det klart nemmest at bruge Rejseplanen til at finde den helt rigtige bus. 

Tip #2

Påtænker du at tage familien med på vandreferie? Så kan vi klart anbefale at tjekke vores vandrepakkerejser ud. Fordelen ved dette er, at alt er planlagt på forhånd. Så skal du bare snøre vandreskoene, pakke rygsækken og tage af sted uden bekymringer. 

Tip #3

Vil du hellere selv bestemme vandreferiens indhold? Så kan du starte med at se de mange vandreruter på Fyn lige her.

Overnatning skal der selvfølgelig også til - og der er mange muligheder i nærheden af vandreruterne. Du kan se alle overnatningsmuligheder på Fyn og Øerne lige her.

Til sidst kan det være en fordel at tænke over bagagetransport. Du kan se en oversigt over bagagetransport lige her.