Vandring på Øhavsstien på Sydfyn

Transportmuligheder på vandreferien

Foto: Destination Fyn

Her får du en oversigt over, hvordan du kommer omkring før, under og efter vandreturen. Du får også en oversigt over færger, hvis du vil på ø-hop, som en del af din vandretur. God tur ud i den fynske natur!

Bus

Fynbus

Taxa

TaxaFyn, Svendborg, Tlf. 70102122 

TaxaFyn, Faaborg, Tlf. 62618800

Øens Taxa, Ærø: Tlf. 20208202

Byens Taxa, Langeland: Tlf. 62511080

Rudkøbing Taxa, Langeland: Tlf. 62511258

Færger til Ø-hop

Ærøfærgerne - Mellem Svendborg/Faaborg og Ærø

ÆrøXpressen - Mellem Ærø og Langeland

Ø-Færgen - Mellem Faaborg og Avernakø/Lyø

Færgen Højestene - Mellem Svendborg og Drejø/Skarø

M/S Helge - I Svendborgsund

Hjortøboen - Mellem Svendborg og Hjortø

Strynø Færgen - Mellem Rudkøbing og Strynø

Bjørnø-Førgen - Mellem Faaborg og Bjørnø

Bagagetransport

Faaborg-Midtfyn: Faaborg Cykeludlejning - Bjarne Daugaard, Tlf. 25130660

Ærø: Claus Nielsen, Tlf. 20330971

Øvrige områder: Kontakt dit overnatningssted eller det nærmeste taxaselskab

Transport på den smarte måde på vandreturen

Det der med planlægning af en vandretur kan trække tænder ud, især hvis børnene skal med. Der er mange små detaljer, der skal gå op i en højere enhed.

 

Derfor har vi snakket med vores allermest erfarne vandre-venner og lavet en liste med tips til dig, der ikke lige ved hvordan det med transport før, under og efter vandreturen lige skal hænge sammen.

Tip #1

Hvis du bare vil hive børnene, kæresten, vennen eller en helt anden med på en kort vandretur uden overnatning, så skal der faktisk lidt planlægning til. 

Starter og stopper ruten ikke det samme sted, skal du tænke over hvordan I kommer fra slutpunktet og tilbage til startpunktet på den smarteste måde. Det kunne f.eks. være, hvis I bare ville vandre en lille del af vores dejlige Øhavssti

Er du lidt smart, forbereder du dig lidt. Sæt cyklen bag på bilen og start med at smide den af på slutdestinationen. Det kan med fordel være et spisested, så vandreturen slutter med en dejlig frokost eller aftensmåltid. Efter måltidet hopper du på cyklen, cykler tilbage til startstedet (og bilen), sætter cyklen på bilen og henter resten af vandrebanden. Smart ikke?

Du kan selvfølgelig også tage bussen tilbage til startstedet. Her er det klart nemmest at bruge Rejseplanen til at finde den helt rigtige bus. 

Tip #2

Påtænker du at tage familien med på vandreferie? Så kan vi klart anbefale at tjekke vores vandrepakkerejser ud. Fordelen ved dette er, at alt er planlagt på forhånd. Så skal du bare snøre vandreskoene, pakke rygsækken og tage af sted uden bekymringer. 

Tip #3

Vil du hellere selv bestemme vandreferiens indhold? Så kan du starte med at se de mange vandreruter på Fyn lige her.

Overnatning skal der selvfølgelig også til - og der er mange muligheder i nærheden af vandreruterne. Du kan se alle overnatningsmuligheder på Fyn og Øerne lige her.