Øhop i det Sydfynske Øhav

Foto: VisitFyn

Hvorfor spilde CO2 på et fly til Thailand eller Grækenland, når du kan tage på øhop i det Sydfynske Øhav? Uanset om I kommer rundt med egen båd eller rejser med færge, kan I sammensætte en unik rute, der fører jer til de mange forskellige og drønhyggelige øer. 

Den ene dag nyder du verdens bedste økologiske is på Skarø - og den næste står den på cykeltur langs kysten på sansefulde Ærø.

Det Sydfynske Øhav er med sine mange forskelligartede øer som skabt til at udforske - bag roret i din egen båd eller med en færgebillet i hånden. 

Udforsk Øhavet

Foto: VisitFyn

Øhop med båd eller færge
Har du egen båd kan du på sejlerens.dk få et overblik over øhavets marinaer og lystbådehavne og planlægge din rejse derudfra. Medbringer du ikke egne maritime hestekræfter, kan du i stedet springe på en færge i Svendborg, Faaborg eller Rudkøbing og smække benene op, mens kaptajnen sætter kursen mod et andet Danmark: De sydfynske øer, hvor man kan fristes til at tro, at hver time har fået tildelt et ekstra kvarter til ro, nærvær og fordybelse. 

Foto:Naturturisme

Færgeruter fra Sydfyn
Men hvilken rute vælger du? Mulighederne er mange: Fra Svendborg kan du komme til Skarø, Drejø og Hjortø. Fra Faaborg sejler færgen til Bjørnø, Lyø og Avernakø. Og som rosinen i pølseenden finder du Strynø, som du kan sejle til fra Rudkøbing på Langeland.

I sommerferien er der indsat ekstra færger, så du kan hoppe mellem øerne uden at få det fynske kontinent under fødderne. Du kan i højsæsonen desuden købe en særlig øhop-billet. Med den i lommen kan du øhoppe én dag eller en hel uge. Billetten koster det samme. Læs mere og køb billet på ø-hop.dk.

Du kan også læse mere om øerne og øhop i brochuren "Tag på øhop i Det Sydfynske Øhav".

Foto:Destination Fyn

Og så er der de helt små...
Der er naturligvis flere øer, end de, der er brofaste eller forbundet til Fyn med færge. Faktisk rummer det Sydfynske Øhav mere en 60 øer, småøer og holme, som kan udforskes i lavvande på gåben og med traktor -  eller med egen båd, kano eller kajak.

Så find din indre søfarer frem og gå på opdagelse på småøerne, hvoraf mange er ubeboede, men har en helt unik natur og et rigt fugleliv.