Gå til indhold

H. C. Andersens Odense

Foto: Destination Fyn

Kom med på en eventyrlig rejse gennem H. C. Andersens Odense. Besøg f.eks. digterens føde- og barndomshjem, eller H. C. Andersen Museum. Får du brug en endnu større dosis H. C. Andersen, guider vi dig til flere begivenheder med den folkekære digter i centrum.

Liste
Kort
H.C. Andersens Hus
Foto: Daniel Jensen

H.C. Andersens Hus

H.C. Andersens Hus - en verden, du troede du kendte - besøg det nybyggede H.C. Andersen Hus i det historiske kvarter, tæt på Møntergården og Koncerthuset Odeon.

Læs mere
Soveværelse med gammeldags slagbænk af træ, himmelseng med stribet sengebetræk og træspisesæt for to.
Foto: Destination Fyn

H. C. Andersens Barndomshjem

Fra 1807 til 1819 boede H.C. Andersen med sine forældre i en af de tre små lejligheder i dette hus. Ejendommen blev i 1930 indrettet som museum, og her kan man se flere af hans originale manuskripter og dagbøger. Et par af stuerne rummer en mindre udstilling, der fortæller om digterens barndom i Odense. 

 

Læs mere
Møntergården Odense Bys Museer
Foto: Ard Jongsma

Møntergården

Kom tilbage i tiden og oplev det autentiske bymiljø fra 1800-tallet, hvor H. C. Andersen løb rundt omkring som barn. Mærk historien i de smalle stræder, på brostenene, i gårdrummene bag husene og i udstillingerne opført af Museum Odense.

Læs mere
Til fods i H.C. Andersens fodspor
Foto: Per Madsen

Til fods i H.C. Andersens fodspor

Velkommen til en vandretur i hjertet af det gamle Odense, H.C. Andersens fødeby, hvor minderne om Danmarks verdensberømte eventyrdigter er talrige.

Med udgangspunkt fra Rådhuset går man ad Vestergade ...

Læs mere
Foran et træ står en skulptur af svaner og en kvinde
Foto: Destination Fyn

Eventyrskulpturer i Odense

Se H. C. Andersens eventyrfigurer komme til live rundt omkring i hele Odense midtby - i parker og på gader og stræder kan du møde 16 skulpturer, der alle er inspireret af H. C. Andersens eventyr.

den fynske landsby kunst og kultur fyn museum museer
Foto: Destination Fyn

Den Fynske Landsby

I Den Fynske Landsby kommer historien helt ind under huden. Her er fortiden nærværende og der er plads til leg og fordybelse.

Læs mere

Del dine fynske øjeblikke med os: