Gå til indhold

H. C. Andersens Odense

Foto: Destination Fyn

Kom med på en eventyrlig rejse gennem H. C. Andersens Odense. Besøg f.eks. digterens føde- og barndomshjem, eller H. C. Andersen Museum. Får du brug en endnu større dosis H. C. Andersen, guider vi dig til flere begivenheder med den folkekære digter i centrum.

Liste
Kort
H.C. Andersens Hus
Foto: Lærke Beck Johansen

H.C. Andersens Hus

H.C. Andersens Hus - en verden, du troede du kendte
Det nybyggede H.C. Andersen Hus i det historiske kvarter, tæt på Møntergården og Koncerthuset Odeon, giver dig muligheden for at se nye sider af H.C....

Læs mere
H. C. Andersens Hus i Odense fødehjem
Foto: Destination Fyn

H. C. Andersens fødehjem

I den gamle bydel i Odense ligger det ikoniske gule hjørnehus, der er eventyrdigterens fødested. H.C. Andersens Hus åbnede i 1908 som museum og fortæller historien om digterens liv og virke. H.C. Andersens Hus er et af verdens ældste digtermuseer og har hvert år besøg af gæster fra hele verden.

Læs mere
H. C. Andersens barndomshjem i Odense
Foto: Destination Fyn

H. C. Andersens Barndomshjem

Fra 1807 til 1819 boede H.C. Andersen med sine forældre i en af de tre små lejligheder i dette hus. Ejendommen blev i 1930 indrettet som museum, og her kan man se flere af hans originale manuskripter og dagbøger. Et par af stuerne rummer en mindre udstilling, der fortæller om digterens barndom i Odense. 

 

Læs mere
Møntergården Odense Bys Museer
Foto: Ard Jongsma

Møntergården

Kom tilbage i tiden og oplev det autentiske bymiljø fra 1800-tallet, hvor H. C. Andersen løb rundt omkring som barn. Mærk historien i de smalle stræder, på brostenene, i gårdrummene bag husene og i udstillingerne opført af Odense Bys Museer.

Læs mere
Til fods i H.C. Andersens fodspor
Foto: Per Madsen

Til fods i H.C. Andersens fodspor

Velkommen til en vandretur i hjertet af det gamle Odense, H.C. Andersens fødeby, hvor minderne om Danmarks verdensberømte eventyrdigter er talrige.

Med udgangspunkt fra Rådhuset går man ad Vestergade ...

Læs mere
H. C. andersen de vilde svaner eventyr skulpturer
Foto: Destination Fyn

Eventyrskulpturer i Odense

Se H. C. Andersens eventyrfigurer komme til live rundt omkring i hele Odense midtby - i parker og på gader og stræder kan du møde 16 skulpturer, der alle er inspireret af H. C. Andersens eventyr.

den fynske landsby kunst og kultur fyn museum museer
Foto: Destination Fyn

Den Fynske Landsby

I Den Fynske Landsby kommer historien helt ind under huden. Her er fortiden nærværende og der er plads til leg og fordybelse.

Læs mere

Del dine fynske øjeblikke med os: