Grøn oplevelse
©  Foto:

H.C. Andersens Hus

H.C. Andersens Hus - en verden, du troede du kendte - besøg det populære H.C. Andersen Hus i det historiske kvarter. 

Museet giver dig muligheden for at se nye sider af H.C. Andersens forfatterskab. Her fokuseres ikke på personen Andersen og hans historie, men derimod på de eventyr, han skrev, og deres stemme. Museet taler ikke OM H.C. Andersen, det taler SOM H.C. Andersen. Du kan lytte til audioguiden på dansk, engelsk og tysk.

Selve museumsbyggeriet dækker et areal på 5.600 kvadratmeter og rummer et børnehus og et underjordisk museum, der fletter sig sammen med en omkringliggende magisk have. Det lille gule hjørnehus, der tidligere var kendt som H.C. Andersens fødehjem er også en del af oplevelsen. 

Det ambitiøse museumsbyggeri er tegnet af den japanske stjernearkitekt Kengo Kuma og realiseret med en afgørende donation fra A.P. Møller Fonden. Kengo Kuma og hans tegnestue står blandt andet også bag det nye OL-stadion i Tokyo. 

Indholdet er skabt i samarbejde med 12 anerkendte kunstnere fra ind- og udland, der tilsammen har skabt en udstilling hvor arkitektur, kunst, design, lyd, lys og billeder giver dig en oplevelse af at møde Andersen gennem hans værker. Blandt kunstnerne er bl.a. den brasilianske installationskunstner Henrique Oliveira, den britiske dukkemager Andy Gent, den prisvindende danske forfatter Kim Fupz og amerikanske Daniel Handler – bedre kendt under forfatternavnet Lemony Snicket - med flere. Se alle kunstnerne her og læs mere om hvad de hver i sær har bidraget med.

Adgang til H.C. Andersens Hus er kun garanteret med en dateret online billet, som du kan købe på hcandersenshus.dk. Billetten giver på besøgsdagen adgang til både H.C. Andersens Hus og H.C. Andersens Barndomshjem.

Se hvad andre deler på Instagram
#hcandersenshus #visitodense