maritime fyn både havet sejlads

Maritime Fyn

Kajak i det sydfynske øhav

Udforsk havet omkring Fyn

De mange øer og det smukke kystlandskab gør sejlads i de fynske farvande til noget helt specielt. Så spænd sejlet, fat pagajen eller sæt madding på krogen og gør dig klar til et vådt eventyr! 

Ferie til søs

Foto: Kasper Orthmann Andersen

Kajak

Udforsk det fynske øhav og de mange smukke kyststrækninger. Særligt Det Sydfynske Øhav er en oplagt destination for ivrige kajakroere.

Dykning

Du behøver ikke tage til de varme lande for at få nogle fede dyk - farvandene rundt om Fyn byder på mange spændende dykkeroplevelser.

Lystfiskeri

Kysterne rundt om Fyn og Øerne byder på nogle af de bedste fiskepladser i Danmark. Så sæt madding på krogen og tag med ud og fisk!

Kapsejladser

Elsker du at deltage i eller måske bare at se på kapsejladser? Fyn byder på en række forskellige kapsejladser - der venter en masse maritim sjov!

Wind- og kitesurfing på Fyn

Er du vild med vand, vind og action? Vi giver dig overblikket over de fedeste spots til windsurfing og kitesurfing langs de fynske kyster. Der er action for alle pengene!

SUP på Fyn og Øerne

Kan du holde balancen? Sæt kurs mod horisonten og nyd naturen. SUP, eller Stand Up Paddle er for alle, små og store, gamle og unge. Vi viser dig de fede spots, hvor du kan leje udstyr, og vi giver dig et par tips med på vejen.

Fem fede maritime attraktioner

Foto: Kasper Orthmann Andersen

Dagsture med gamle træskibe

Tag på en smuk og hyggelig tur i havet omkring Fyn i et gammelt træskib - få overblikket her.

M/S Helge

Tag med veteranskibet M/S Helge på en enestående sejltur og oplev Sydfyn og Svendborgsund fra den smukkeste side.

Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe

Hvert år i uge 30 sejler 30-40 gamle flotte, bevaringsværdige sejlskibe rundt om Fyn. Mød dem om eftermiddagen til en festlig modtagelse i havnene.

Fynske lystbådehavne og marinaer

Få overblikket over lystbådehavne og marinaer på Fyn og Øerne lige her.

Udforsk øhavet på egen hånd

Det er ingen sag, for der er rigeligt med muligheder for at leje både og kajakker her på Fyn og Øerne. Er du lidt mere mageligt anlagt, kan du tage på øhop og spare lidt på kræfterne. 

Tag på øhop i Det Sydfynske Øhav

Foto: Kasper Orthmann Andersen

Lej din egen båd

Tag på en hyggelig tur på vandet med familien eller vennerne, også selvom du ikke har din egen båd. Rundt omkring på hele Fyn er der mulighed for at leje en båd, så du kan udforske havet omkring Fyn.

Lej en kajak

Drømmer du om at udforske havet omkring Fyn, måske særligt Det Sydfynske Øhav, men har du ikke en kajak? Bare rolig, du kan sagtens tage af sted alligevel. Vi har nemlig samlet en liste over udlejere af havkajakker på Fyn.

Efter en lang dag på havet..

placeres fødder igen solidt på den fynske jord, og så er det tid til at udforske de fynske købstæder.

Søfartsmuseer på Fyn og Øerne

Her på Fyn finder du en række forskellige museer, der alle er dedikerede til at formidle søfartshistorie. Særlig Det Sydfynske Øhav bidrager til den fynske maritime kulturarv. Bliv inspireret lige her og gå på opdagelse!

De fynske købstæder

De fynske byer byder både på charme, historie og moderne bystemning. Fyldt til randen med maritim atmosfære inviterer de med deres brostensbelagte gader og skæve bindingsværkshuse til nærvær og hygge.