Gå i fodsporene på prinser og prinsesser

(Og konger, baroner, baronesser, fyrster, hertuger og riddere)

 

Bliv lukket ind i en eventyrlig verden, hvor tiden står stille. Mærk historiens vingesus, mens du går gennem de mange store sale og smalle gange. Der venter dig masser af sjove opleveser på de fynske slotte og herregårde - gå tur i de smukke slotsparker, udforsk spændende udstillinger, spis en overdådig middag og sov som en drøm i de adelige gemakker.

Fem fantastiske slotte og herregårde

Foto: Destination Fyn

Vidste du..

.. at der er hele 123 slotte og herregårde på Fyn? De ligger så fint og tæt på den lille ø i midten af Danmark, at du kan nærmest ikke undgå at se et slot eller en herregård, når du bevæger dig ud i det smukke, fynske landskab.

Oversigt over fynske slotte og herregårde

Foto: Knud Mortensen

Egeskov Slot - et slot fyldt med liv

Egeskov Slot er Fyns største turistattraktion - en oplevelse, du ganske enkelt ikke må gå glip af. Slottet er Europas bedst bevarede vandborg og omgivet af en idyllisk park med blomster, labyrinter og flere hundrede år gamle træer.

Valdemars Slot - midt i Det Sydfynske Øhav

På den lille ø Tåsinge finder du et af Fyns mest imponerende slotte - Valdemars Slot. Når du træder ind af slottes store døre, træder du ind i en helt anden verden. Her har prinser og prinsesser, baroner og baronesser gået rundt, og nu er det din tur til at udforske det smukke slot.

Tag på slotsophold på Broholm Slot

I den smukke fynske natur mellem Nyborg og Svendborg ligger Broholm Slot - som taget ud af et eventyr med tårne, spir, voldgrave og parkanlæg. Book et luksuriøst slotsophold på Broholm Slot og tag på en spændende rejse næsten 700 år tilbage i tiden i de eventyrlige gemakker.

Du kan opleve ...

De mange slotte og herregårde er ikke bare flotte at se på - de byder selvfølgelig også på en masse sjove oplevelser.

Parker og haver

Roser i alskens farver, store rhododendrunbuske, sirlige barokhaver, store parkanlæg - oplev dette og meget mere i de smukke fynske slotshaver.

Særlige events

Festivaler kommer i mange størrelser, også på de fynske slotte og herregårde. Du kan bl.a. opleve musik, veteranbiler og ægte middelalderstemning.

Gourmetmad

Er du på jagt efter en særlig madoplevelse? Så skal du besøge en af disse slotsrestauranter, der byder på lækker gourmetmad.

Slotsophold

Forkæl dig selv eller en du holder af med et luksuriøst slotsophold. Du kan bo og spise som de adelige – hvad mere kan man ønske sig?

Gys og spøgelseshistorier fra de fynske slotte

Der findes masser af gamle historier om uforklarlige hændelser på de fynske slotte. Stearinlys falder ned, stole skubbes, døre smækkes, uforklarlige lyde, pludselig kulde. Et slot er vel næsten ikke et slot uden et spøgelse, er det?

Spøgelseshistorier og historier om H. C. Andersens færden - De fynske slotte har det hele.

Rejs i H.C. Andersens fodspor og besøg fynske herregårde og slotte

Eventyrdigteren H.C. Andersen var hyppig gæst på fynske slotte og herregårde. Tag ud i det fynske landskab og drag i digterens fodspor. Hele 15 fynske herregårde og slotte har en særlig H.C. Andersen historie at fortælle.