Gå til indhold
Fyns bedste legepladser

Fyns bedste legepladser

Foto: Kasper Orthmann Andersen

Trænger ungerne til at blive luftet? Så begiv jer afsted til fynboernes favorit-legepladser. De findes i alle udgaver - midt i den grønne skov, som børnenes eventyrlige helle i bymidten og som en del af de fynske havnemiljøer. Alle legepladserne er naturligvis ganske gratis. 

Assens:
Legepladsen i skovanlægget

Midt i det naturskønne skovanlæg i Assens by finder I en legeplads, der med sin idylliske placering ved skov og sø lægger op til både leg og picnic. 

Skovanlæggets historie går helt tilbage til 1827. Stedet har dermed gennem generationer været et hyggeligt samlingspunkt for børnefamilier.

Adresse: Skovvej 5, 5610 Assens

Foto:VisitFyn

Faaborg: 
Naturlegepladsen Troldeland

  På naturlegepladsen Troldeland ved Gåsebjergsand er der masser af aktiviteter for børn i alle aldre. I Alfeland kan de 3-6-årige slippe fantasien løs, mens de 6-10-årige inviteres til leg i Troldeland.

  Det er også rig mulighed for at bygge huler, ligesom I kan tage brænde med og lave bål på de særligt indrettede bålsteder. Naturlegepladsen rummer desuden et stort "madpakkehus", hvor omkring 50 personer kan spise under tag.

  Adresse: Rallebæksgyden, 5600 Faaborg

  Foto:VisitFyn

  Kerteminde:
  Munkebo Multipark

   Få pulsen op i Munkebo Multipark, som byder på streetsport, friluftsoplevelser, leg og et væld af motionsmuligheder. Prøv udsigts-, sanse- og svinggyngerne og de forskellige klatrenet, eller tag en slapper i hængekøjerne. Sæt ungerne i gang med et spil stang-fodbold eller streetbasket , mens du selv snørrer løbeskoene for at tage en runde på den 1,6 km. lange asfaltsti. I kan også sammen øve jer i at lave tricks på hjul ved de mange skate- og løbehjulsfaciliteter.

   Trænger I til en dosis natur, kan I trække stikket ud ved multiparkens bålpladser eller overnatte i en af områdets shelters. 

   Adresse: Mosevangen 2, 5330 Munkebo

   Foto:Andreas Bastiansen

   Langeland:
   Rasmus Klumps Skib i Bagenkop Havn

   I Bagenkop havn kan du hoppe ombord på MARY – Rasmus Klumps ”skiv”. Her kan du som Rasmus Klump og hans venner udforske livet i vandet. Du kan fange krabber til den store guldmedalje og se hvis krabbe, der først går planken ud. Husk at medbringe fiskenet og spand!

   Skibet kommer i vandet omkring påske og bliver taget op igen sidst i oktober.

   Adresse: Bagenkop Havn, 5935 Bagenkop

   Foto:VisitFyn

   Middelfart:
   Naturcenter Hindsgavl

   Naturlegepladsen og tarzanbanen ved Naturcenter Hindsgavl er stedet, hvor der er plads til leg, spas og hygge.

   På toppen af Naturcenter Hindsgavl har du også udsigt til den storslående natur, som du finder på Hindsgavl Halvøen. Ligeledes er Naturcenter Hindsgavl en god picnicspot med adgang til toiletfaciliteter, madpakkerum med borde-bænkesæt og overdækkede udearealer året rundt. 

   Adresse: Galsklintvej 2, 5500 Middelfart

   Foto:VisitFyn

   Nordfyn:
   Bogense Naturlegeplads

   Midt i den skønne natur ligger Bogense Naturlegeplads med masser af indbydende legeredskaber - midt i den skønne natur. Ta' børnene med på leg og lad dem klatre, balancere, hoppe, rutsje og gynge. Naturlegepladsen ligger i smukke omgivelser ved Barfods Dam, hvor børnene kan fiske. Der er opsat en lille hytte, hvor I kan sidde og nyde madpakken i ly for vejret. Naturlegepladsen ligger tæt på Bogense Marina, hvor der også er en fitness-legeplads og en almindelig legeplads til børnene.

   Adresse: Marinavej 2, 5400 Bogense

   Foto:VisitFyn

   Nyborg:
   Naturlegepladsen på Strandvænget

    I Strandvængets parkanlæg, der er på størrelse med 22 fodboldbaner, finder I sanse- og legeoplevelser for både børn og voksne.

    Den smukke park ligger direkte ned til Storebælt og rummer mange miljøer med bl.a. stauder, løgvækster, sommerblomster, buske og træbeplantninger. Parken har over 4 km handicapvenlige stier og direkte adgang til en børnevenlig strand.   

    Der er masser af mulighed for at bruge energi på legepladserne, som i 2012 blev kåret til Danmarks bedste. Legepladsens redskaber udfordrer til at gå på line, høre lyde, se farver, klatre og kravle - og der er også dyrefolde, hvor I kan se på kaniner, geder, høns og ænder.   

    Bliver I sultne kan I tilberede jeres egen medbragte mad på en af bålpladserne eller spise ved de opstillede borde/bænke. 

    Alle er velkomne til frit at bruge området med respekt for Strandvængets 160 voksne udviklingshæmmede beboere.

    Adresse: Strandvænget 1, 5800 Nyborg

    Foto:VisitFyn

    Odense:
    Legepladsen i Munke Mose

     I et af Odenses grønne åndehuller Munke Mose finder i en lege-oase med legeredskaber inspireret af de naturlige omgivelser med skræppeblade, træstubbe og fugle. Leg, at du er Tommelise fra H.C. Andersens berømte eventyr og hop fra åkande til åkande eller træk gummistøvlerne på og send siv afsted med strømmen på den lille vandlegeplads. Legepladsen er særligt god til mindre børn.

     Adresse: Munke Mose, 5000 Odense C.

     Foto:VisitFyn

     Svendborg:
     Christiansminde legeplads

     Ved Christiansminde strand finder I den skønneste legeplads. Her kan børnene få luft under vingerne på gyngen eller give den som klatreaber på legestativet. For de mindste tumlinger er der et tog, en flyvemaskine, en spilophøne og en vippe. Legepladsen ligger tæt på både vand og ishus - og til Svendborg by er der kun 15-20 minutters gang. 

     Adresse: Christiansmindevej, 5700 Svendborg

     Foto:VisitFyn

     Ærø:
     Legepladsen ved Ærøskøbing Marina

      På den maritimt inspirerede legeplads ved Ærøskøbing Marina er der plads til sømænd og -damer i alle aldre. Giv den gas på svævebanen, tag en svingetur i rusen eller træn balancen på vippen. 

      Og når I bliver trætte ovenpå al den gode leg, er der både siddepladser og grill til fri afbenyttelse. Her kan I nyde aftensmaden med udsigt over marinaen og badehusene på Vester Strand, ligesom I kan se færgen komme ind i Ærøskøbing.

      Adresse: Strandvejen 4B, 5970 Ærøskøbing

      Foto:Kasper Orthmann Andersen

      Klar på mere leg? Gå på opdagelse blandt Fyns øvrige legepladser

      Del dine fynske øjeblikke med os: