Et barn i flyverdragt står ved siden af en bænk omgivet af marker. Illustrationer af en troldmand og en ulv.

Tag børnene med på eventyr i naturen

Foto: Natureventyr

App'en Natureventyr indeholder sjove fortællinger oplevet som skattejagter langs børnevenlige ruter i den smukke fynske natur. 

Vidste du, at Svanninge Bakker blev skabt, da kæmpe drager slog sig ned og smeltede isen i området med deres drageild? Sådan lyder historien i hvert fald, hvis man tager på opdagelse i den fynske natur med app'en Natureventyr.

Med Natureventyr kan I opleve en række eventyr, der er skrevet helt unikt til de ruter, de foregår langs. Og der kommer løbende flere til.

Med app'en som guide går I eventyrene fra kapitel til kapitel. Fortællingen tager udgangspunkt i de ting, som børnene kan se, høre og røre ved, og undervejs er der indlagt masser af sjove udfordringer for børn og voksne, der gør gåturen til en leg.

Natureventyr kan downloades gratis via App Store og Google Play.

Gør det nemt at tage på eventyr

I appen finder I al den information, I skal bruge, når I som børnefamilie skal på eventyr i naturen. I kan se, hvor I skal parkere, hvilke faciliteter der er på stedet samt hvilken rute I skal følge i området.

Fortællingerne i Natureventyr tager udgangspunkt i de forskellige områders kultur, natur og historie men er tilsat en sund dosis fantasi.

Ved det smukke naturområde Stige Ø er den gamle losseplads eksempelvis forvandlet til Kong Skrots Rige, og ved drysse et lag af fantasi og sjove udfordringer ud over gåture, så slipper I helt af med trætte børneben.

Nogle af eventyrene i appen er gratis, fordi Natureventyr samarbejder med den pågældende kommune. Andre koster 25 kroner at låse op for.

To små børn i flyverdragter midt en skov.

Foto:Natureventyr

Natureventyrer på Fyn og Øerne:

Bogenses grønne hjerte: Den lille dreng og havfruen
I dette eventyr kan I høre fortællingen om, hvordan en helt uskyldig tissetår i byens å førte til, at en lillebitte dreng drog ud på et kæmpestort eventyr. Alt sammen for at redde en vildfaren havfrue.

Bogense gamle by: Mysteriet om den forsvundne klokke
I dette eventyr skal i med en lille dreng og multikunstneren og super-detektiven Finn de Ville ud i byen for at opklare mysteriet om en forsvunden rådhusklokke.

Staurby Skov: Da Lauras lillebror blev skifting
I dette eventyr følger I pigen Laura, som må ud på en hæsblæsende tur gennem skoven for at finde sin lillebror. Han ligger nemlig ikke og sover i klapvognen, men det gør en troldeunge! Lauras lillebror er nemlig blevet skiftet ud. Nu må Laura og troldeungen sammen finde troldenes skov, så troldeungen kan komme hjem, og Laura kan få sin lillebror tilbage.

Hindsgavl Slot: Bogormen Frederik og den store fejde
I dette eventyr følger I lensmandens søn, Frederik, når han drager ud på en meget farlig mission for at stoppe en dum konflikt med skovfolkets konge.

Assens by og sukkerengen: Jagten på Kaptajn Fahnøs sidste skat
I dette eventyr skal I med Jens, Juliane og en gammel sørøverkaptajn ud på en jagt efter kaptajnens sidste og største skat.

Trunderupskoven: Kampen om Vatlandi
I eventyret rejser I til det magiske land Vatlandi, der er blevet besat af en ond konge og hans hær af soldater og trolde. På en rejse gennem skoven skal I hjælpe pigen Cecilia med at overbringe et helligt sværd til den gode Kong Magnus, så han kan vinde Vatlandi tilbage.

Svanninge Bakker: Ræv Ingolf i Dragernes Dal
I dette eventyr skal I sammen med en snu lille ræv og troldmanden Tatonka finde dragen Dagfrids ild, som er blevet stjålet af nogle væmmelige natelvere.

Rødme Svinehaver: Tatonka og troldens styrke
På eventyret følger I de unge troldmandslærlinge Tatonka og Sigrid i deres jagt på et hår fra en troldehale. Den sidste ingrediens i en magisk mikstur, der vil kunne lande dem topkarakterer til eksamen og en plads til troldmændenes olympiade.

Svendborg Centrum: Havfruernes mysterium og det magiske kompas
I dette eventyr følger I vennerne, Juliane og Jens, på en hektisk jagt gennem byen for at løse havfruernes gåde og vinde en plads ombord på sørøverkaptajnens skib.

Skansen ved Vindebyøre: Juliane og rejsen til fremtiden
I eventyret følger I pigen Juliane, som er vokset op som hittebarn hos ørefolket, hvor hun altid føler sig lidt forkert. Nu må Juliane drage ud på en farefuld rejse ind i åndelandet for at finde sin fremtid.

Christiansminde: Kaptajn Fahnø og den forsvundne skat
På dette eventyr følger I møllerdrengen Jens, der en tidlig morgen begiver sig ud på et eventyr for at hjælpe den gamle sørøver, Kaptajn Fahnø, med at finde en forsvunden skat.

Konabbe Skov: Da frøken Ellen forsvandt
I dette eventyr tager I med staldknægten Andreas ind i skoven for at redde frøken Ellen, der bliver holdt fanget i et bjerg dybt inde i skoven af nogle store, modbydelige trolde. Undervejs får Andreas hjælp af en snedig og eventyrlysten ræv og et spøgelse fra en fjern fortid.

Strandvænget Park: Tatonka redder troldmændendes land
I dette eventyr følger I troldmandslærlingen Tatonka, som må ud på en hæsblæsende tur for at tænde ilden på Kongernes Bro, inden djævleungerne krydser den.

Bytoften, Langeskov: Asgot og det røde skjold
I dette eventyr skal I med vikingedrengen Asgot ud på en farefuld færd til den store mose for at bede guderne om det røde skjold, som kan beskytte ham mod lungesygen og redde hans liv.

Sejerskov ved Fruens Bøge: Lucas og den store opdagelsesrejse
I dette eventyr følger I drengen Lucas og feen Falk Fjord på en opdagelsesrejse i skoven. Undervejs på rejsen bliver Lucas klogere på, hvorfor rod er en vigtig ting i naturen, og hvad vi kan gøre for at passe godt på alle de mange arter af planter og insekter, som mangler steder at bo.

Åløkkeskoven: Ulrik Ugles store fest
I dette eventyr følger I egernet Bjarne Betjent, som må ud i skoven for at opklare et mysterium og redde Ulrik Ugles store fødselsdagsfest. For hvem har været forbi skovens dyr i ly af natten for at stjæle mad og pynt til festen?

Hole Skov: Ellen og rejsen til ønsketræet
I dette eventyr møder I pigen Ellen, som er lidt af en forsigtigper. Det vil Ellen gerne lave om på, så hun trodser sin egen frygt og tager ind i skoven for at finde ønsketræet. Rygtet siger nemlig, at man kan få et ønske opfyldt, hvis man kravler gennem træets to stammer.

Stige Ø: Kampen om Kong Skrots slot
I dette eventyr skal I rundt i Kong Skrots rige for at befri kongens slot fra den grådige Grev Gyldendorff. Med på rejsen har I køkkendrengen Alfred og Kong Skrots datter Prinsesse Skrald, som må samle øens mennesker, havørne og snu muldvarpe til kamp for at vinde slottet tilbage

Seden Strandby: Mysteriet om den forsvundne strandtudse
I eventyret følger I pigen Fie, som sammen med feen Falk Fjord tager ud for at løse mysteriet om den forsvundne strandtudse Sebastian. Undervejs bliver Fie meget klogere på, hvorfor Sebastian er flyttet, og hvorfor der nu igen er håb om, at han kommer tilbage til Seden Strandby.

Eventyrhaven og Munke Mose: Rejsen til Evighedslandet
I dette eventyr skal du høre fortællingen om drengen Jens, som drager ud på en eventyrlig rejse ind i Evighedslandet for at sige farvel til sin bedstemor - den store historiefortæller.

Odense Centrum: Blomsterprinsens foranderlige rejse
I dette eventyr følger I alfen Kelvin, som lever en rolig tilværelse blandt træernes rødder. Men en dag bliver han nødt til at rejse ud i den store verden på jagt efter sin bedste ven Solstråle, som ikke er vendt hjem fra et af sine eventyr.

Glisholm sø: Vita og det vidunderlige vand
I eventyret følger I pigen Vita, der elsker naturen og søen med de mange fugle. Søen har en særlig magi, der kan gøre beskidt vand vidunderlig rent. Men søens magi er forsvundet, og sammen med vandalfen Storm tager Vita nu ud for at finde søens magi, så dyr og planter igen kan få rent vand i søen.

Dallund slot: Rævinde Ulla og dragen
I dette eventyr skal I med Rævinde Ulla og hendes bedste ven, egernet Birk, ud for at redde en vaskeægte drage fra herremanden Günther Didrik og hans dragejægere.

Otterup Byskov, Nordfyn: Ræv Ingolf i fugleskoven
Her skal du høre eventyret om dengang, Ræv Ingolf og blåmejsen Poul befriede fuglekongen fra en troldebandit og reddede fugleskoven.

Fuglsang strand: Historien om verdens stærkeste tallerken
I dette eventyr drager I med pigen Talia ind i heksens fortryllede skov. Her vil hun finde opskriften på verdens stærkeste tallerken, der kan redde hendes families Skole for tallerkenkast fra at gå konkurs.

Flyvesandet: Dragen ved verdens ende
I dette eventyr drager I med troldkvinden Sigrid ud på en fantastisk rejse for at redde en drage, som er faret vild og bliver jaget af skumle dragejægere.

Glavendruplunden: Harald og den store runesten
I eventyret følger I vikingedrengen Harald, der sammen med lundens vogter Mads må rundt i lunden for at finde ud af, hvem der forsøger at stjæle den enorme runesten.

Vissenbjerg bakker: Tatonka og den magiske kilde
I eventyret drager I med troldmandslærlingen Tatonka ud i området for at finde en magisk kilde, der skal redde en syg komodovaran på professor Vekselvarms øglelaboratorium.

Frøbjerg bavnehøj: Aya og gudernes retssag
I dette eventyr er Frejas magiske halssmykke Brisingamen forsvundet, og jætten Loke er mistænkt for at stå bag tyveriet. I må derfor med ud til højen, hvor guderne er samlet for at afgøre Lokes skæbne ved en retssag.

Skårup Skovmølle og Svendborg Natur- og Miljøskole: Flaskeposten og den magiske æblemost
I eventyret følger I skovbørnene Ask og Pil, som får en flaskepost fra søfareren Juliane. Hendes kaptajn har fået mavepine, og hun beder skovbørnene om at sende noget af deres magiske æblemost. Ask og Pil må ind gennem skoven for at finde den gamle, kloge kone Silva, der kan lave den magiske æblemost.

Søbygaard, Ærø: Tatonka og jagten på den hvide dame
I eventyret skal I opleve fortællingen om dengang, troldmanslærlingen Tatonka blev kaldt til den gamle herregård for at opklare en mægtig spøgelsesballede.