Kvinde sidder i en gammel rød bil uden tag og er parkeret foran en flot havudsigt.

Sandra anbefaler: Oplev fine Fyn i bil

Foto: Visit Fyn

Da Sandra Neelmeyer for ni år siden flyttede fra Sydtyskland til Fyn, tog hun sin elskede MGB 1962 med. Og det er under køreture i denne klassiske bil, hun for alvor har lært det fynske landskab og øens bedste hemmeligheder at kende - og dem deler hun nu gavmildt ud af. 

Det var kærligheden, der for ni år siden førte tyske Sandra Schneider Neelmeyer til Danmark. Nu er Fyn ikke bare hendes hjem - det er også omdrejningspunktet for hendes arbejdsliv. Som Market & Communication Manager i Destination Fyn arbejder Sandra hver dag for at udbrede kendskabet til Fyn og Øerne. Og med sit blik som tilflytter er hun godt klædt på til at guide journalister fra hele verden rundt på øen, som hun efterhånden kender alle kroge af.

Derfor er hun også den helt rette til at give gode råd med på vejen, hvis du overvejer at opleve Fyn og Øerne fra din bil.

 

- Hvilken rute vil du anbefale gæster på Fyn at køre, hvis de vil opleve Fyns fine natur fra bilen?

- Kører man væk fra motorvejen, er der rigtig mange smukke strækninger. Det er svært at vælge, men det er noget helt særligt at køre langs kysten, som man kan mange steder på Fyn. Jeg bor i Nyborg og nyder virkelig turen herfra nordpå til naturområdet Fyns Hoved. Det er en tur på ca. 40 km. På vejen dertil kommer man igennem små landsbyer, områder med marker og skov, forbi herregårde og igennem den hyggelige købstad, Kerteminde. Inden man når Kerteminde, kører man på en virkelig smuk strækning helt tæt på Storebælt.

- På turen kommer du også tæt på de fine herregårde Risinge og Lundsgaard. Lundsgaard er en af de fynske herregårde, man kan leje som feriebolig og det økologiske gods Lundsgaard inviterer indenfor i deres cafe og gårdbutik.

- Jeg har også ofte kørt efter de fynske Margueritruter. Så kommer på man på smukke ture sydpå mod Svendborg og Taasinge. Tager man vestpå mod Assens er det også meget smukt at køre på Helnæsdæmningen. Her er der bl.a. optaget reklamefilm for Volvo

- Hvilke stop skal man tage på ruten? 

- Hvis man vil have en særlig start på turen fra Nyborg, kan man starte med en frokost på Lieffroy eller Hesselet. Steder i særklasse, som virkelig viser det bedste af, hvad Fyn har at byde på madmæssigt. I Kerteminde er det oplagt at gøre stop og tage en gåtur rundt i den gamle købstad. Læg mærke til, at næsten alle huse har rødt tag. En beslutning byen har taget for at bibeholde stemningen i den gamle fiskerby. I Kerteminde ligger Johannes Larsen Museet. Det er et must at besøge kunstnerboligen, når man er i byen. Også her er der en hyggelig cafe og udsigt ud over Storebælt.

Læg mærke til, at næsten alle huse har rødt tag. En beslutning byen har taget for at bibeholde stemningen i den gamle fiskerby.

- Ud for Kerteminde ligger øen Romsø. En ubeboet ø fyldt med råvildt. Om sommeren sejler der turbåde til øen. Det er en nærmest magisk oplevelse at gå øen rundt og betragte de nysgerrige dyr. Når man kører ud af selve byen mod Hindsholm, kører man videre ad snoede veje omgivet af landsbyidyl, skov og marker. Jeg vil anbefale at lægge vejen forbi Hindsholm Røgeri og besøge Per eller besøge Måle Bagerbod for at smage på deres lækre brunsviger. Café Kirkeladen i Mesinge er et godt stop for frokost. Og så skal man selvfølgelig helt ud på Fyns Hoved for at nyde havet og den vilde natur.

- Kører man fra Nyborg mod Svendborg og Tåsinge, så er Lundeborg et dejligt stop. Den lille fiskerby har sin egen charme, og man kan få stjerneskud på havnen. Kig ind hos Skårupøre Vingård, hvor man kan prøvesmage Bente og Carstens gyldne dråber. Eller besøg Broholm Slot, som byder på et virkelig godt køkken. Når du lander i Svendborg, så tag M/S Helge til Valdemars Slot for at opleve det Sydfynske Øhav.

- En dag er ikke nok på Fyn, så jeg vil foreslå, at man finder en af de 58 campingpladser, et sommerhus eller måske et hotel i vandkanten. Mange af campingpladserne har fine hytter og muligheder for glamping.

Du føler, at du har hele Danmark på en ø. Livlige Odense fyldt med storbystemning, den vidunderlige natur, de mange øer og de mange gode muligheder for outdooraktiviteter både på vand og land.

- Når du viser udenlandske gæster rundt på Fyn, hvad bliver de så mest overraskede over?

- At Fyn har så meget at tilbyde. Du føler, at du har hele Danmark på en ø. Livlige Odense fyldt med storbystemning, den vidunderlige natur, de mange øer og de mange gode muligheder for outdooraktiviteter både på vand og land. Så bliver de også overraskede over, at vi har 123 herregårde og slotte, og at her faktisk er bakker.

Sandra Schneider Neelmeyer, 47 år

  • Arbejder til daglig som Market & Communication Manager hos Destination Fyn, Erhvervshus Fyn.
  • Er gift med Henrik og mor til Frida på 6 år.
  • Tilflytter fra Tyskland og har boet i Danmark i 9 år.