Ærøfærgen på havet i solnedgang

Det Fynske Øhav

Øhop

Har du nogensinde drømt om at trække stikket og flytte til en ø? Tæt på naturen, simpel livsstil og med tid til nærvær? Nip til drømmen - tag på øhop i det fynske øhav.

Ø-hop i det Sydfynske Øhav

Foto: Kasper Orthmann Andersen

12 uundgåelige øer

Disse sydfynske øer er et must, hvis du er til fantastiske naturoplevelser, spændende kulturhistorie samt varme og hyggelig øboere.

Avernakø

Tag til Avernakø og oplev øens fantastiske natur. Tag fiskestangen med og se, om du kan være heldig at fange en fisk eller to.

Bjørnø

Gå hele Bjørnø rundt på et par timer eller bliv hængende lidt længere, hvis du vil helt tæt på naturen. Øen er nemlig perfekt til vandreture.

Bågø

På Bågø kan du opleve et rigt fugleliv og smuk natur. Du kan gå en tur på en af de fastlagte ruter eller gå dine egne veje.

Drejø

Drejø er hjemsted for de smukke hvide dådyr. Øen byder på smuk natur, naturskønne vandrestiger, hyggelig landsbystemning og gode fiskemuligheder.

Hjortø

Tag til Hjortø, hvis du vil have unikke naturoplevelser og bare vil helt ned i gear. Der er ingen butikker eller spisesteder på øen. Det er primitivt,...

Langeland

Langeland byder på mange spændende naturoplevelser, store som små. Hvis du er på jagt efter nye, spændende naturoplevelser, er det helt oplagt at besø...

Lyø

Tag en spadseretur rundt i ægte landsbyidyl, besøg Klokkestenen og fang en fisk til aftensmaden. Lyø byder på mange spændende oplevelser.

Skarø

Kom helt tæt på naturen, når du overnatter i et arkitekttegnet shelter i den smukke natur på Skarø.

Strynø

Oplev fællesskabet i øsamfundet på Strynø. Tag cyklen rundt eller spænd vandreskoene og udforsk den lille ø midt i det Sydfynske Øhav.

Thurø

Øst for Tåsinge og syd for Svendborg ligger en lille ø. Thurø er blot 7,5 km2 stor, men gemmer alligevel på nogle fine og unikke naturoplevelser.

Tåsinge

Tåsinge er en lille, charmerende ø i det Sydfynske Øhav. Måske har du allerede besøgt øen på vej til Langeland. Tåsinge har meget at byde på, så hvorf...

Ærø

Naturen på Ærø har et nyt ansigt hver dag året rundt: Blide strandlinjer mod det Sydfynske Øhav - og vilde og forrevne kyststrækninger mod Østersøen m...

Ud under åben himmel

De sydfynske øer byder på et væld af naturoplevelser. Smukke børnevenlige strande, mangfoldig natur og forladte øer rige på fugleliv. Så der er ingen undskyldning for ikke at komme ud i det blå.

Strande for enhver smag

Øerne, naturen og øboerne

Forladte øer

Aktiv ved Øhavet

Det Fynske Øhav rummer et væld af muligheder for at bevæge sig - til lands, til vands og på to hjul. 

Øhavsstien - vandring på Sydfyn

Øhavsstien er en af Danmarks længste vandreruter med hele 220 km vandresti smukt omkranset af Det Sydfynske Øhav. Vi guider dig til en uforglemmelig og smuk vandretur i den sydfynske natur.

Det maritime Fyn

De mange øer og det smukke kystlandskab gør sejlads i de fynske farvande til noget helt specielt. Så spænd sejlet, fat pagajen eller sæt madding på fiskestangen og gør dig klar til et vådt eventyr!

Cykelferie på Fyn og Øerne

En cykelferie på Fyn og Øerne fører dig både rundt til små hyggelige byer, smukke landskaber, kystnære strækninger og lavvandede badestrande.

Besøg det Sydfynske Øhavs sværvægtere

Langeland og Ærø er så godt som selvskrevne på dit næste ø-hop. Her er øernes topoplevelser:

Ærøs største oplevelser

Om du er til historie, kunst, kultur, underskøn natur eller gastronomi – du finder det hele på Ærø. Vi har samlet de fem oplevelser, du ikke må misse.

Langelands top 5 oplevelser

Langeland er lig med fascinerende historisk viden, kunst, rå natur og vilde heste. Gå på opdagelse blandt Langelands vigtigste oplevelser.