Cyklist trækker af sted med sin cykel på brostensbelagt sti langs med gult bindingsværkshus.

Herregårdsruten: Bogense-Odense

Foto: Andreas Bastiansen

Nordfyn gemmer på mange små skatte - Jættestuer, slotsparker og kartofler på museum er blot et lille udpluk. 

Se nærmere på ruten på kortet herunder. Zoom ind og find herregårde, Bike Stations og Bike Friends i nærheden af ruten.

Efter kortet finder du inspiration til oplevelser langs ruten.

Etapen er 65 km og er en flad etape. Mellem Hasmark og Odense er der lange strækninger med fint grus, hvor du kommer væk fra den asfalterede vej. Du kan tage en smutvej via regionalrute 31 mellem Engeldrup og Hasmark, hvis du vil afkorte etapen og benene ikke er til mere. Du sparer ca. 10 km.

På Nordfyn er der rig mulighed for at mærke historiens vingesus. Bevæg dig lidt væk fra ruten og besøg jættestuen i Skamby eller Glavendrupstenen med Danmarks længste runeinskription. 

Der er rig mulighed for at nyde fuglelivet ved bl.a. Gyldensteen Strand og den hyggelige Klintebjerg Havn, der også er et oplagt madpakkested. 

På vej ind mod Odense cykler du på en sti langs Odense Kanal, hvor du kan cykle side om side med kajakroere, stand up-padlere, små lystbåde eller store fragtskibe. 

Af gode overnatningssteder kan der nævnes First Camp Hasmark Strand, Kyst Camping Bogense og Milling Hotels - som har 5 hoteller i Odense! 

_____

Er du mere til digital navigation end at følge skilte? Frygt ej - Du kan downloade ruten som GPX-fil til din navigation, eller se ruten på kortet herover. Ruten er heldigvis skiltet hele vejen, så du nemt kan køre helt uden hjælpemidler.