©  Foto:

Gyldensteen Strand

Skøn natur, flokke af fugle på træk, sæler der soler sig ved vandkanten og solblink i lagunen - det er Gyldensteen Strand. Besøg Fyns største naturgenopretning!

Gyldensteen Strand - fra havbund til landbrug og tilbage igen

Gyldensteen Strand er Fyns største naturgenopretning. Det 616 ha store område var tidligere dæmmet ind. I det inddæmmede område var der marker og landbrugsjord, men nu er digerne væk fra kysten, og vandet er kommet tilbage. Det er den store danske fond Aage V. Jensen Naturfond, der har købt området og har genskabt en lavvandet kystlagune, ferskvandssø og en rørskov.

Her er gode vandrestier, og der er en fantastisk udsigt. I kan se endnu mere fra de to fugletårne. Tag madkurv med og nyd maden i Naturrummet, der er et stort åbent rum med tag og masser af borde og bænke. Gyldensteen Strand er privat skov, og I må færdes på området fra kl. 6 om morgenen til solnedgang.

Bemærk, at færdsel kun er tilladt på stierne inden for området Gyldensteen Strand, som markeret på kortet. Naturområdet Gyldensteen Strand er omgivet af privat grund, hvor færdsel ikke er tilladt.

Udforsk naturen ved Gyldensteen Strand

Ved naturrummet er der en grejbank, hvor I gratis kan låne udstyr til at udforske insekterne i området og livet i vandet i den lille sø foran Naturrummet og i det lave vand ved kysten.

Når du er på Gyldensteen Strand

Gyldensteen Strand er privat ejet af Aage V. Jensen Naturfond, og det er et naturomåde, som vi selvfølgelig skal gøre alt for at bevare

Når man går rundt i området, skal man holde sig til stierne.

Man må opholde sig på Gyldensteen Strand fra kl. 06 til solnedgang.

Guidet tur

Har I lyst til en guidet tur på Gyldensteen Strand? I har mulighed for at hyre en guide, der vil tage jer med på en tur, hvor I får en masse at vide om det smukke område. Kontakt VisitNordfyn på tlf. 6481 2044 eller send en mail til info@visitnordfyn.dk  for at få kontakt til guiderne.

Læs mere om Gyldensteen Strand her!