Destination Fyn_logo
Bambuskurv med friske urter. Lavendel, salvie, rosmarin og oregano.

Gæster og deres adfærd

Foto: Plantepressen

Turister skal inspireres til mere bæredygtig adfærd og forbrug. Men hvilke forventninger har turisterne til deres ferie i Danmark? Og hvordan kan vi være med til at skabe positive adfærdsændringer hos vores gæster?

En af målsætningerne i den nationale turismestrategi er, at Danmark i 2030 skal være kendt som Nordeuropas mest miljøvenlige rejsedestination. Samtidig skal turisterne inspireres til mere bæredygtig adfærd og forbrug under deres ophold. Det betyder, at turismevirksomheder og destinationsselskaber har brug for endnu mere dybdegående kendskab til fremtidens miljø- og klimabevidste turister.

Mange er allerede i gang med den grønne omstilling - nogle med afsæt i de analyser og undersøgelser af turisters forhold til grøn omstilling i fremtidens ferier, som er udarbejdet de seneste par år.

Læs med her på gode råd om, hvordan du bruger adfærdsdesign til at påvirke dine gæster i en mere bæredygtig retning. Bliv klogere på de grønne idealister, få gode råd til, hvordan du kan arbejde med alle aspekter af affaldssortering, og læs om projektet med regenerativ turisme i Naturpark Lillebælt: