En familie på to voksne og tre børn cykler afsted i sportstøj og hjelme gennem en grøn skov. De følger en sti omgivet af frodige, grønne træer med sollyset, der filtreres igennem løvet, hvilket skaber en varm og indbydende atmosfære.

Bike Island Fyn

Foto: Kasper Andersen

Fyn og Øerne har de naturmæssige forudsætninger for at udvikle en højt specialiseret cykeldestination på internationalt niveau. Bike Island Fyn har gennem strategisk forankret destinations- og konceptudviklinged omsat den fynske styrkeposition til et hotspot for cykling.

Ambitionen for projektet var at gøre Fyn og Øhavet til et af Nordeuropas mest attraktive destinationer for cykling.

Bike Island-projektet byggede på 12 indsatser, der tilsammen skulle skabe en gennemgående sammenhængskraft i oplevelsesproduktet inden for cykling og opbygge et internationalt brand for Fyn som cykeldestination. Projektets markedsføringsben var integreret i Destination Fyns generelle markedsføringsindsatser og den nationale lancering af Østersøcykelruten for at opnå mest mulig synergi og gennemslagskraft i markedsføringen.

Bike Island-projektet blev gennemført i en strategisk alliance bestående af bl.a. kommuner, virksomheder, vidensinstitutioner og nationale organisationer og har bl.a. opnået flot international anerkendelse for sine indsatser med kåringen som Årets cykelturismeløsning 2017 og tildelingen af en UCI Bike Region Award.  

Bike Island Fyns delprojekter

Sats på cykelturisterne - det betaler sig