Familie på cykelferie i skov

Bike Island

Foto: Kasper Andersen

Fyn og Øerne har de naturmæssige forudsætninger for at udvikle en højt specialiseret cykeldestination på internationalt niveau. Bike Island vil gennem strategisk forankret destinations- og konceptudvikling, samt markedsføring omsætte den fynske styrkeposition til et hotspot for cykling.

Ambitionen er, at Fyn og Øhavet er Nordeuropas mest attraktive destination for cykling i 2020 – og herefter gennem cykelturismen skabe en øget turismeomsætning på 0,2 mia. kr. pr. år.

Bike Island-projektet bygger på 12 indsatser, der tilsammen skal skabe en gennemgående sammenhængskraft i oplevelsesproduktet inden for cykling og opbygge et internationalt brand som cykeldestination. Projektets markedsføringsben er integreret med FYN365 og den nationale lancering af Østersøcykelruten med det formål at opnå mest mulig synergi og gennemslagskraft i markedsføringen.

Bike Island-projektet gennemføres i en strategisk alliance bestående af en række af klyngens aktører, inkl. kommuner, virksomheder, vidensinstitutioner og nationale organisationer og har allerede opnået flot international anerkendelse for sine indsatser med kåringen som Årets cykelturismeløsning 2017 samt tildelingen af en UCI Bike Region Award.  

Find mere info om Bike Island: Bike Island 2020 Ambitionspapir.

Bike Island Fyns delprojekter

Mountainbike Island Fyn

Mountainbike Island Fyn er Destination Fyns helt store cykelturisme-satsning og skal være med til at gøre Fyn til en anerkendt mountainbike-destination og dermed en cykelø, der er attraktiv for turister 365 dage om året.

Vil du være Bike Friend?

Fyn kan noget specielt for cykling, og vi kan sammen være med til at gøre Fyn og Øhavet til et endnu bedre sted at cykle. Bike Friends-ordningen er en frivilig værtskabsordning, hvor du fungerer som servicestation for cyklister og cykelturister fra nær og fjern.

Cykelmøde Fyn 2020 - et sammenhængende og bæredygtigt Fyn - også på cykel!

Foto: Destination Fyn