Destination Fyn_logo
En flok cykkelryttere er på vej ind i Stationen Kaffebar.

Bike Friends søges!

Foto: Stationen Kaffebar

Stationen Kaffebar i Middelfart er netop blevet en del af de fynske Bike Friends. For dem giver det enormt god mening, da de i forvejen forsøger at tænke cykling og miljø i alt, hvad de gør.

Din virksomhed kan også blive en del af den gratis Bike Friends-ordning - så tilmeld jer i dag.

Der bliver flere og flere af dem i det fynske landskab. De røde Bike Friends-klistermærker, der skal fortælle cykelturister fra nær og fjern, at her er der hjælp at hente. Uanset om de er faret vild, har brug for at få fyldt vandflasken, trænger til at få pumpet dækket eller søger efter det nærmeste toilet, så kan de 178 fynske Bike Friends hjælpe. Ganske gratis endda. For Bike Friends-ordningen er bygget op omkring frivillighed og et fælles ønske om at booste og understøtte cykelmiljøet og gæstfriheden på Fyn.

Cykling og god kaffe er Stationens omdrejningspunkt

Bike Friend nummer 178 er Berit og John Thomsen fra Stationen Kaffebar i Middelfart. Det energiske iværksætterpar overtog for snart tre år siden den gamle stationsbygning ved banen i Middelfart. Her driver de i dag deres stemningsfulde kaffebar og butik, ligesom de udlejer et mødelokale i fineste 60'er-stil på 1. salen med udsigt til togskinnerne. 

Berit og John har i løbet af de seneste tre år prøvet flere forskellige forretningskoncepter af i lokalerne. Men en ting har hængt ved gennem alle årene; kærligheden til cykler og koblingen mellem cykling og god kaffe.

"Cyklingen og den grønne dagsorden er vores hovedbudskab - og det skal gerne kunne fornemmes i alt, hvad vi gør. Lige fra indretningen af cafeen, hvor cyklen er et naturligt element, til valget af kaffebønner," siger Berit og fortæller videre, at parret selv har solgt deres bil og investeret i et par hurtige cykler, som nu er deres primære transportmiddel.

Service er nøglen til den gode oplevelse

Da de hørte om Bike Friends-konceptet var de ikke et øjeblik i tvivl om, at de skulle være en del af initiativet. Både fordi det spiller sammen med deres ønske om at skabe en café, der taler til cykelfolket, men også fordi det har fokus på gæstfrihed og service. Noget som man som gæst på Stationen Kaffebar oplever i allerhøjeste grad.

"Når turisterne kommer med tog, er vi jo det første de møder efter perronen. Vores kerneforretning er godt nok at lave kaffe, men vi giver os altid tid til at guide og give tips til gæsternes besøg i Middelfart", forklarer John, der ligesom sin hustru har haft en lang karriere i servicebranchen.

Derfor er de også begge meget bevidste om, at det godt kan svare sig at levere noget ekstra til de besøgende. Og at give noget af sig selv. På den måde har det ikke krævet meget ekstra af John og Berit at blive Bike Friends. Mindsettet var klar - og lappegrejet og pumpen havde de allerede. Så var det bare at få sat klistermærkerne op.

Stationen Kaffebar engagerer sig, hver gang der er store events i Middelfart - her sidder 3 mennesker ved et skilt i forbindelse med Klimafolkemødet.

Foto:Stationen Kaffebar

Fokus på events og motionscyklister

John og Berit håber, at endnu flere cykelturister vil finde dem i fremtiden. Men de satser også benhårdt på motionscyklisterne og drømmer om at blive et cykeleventsted, som er kendt i miljøet. Derudover forsøger de at at tappe ind, hver gang der er et større event i Middelfart og omegn.

"Vi ønsker at få fat i alle cykelklubber på motionsplan indenfor en radius af 100-150 km. Lykkes vi med det, så når vi også deres familier, venner og netværk. Vi kender cyklisternes behov. Her må de f.eks. gerne tage deres dyre cykler med indenfor - og det sætter den målgruppe virkelig pris på, forklarer John, inden han det næste øjeblik springer op for at lave en god kop kaffe til en kunde. For det er jo det, som det hele handler om: God service.

Bliv en af de fynske Bike Friends

Der er i skrivende stund 210 Bike Friends på Fyn og Øerne, men vi drømmer om, at få endnu flere engagerede Bike Friends.

Vil du høre mere om konceptet? Så kontakt Ina Svop fra Bike Island Fyn-teamet på isvop@destinationfyn.dk eller læs nærmere på www.visitfyn.dk/destination-fyn/aktiviteter/bike-friends.

.

Om Bike Friends-ordningen

Det kræver ikke meget at blive Bike Friend. Der er dog tre ting, som alle Bike Friends skal kunne tilbyde adgang til i deres åbningstid:

  • Lån af cykelpumpe og lappegrej

  • Mulighed for at fylde drikkedunke

  • Gratis adgang til toilet eller viden om nærmeste toilet

Derudover er der Bike Friends, som tilbyder salg af cykelslanger, opladning af el-cykler, salg af snacks og forfriskninger, samt adgang til skønne steder, hvor der er oplagt at spise sin medbragte madpakke.

Læs nærmere om Bike Friends-konceptet og find tilmeldingsblanketten på www.visitfyn.dk/destination-fyn/aktiviteter/bike-friends.

Grafik med det røde Bike Friends-logo med hvid tekst, hvidt hjerte og hvid cykel.

Foto:VisitFyn