Gå til indhold
Destination Fyn_logo
Herregårdsruten skilt

Herregårdsruten - formidling

Foto: Destination Fyn

En cykeltur på Herregårdsruten er også en tur gennem den fynske historie. Den ikoniske cykelrute skal tilføres en ekstra dimension – et formidlingskoncept med herregårdene som det samlende tema. Hver etape skal have sin egen nøglefortælling.

I sommeren 2022 blev Herregårdsruten lanceret – en 660 km skiltet cykelrute, der styrker Fyns position som cykelø. Ruten er kortlagt, så den giver cyklister mulighed for at opleve den skønne natur, de idylliske landsbyer og hyggelige købstæder. Samtidig fører ruten forbi store såvel som små fynske attraktioner og naturligvis en stor del af de 123 herregårde, der op gennem historien har været med til at forme det karakteristiske landskab på Fyn, Langeland og Ærø.

Målet med formidlingsprojektet er at tilføre Herregårdsruten en ekstra dimension – et gennemgående koncept med herregårdene som det samlende tema. Derudover har hver etape sin egen nøglefortælling.

Som et fysisk vartegn for ruten skabes desuden 10 kunstneriske værker, et i hver kommune, der placeres på eller i umiddelbar nærhed af ruten.

Projektet med formidling af Herregårdsruten består af fire spor:

  • Konceptudvikling
  • To etapefortællinger
  • Kunstværker
  • Herregårdsfortællinger
  • Film

Bevillingsgiver
Projektet er støttet af LAG MANK, LAG SØM og Region Syddanmark.

Tidsperiode
Projektet løber fra 1. februar 2022 til 31. december 2023.

Mere om herregårdsruten

Merete Vandmose
Projektleder

Projektleder, Outdoor

mva@destinationfyn.dk

Mobil:+45 92 82 63 13

Del dine fynske øjeblikke med os: