Destination Fyn_logo
En græseng der grænser op til havet med en lang grussti som fortsætter i horisonten. I forgrunden er et blåt skilt med en cykel, en pil til venstre og navnet Herregårdsruten.

Herregårdsruten - formidling

Foto: Destination Fyn

En cykeltur på Herregårdsruten er også en tur gennem den fynske historie. Den ikoniske cykelrute er blevet tilført en ekstra dimension – et formidlingskoncept med herregårdene som det samlende tema. Hver etape har fået sin egen nøglefortælling.

I sommeren 2022 blev Herregårdsruten lanceret – en 660 km skiltet cykelrute, der styrker Fyns position som cykelø. Ruten er kortlagt, så den giver cyklister mulighed for at opleve den skønne natur, de idylliske landsbyer og hyggelige købstæder. Samtidig fører ruten forbi store såvel som små fynske attraktioner og naturligvis en stor del af de 123 herregårde, der op gennem historien har været med til at forme det karakteristiske landskab på Fyn, Langeland og Ærø.

Målet med formidlingsprojektet var at tilføre Herregårdsruten en ekstra dimension – et gennemgående koncept med herregårdene som det samlende tema. Derudover har hver etape fået sin egen nøglefortælling.

Som et fysisk vartegn for ruten skabes desuden 10 kunstneriske værker, et i hver kommune, der placeres på eller i umiddelbar nærhed af ruten.

Projektet med formidling af Herregårdsruten bestod af fire spor:

  • Konceptudvikling
  • To etapefortællinger
  • Kunstværker
  • Herregårdsfortællinger
  • Film

Bevillingsgiver

Projektet er støttet af LAG MANK, LAG SØM og Region Syddanmark.

Tidsperiode

Projektet løb fra 1. februar 2022 til 31. december 2023.

Læs mere om herregårdsruten her

Merete Vandmose
Projektleder

Projektleder, Outdoor

mva@destinationfyn.dk

Billede af Logoer fra LAG, Den Europæiske Landbrugsfond og Region Syddanmark.

Foto: Logoer