Destination Fyn_logo
En mand, en kvinde og et lille barn på løbecykel cykler hen ad en solbeskinnet sti i grønne omgivelser.

Ny corona-sikker cykelevent i pinsen: Fyn skal cykle sammen - hver for sig

19.5.2020
Foto: Destination Fyn

.

Corona-pandemien har fået danskerne til at synge, løbe og dyrke fitness hver for sig og alligevel med et helt unikt virtuelt fællesskab til følge. Nu gør vi det på Fyn. Vi skal selvfølgelig cykle sammen hver for sig, for hvad er mere oplagt på en ø med mere end 1200 km smuk smittefri cykelvej, hvor coronaen har trukket håndbremsen for en perlerække af cykelløb, der normalt pryder foråret.

Det ene cykelløb efter det andet er blevet aflyst i det fynske. Forsamlingsforbuddet gør det umuligt at mødes ved startstregen og forcere de fynske landeveje og mountainbikespor sammen med en horde af andre løbsdeltagere. Men 2. pinsedag bliver det alligevel muligt at få luftet den to-hjulede til en helt ny type cykelevent med masser af deltagere - spredt ud over hele Fyn. Det sker under overskriften "Fyn cykler sammen - hver for sig" og det er helt gratis.

- Med "Fyn cykler sammen" vil vi skabe et cykelløb, der kan gennemføres til trods for de restriktioner, som samfundet er underlagt pga. smittefare. Deltagerne skal nemlig cykle hver for sig, sammen med deres nærmeste - eller i små grupper med behørig afstand. Ruten vælger man selv, men vi har fælles start og virtuel opvarmning fra kl. 9.30, og det hele bindes sammen af sjove konkurrencer, livesending og naturligvis det faktum, at vi alle cykler sammen på vores fantastiske cykelø, fortæller Laura Raidla, chef for Bike Island hos Destination Fyn, der sammen med DGI har født ideen til "Fyn cykler sammen - hver for sig". 

Destination Fyn forventer, at cykeleventen kan være med til at understøtte fynboernes stolthed af øens flotte og alsidige cykelterræn, som er et vigtigt led i Bike Island-ambitionen. "Fyn cykler sammen" er nemlig ikke kun for cykelentusiaster i trikot og med toptunede racere. En cykeltur krydret med konkurrencer og fællesskab i bedste cykelløbsstil appellerer bredt til fynboerne, og alle kan erhverve sig et startnummer, hvad enten man har tænkt sig at tilbagelægge 2 eller 200 km, og hvad enten det foregår på vandcykel, el-cykel, løbecykel, mountainbike eller en rusten havelåge. 

- "Fyn cykler sammen" kan være med til at kickstarte de foreninger og cykelklubber, som har ligget i dvale gennem de seneste måneder. Vi ved, at mange savner de fælles oplevelser. De hungrer efter at kunne tilmelde sig et løb og sætte sig fælles mål. Det åbner "Fyn cykler sammen" rige muligheder for, siger Jacob Pallesen, der er idrætskonsulent for cykling hos DGI Fyn. Han håber også, at cykeleventen vil åbne flere fynboers øjne for cykling. 

- Mange har gennem de seneste måneder grebet cyklen som alternativ til en tur i de lukkede fitnesscentre. Det betyder en spirende mængde nye cykelmotionister, og "Fyn cykler sammen" giver anledning til, at klubber og foreninger kan vise dem det organiserede men fleksible fællesskab, man kan få omkring cyklingen, tilføjer han.
 

Hashtag og live-sending binder cyklisterne sammen

Selvom "Fyn cykler sammen" ikke fører til en karriere som cykelmotionist for alle deltagerne, tilbyder eventen med sikkerhed op til tre timers kvalitetstid med vind i håret og en god anledning til at komme ud i naturen måske med en lille picnic undervejs. Fornøjelsen er ganske gratis og giver adgang til euforien ved at møde andre, der ligeledes har pyntet deres cykelhjem eller gravet deres gamle prikkede bjergtrøje frem bagerst fra skabet i dagens anledning. Glæden ved at give et ring med klokken, når der passerer en anden med startnummer på styret i den modsatte vejside og lykkefølelsen, når man hashtagger en selfie på rutens mest skøre eller fotogene spot. Det hele bindes sammen af LIVE-sending på fyens.dk.

 - Fyn er et af Nordeuropas bedste steder at cykle. Med Bike Island-ambitionen som pejlemærke har vi på tværs af øen arbejdet henimod dette gennem de seneste tre år. Og det skal vi nyde - også selvom det formentlig ikke bliver mange udenlandske turister, der kommer til at opleve det i år. Til gengæld vil vi gerne tiltrække danskerne, og hvad er på det her tidspunkt mere oplagt end at tage ud og prøvekøre ruterne, inden det store rykind henover sommeren. Jeg håber derfor, at rigtig mange fynboer vil benytte anledningen til at tage en frisk cykeltur sammen med cykelkammeraterne, familien - og virtuelt sammen med resten af Fyn, siger borgmester i Svendborg Bo Hansen, der glæder sig til selv at støve cyklen af og pumpe luft i dækkene 2. pinsedag. 

Alle de fynske kommuner bakker op omkring løbet, og det samme gælder mange fynske cykelløbsarrangører, der lægger deres ruter ud til fri afbenyttelse d. 1. juni. Udover disse har Destination Fyn en lang række Bike Island-ruter spredt over det fynske landskab, så der er masser af inspiration at hente, hvis man da ikke blot vil cykle sin helt egen yndlingsrute hjemme fra hoveddøren. 

Endelig bliver det muligt at cykle forbi en række forskellige pitstops i det fynske landskab, hvor turistkontorer, fynske cykelløbsarrangører eller klubber efter sundhedsmæssigt forsvarlige retningslinjer overrasker eller forkæler de cyklende. Og selvom "Fyn cykler sammen" ikke kårer en vinder og hiver nogen på podiet, er der masser af hæder og præmier at gå efter i de konkurrencer, der iværksættes undervejs i løbet.

 

#fyncyklersammen

Læs mere på www.fyncyklersammen.dk

Og følg "Fyn Cykler Sammen - hver for sig"

 

 Se teaservideo for "Fyn cykler Sammen" her