VisitFyn
FYN CYKLER SAMMEN

FYN CYKLER SAMMEN

Torsdag d. 27. maj 2021 lyder startskuddet til et 11 dages brag af en cykelfestival, hvor fynboerne kan komme ud og få vind i håret, når FYN CYKLER SAMMEN ved Fyns største cykelevent nogensinde.

I løbet af de 11 dage vil du og alle andre fynboer kunne deltage i alt fra cykellege for børn, mountainbiking, cykelløb, cykelkurser til guidede cykelture - alt sammen kombineret med mad, koncerter og kulturelle indslag. 

"Jamen, hvor går cykelturen så hen", spørger du måske. Og det er her, du kommer ind i billedet. Du bestemmer nemlig selv, om du vil på en guidet cykeltur eller planlægge din egen cykeltur, finde inspiration i lokale cykelruter eller teste dig selv på ruter fra fynske cykelløb. Er du mere til virtuelle cykelløb, kan du også blive hjemme og cykle på din hometrainer, da tre af Fyns mest populære cykelruter er gjort tilgængelige online med levende billeder.

Som deltager bestemmer du selv, hvor og hvornår du cykler. Tanken med FYN CYKLER SAMMEN er netop, at ALLE kan deltage. Alle typer af cykler er således velkomne lige fra løbecykel, mountainbike og éthjulet cykel til lad-/el- og racercykel.  

Som deltager i FYN CYKLER SAMMEN får du også et genkendeligt startnummer, så du kan ringe med ringeklokken, når du møder andre deltagere. Du får startnummeret ved at tilmelde dig her >

Søndag d. 6. juni slutter vi festivalen af med happenings og pitstops rundt omkring på Fyn og Øerne, hvor vi laver forskellige initiativer kl. 10-13.

Følg begivenheden FYN CYKLER SAMMEN på Facebook. Her opdaterer vi løbende med forslag til ruter, guidede cykelture konkurrencer og informationer om lokale pitstops!

Tilmeld dig FYN CYKLER SAMMEN >

FYN CYKLER SAMMEN er arrangeret i et samarbejde mellem de fynske cykelklubber og cykelløbsarrangører, de fynske kommuner og turistkontorer, DGI Fyn, Cykelgruppe Fyn og Destination Fyn.

Program

Programmet for FYN CYKLER SAMMEN offentliggøres i løbet af april og maj! Følg med her og på FYN CYKLER SAMMENs Facebook-side.

Om FYN CYKLER SAMMEN

FYN CYKLER SAMMEN blev afholdt for første gang i 2020, da flere af årets cykelløb blev aflyst pga. covid-19, og vi hungrede efter at komme op på cyklen og ud i naturen.
Arrangementet var sådan en stor succes, at der var stemning for at gentage - og udvide - konceptet fra én til hele 11 dages fejring af fælleskabet og cykling i alle afskygninger.

I år er Fyn Cykler Sammen organiseret af DGI Fyn, Cykelgruppe Fyn og Destination Fyn i samarbejde med de fynske cykelklubber, cykelløbsarrangører, kommuner, turistbureauer og turismeaktører.

Planlægningen og gennemførelsen af programmet sker under hensyntagen til de eventuelle corona-restriktioner, som er gældende i FYN CYKLER SAMMEN-perioden. Vi følger løbende udviklingen og afpasser alle aktiviteter efter de gældende coronaforhold.

Online cykelevents

Du kan sagtens være med i FYN CYKLER SAMMEN hjemmefra. Alt det kræver er en hometrainer, en netforbindelse og en tilmelding, så er du klar-parat til start! 

FYN CYKLER SAMMEN har teamet op med barecykling.dk, der i løbet af 11 dage har 3 virtuelle cykelevents på e-cyklingsplatformen Rouvy og BKool. Løbene tager udgangspunkt i 3 af de flotteste cykelruter på Fyn, som vi har filmet, så det nærmest føles, som om du er der i virkeligheden. Du kan vælge mellem at cykle Fynshoved, Tåsinge Rundt eller De Sydfynske Alper - eller alle 3, hvis benene er til det.

Alle der selv har udstyr til at kunne e-cykle kan deltage digitalt og køre sammen med (eller imod barecykling.dk) - hjemmefra. Ellers kan du også vælge at komme forbi barecykling.dk's pitstop i SuperTri i Ryslinge og prøve en tur på deres stationer.

Kører du med digitalt, har du mulighed for at kommunikere med barecykling.dk undervejs via app'en Discord. Du kan tilføje deres kanal i Discord ved at følge dette link: https://discord.gg/Ps8hK2S


Pitstops med forplejning og små overraskelser

Rundt omkring på Fyn har cykelklubber og turistkontorer opsat pitstops søndag d. 6. juni fra 10-13, hvor FYN CYKLER SAMMENs deltagere kan tanke energi til resten af turen. 

Hold dig opdateret her på siden, hvor der løbende vil blive lagt informationer op om de lokale pitstops.

Læs mere om de lokale pitstops under FYN CYKLER SAMMEN >Startnummer til FYN CYKLER SAMMEN

Du får dit eget genkendelige startnummer, som du kan hænge foran på din cykel. Husk at hilse med ringklokken, når du møder andre deltagere i FYN CYKLER SAMMEN. På startnummeret kan du skrive dit yndlingsnummer eller teamnavn.​

Du tilmelder dig her via DGI Fyns tilmeldingssystem. Du skal selv printe dit startnummer, ligesom du kan registrere din distance og tid, og til sidst udskrive dit velfortjente diplom.​

Find mere praktisk information om FYN CYKLER SAMMEN >

Sponsorer og samarbejdspartnere

Samarbejdspartnere FYN CYKLER SAMMEN