Frøperspektiv af skovbunden, som er dækket af sne og i horisonten skinne solen igennem træerne

Shelter om vinteren - kan man det?

Foto: Destination Fyn

Vidste du, at man sagtens kan sove i shelters, selvom vinterkulden trænger sig på? Den er god nok. Med den rette forberedelse kan det faktisk være en ret magisk oplevelse at sove i naturen, selvom kalenderen melder vinter.

En sheltertur kræver altid forberedelse. Men hvis du vil overnatte i de fynske shelters i vinterhalvåret, er der lige et par ekstra ting, du skal være forberedt på.

Men når listen er tjekket af, er vi sikre på, at I får en helt uforglemmelig naturoplevelse med vinterens særlige stilhed og en stjerneklar nattehimmel.


1. Hold jer varme

Medbring et isoleret liggeunderlag for at beskytte mod kulde og en god sovepose med hætte, du kan snøre helt tæt på hovedet. Husk at rulle soveposen ud i god tid, så den kan få varme fra bålet.

 

2. Hold liv i bålet

Hold gang i bålet og sørg for at have rigeligt med godt og tørt brænde. Tag evt. en lille brændekløver med. Så får du rettet brændet godt til og får lidt sved på panden.


3. Udnyt solens stråler

Vælg gerne et shelter, der er placeret i solen i stedet for skyggen, så du kan udnytte solens varme.

 

4. Lag på lag

Tag varmt tøj på, gerne i uld og i mange lag - og husk et ekstra sæt, hvis dit tøj skulle gå hen og blive vådt af regn eller sved i løbet af dagen. Husk også handsker, hue/pandebånd og varme sokker. 

 

5. Uden mad og drikke dur helten ikke

Et varmt måltid er guld værd - både til aften, men måske især på en råkold morgen. Havregrød er en klassiker, der let kan pimpes op med kanelsukker og æble - eller stykker af mørk chokolade.

Du kan også starte dagen med et solidt skud protein med Huevos rancheros over bål.

Ja, generelt er reglen vel, at I ikke bør gå ned på lækker bålmad, varme drikke eller snacks for den sags skyld.

Rigtig god fornøjelse!