Gå til indhold
En mand og en kvinde sidder på en 'Kyssebænk' og griner. Imellem dem sidder en lille dreng. Der er sne omkring dem og de er alle klædt godt på.

Vinteråbne attraktioner

Foto: VisitFyn

Bjørne går i hi, men det gør de fynske attraktioner heldigvis ikke. Hvilke attraktioner har egentlig åbent i vinterhalvåret? Det får du svaret på lige her!

Liste
Kort
Close-up af tre kameler i snevejr.
Foto: Odense Zoo

Odense ZOO

Kom tæt på de mange dyr både inde og ude, slip børnene løs på legepladsen og nyd en kop kaffe i vintersolen. Odense ZOO har åbent hele året. 

Læs mere

Magiske lysaftener i Odense Zoo

Kom i ZOO og oplev smukt lys i vintermørket, når vi igen byder indenfor til en zoologisk have badet i farver og lys.

Læs mere
Udstillingsmontre med udstillet porcelæn på ræd og række.
Foto: Destination Fyn

CLAY Keramikmuseum

CLAY er Danmarks Keramikmuseum. Museet er et kulturelt pitstop for cyklister med en smuk udsigt til Lillebælt, unik udstilling af keramisk kunst, kunsthåndværk og design og en flot skulpturpark.

Læs mere
Udstillingslokale med en hvid vær og en grøn væg med store malerier på begge. To personer står og betragter billedet på den hvide væg.
Foto: Jonas Legarth

Brandts

På Kunstmuseum Brandts kan du hurtigt bruge en hel dag blandt fortidens mestre og samtidskunstens talenter. Museet har til huse i de gamle fabriksbygninger, der emmer af sjæl og atmosfære, og omkranset af byen puls danner de en spændende kontrast til den kunst, som vises indeni.

Læs mere
Far og to børn står ved bord på Øhavsmuseet. Bordet viser en model, der viser Det Sydfynske Øhav fra istiden til i dag
Foto: Ard Jongsma / Øhavsmuseet

Øhavsmuseet

På Øhavsmuseet vil vi bringe dig tilbage til dine rødder. Med lyde, lysdesign, stemninger og spændende fortællinger bliver du ledt gennem 5 tidsaldre, hvor du vil opleve, hvordan mennesket til alle tider er blevet påvirket af naturen. Du vil blive testet og mærke naturens kraft på din egen krop. 

Læs mere
Møntergården Museum Odense
Foto: Ard Jongsma / Still Words

Møntergården

Midt i Odenses historiske bydel ligger Møntergården - en kulturhistorisk oase fyldt med smukke gårdrum og flotte bygninger fra 1500-tallet til i dag.

Læs mere
terrariet vissenbjerg reptile zoo fyn oplevelser dyr
Foto: VisitAssens

Terrariet Vissenbjerg

Træd ind i krybdyrenes og paddernes fantastiske verden. Oplev nogle af verdens farligste og farverige dyr på tæt hold. 

Terrariet er en specialzoo med en af Skandinaviens største samlinger af krybdyr, padder, skorpioner, edderkopper, insekter m.m.

Læs mere
Egeskov falck udstilling museum
Foto: 24Copenhagen

Egeskov

Besøg Egeskov i vintersæsonen, hvor du kan gå op opdagelse i udstillingerne og én af landets største legepladser. Bemærk, at der ikke er adgang til slotshaven og slottet under vintersæsonen. Der er vinter åbent 10. december-28. april (lukket 24/12/22, 25/12/22, 31/12/22 og 1/1/23).

Læs mere
Luminis vinter egeskov lysfestival
Foto: Egeskov

Luminis på Egeskov

Kom til en sanselig kunstnerisk lysoplevelse, som finder sted på en rute til forskellige haverum på Egeskov. Havens gæster skal ud på en ca. 2 km lang gåtur i vintermørket, hvor de undervejs møder smukt og anderledes lys- og lydinstallationer, fra en lang række internationale kunstnere.

Læs mere
H.c. Andersens hus museum odense attraktion
Foto: 24Copenhagen

H.C. Andersens Hus

Oplev H.C. Andersen på helt nye måder, når forfatteren og hans værker taler til dig gennem lyd, lys, rum og scenografi. Museet har åbent hele vinteren (lukket 1/1/23, 24/12/22, 25/12/22, samt 31/12/22).

Læs mere
Danmarks jernbanemuseum børn attraktion
Foto: Ard Jongsma

Danmarks Jernbanemuseum

Prøv minitoget, leg på Børnebanegården eller udforsk det nye børneunivers Koblingerne. Museet har åbent alle ugens dage kl. 10-16 (dog lukket 25/12/22, 31/12/22 og 1/1/23).

Læs mere
ladby vikingemuseum kerteminde
Foto: Destination Fyn

Vikingemuseet Ladby

Træd ind i gravhøjen til Ladbyskibet, nyd det betagende fjordlandskab og oplev unikke vikingetidsfund i udstillingsbygningen. Museet har åbent tirsdag-søndag 10-16 hele vinteren (lukket 24/12/22 - 26/12/22, 31/12/22 samt 1/1/23)

Læs mere
naturama museum svendborg
Foto: Destination Fyn

Naturama

Oplev elge, moskusokser, hvalskeletter og fugle iscenesat i et naturteater med lys, lyd og film (Dog lukket 1/1/23 - 7/2/23).

Læs mere
fjord og bælt museum
Foto: Fjord&Bælt

Fjord & Bælt

Et hav af oplevelser på Fjord&Bælt. Her kan du altid komme tæt på, føle, røre og opleve gennem dine sanser. Lyt til fascinerende fortællinger, prøv kræfter med dyrene eller nyd familiesamvær i skønne omgivelser (Dog lukket 1/1/23 - 7/2/23).

Læs mere
Marstal søfartsmuseum
Foto: Marstal Søfartsmuseum

Marstal Søfartsmuseum

Her kan du opleve, hvordan det er at være om bord på en ægte jagt, gå til vejrs i en skibsmast eller sidde i salonen på en dampfærge. Museet har mere end 300 skibsmodeller og et hav af mærkværdige sager hjembragt af søfolk fra de syv have, fx et skrumpehoved, der også optræder i Carsten Jensens roman ”Vi, de druknede”
(Åbent 1/11/22 - 5/4/23 man-lør kl.11-15, men lukket 24/12/22-26/12/22 samt 31/12/22 - 20.01/23)

Læs mere

Del dine fynske øjeblikke med os: