Østersørutens etape 2: Svendborg - Langeland - Nakskov

Oplev Sydfyn fra sin bedste side. Bliv klogere på søfartshistorie og havnemiljø i Svendborg, besøg de kreative specialbutikker og spillesteder, eller tag på fødevaremarkedet Kulinariske Sydfyn. Glem ikke at nyd den flotte natur med hatbakker og vilde heste på Langeland!

Når du starter i Svendborg, følger du Østersøruten over Svendborgsundbroen til Tåsinge. Hold en pause ved Vindebyøre og nyd den smukke udsigt. Næste stop er Troense og Valdemars Slot. Fra Tåsinge går turen over Siø til Langeland, som rummer et hav af tilbud om outdoor-aktiviteter som dykning, lystfiskeri, vandring og sejlads.

På Langeland er den største by Rudkøbing, hvor du kan lære mere om Langelands historie på Langelands Museum. I Stengade Skov nord for Spodsbjerg kan du se bøgetræet, der i 1800-tallet inspirerede digteren Adam Oehlenschläger til Danmarks nationalsang. Spodsbjerg er en lille fiskerby med færgehavn, og herfra sejler du med færgen til Tårs på Lolland. 

Frederiksdal Kirsebærvin på Lolland

Danmarks største vingård ligger på Lollands vestkyst, hvor klimaet er ideelt til produktion af kirsebær. Frederiksdal Kirsebærvin har vundet utallige priser i ind- og udland, så glæd dig til at smage! Om sommeren er der åbne rundvisninger, og i vineriet kan du finde dine favoritter og købe en flaske med, hvis der er plads i cykeltasken. Sæt også lidt tid af til en gåtur i godsets gamle jagtpark. Få mere information på frederiksdal.com.

Hent og print kort over Etape 2 >

_____

Er du mere til digital navigation end at følge skilte? Frygt ej - Du kan downloade ruten som GPX-fil til din navigation, eller se ruten på kortet herover. Ruten er heldigvis skiltet hele vejen, så du nemt kan køre helt uden hjælpemidler.