Gå til indhold
Rudkøbing havn på Langeland

Østersørutens etape 2: Svendborg - Langeland - Nakskov

Foto: VisitFyn

Sydfyn, Tåsinge, Siø, Langeland, Lolland - Søfartshistorie og havnemiljø i Svendborg - Kreative specialbutikker og spillesteder - Kulinariske Sydfyn - Høje broer over Det Sydfynske Øhav - Tranekær Slot - Hatbakker og vilde heste

Når du på etape 2 starter i Svendborg, følger du Østersøruten over Svendborgsundbroen til Tåsinge. Hold en pause ved Vindebyøre og nyd den smukke udsigt over sundet. Næste stop er Troense og imponerende Valdemars Slot.

Fra Tåsinge går turen over Siø til Langeland, som - udover cykling - rummer et hav af tilbud om outdoor-aktiviteter som dykning, lystfiskeri, vandring og sejlads.

Den største by er Rudkøbing, hvor du kan lære mere om Langelands 10.000 år lange historie på Langelands Museum. Er der mere at give af i benene, kan du tage en afstikker på 10 km til Tranekær for at opleve slottet og de vilde heste på Flådet.

I Stengade Skov nord for Spodsbjerg kan du se bøgetræet, der i 1800-tallet inspirerede digteren Adam Oehlenschläger til Danmarks nationalsang ”Der er et yndigt land”. Spodsbjerg er en lille fiskerby med færgehavn, og herfra sejler du med færgen til Tårs på Lolland. Overfarten tager 45 minutter, så der er god tid til at hvile benene og få tanket op, inden Lolland skal udforskes.

Hvis du vil køre etape 2 med Nakskov som startpunkt slutter du af i Svendborg og kan herfra vælge at køre videre enten på etape 1 til Ærø, etape 9 til Korsør eller etape 10 til Faaborg og Assens.

Højdepunkter på etape 2

Foto:Andreas Bastiansen

Havnebyen Svendborg

Havnebyen Svendborg ligger direkte ved Svendborgsund. Slå dig ned ved havnen, nyd en shoppingtur i de idylliske gader og overvej at kaste dig ud i et bonuseventyr med øhop til en af de talrige øer i Det Sydfynske Øhav. Fra Svendborg er der færger til Ærø og til småøerne Skarø, Drejø og Hjortø.

Svendborg dirrer af kreativitet og iværksætterånd. Det mærker du især på byens spillesteder og ved de mange events, som f.eks. Nordens største fødevarefestival Kulinarisk Sydfyn. N

Nyd synet af de gamle huse i byen. Læg vejen forbi Svendborgs ældste kirke, Sct. Nicolai Kirke, bygget omkring 1180 og besøg Forsorgsmuseet i Nordens bedst bevarede fattiggård.

Snyd ikke dig selv for en gåtur på Frederiksø, byens gamle værftsø. Her er opstået et levende miljø med små maritime og kreative virksomheder og uformelle mødesteder.

Få mere information på visitsvendborg.dk

naturama museum svendborg

Foto:Destination Fyn

Naturama i Svendborg

Naturama er hele Fyns zoologiske museum. Her kan børn og voksne opleve udstoppede elge, moskusokser, hvalskeletter og fugle i naturteater med lys, lyd og film. Klap den lille bjørn, hør kronhjortens brøl og kom helt tæt på isbjørne, ulve og vildsvin. Stig til vejrs og bliv fascineret af mere end 500 fugle.

Museet er indrettet på tre etager, hvor der er stort fokus på at engagere de besøgende gennem sjove opgaver, udklædning, rundvisning og videnskabsteater for fuld udblæsning.

Få mere information på naturama.dk

Foto:Destination Fyn

Valdemars Slot på Tåsinge

Som cyklist vil du nyde turen til Valdemars Slot, der ligger lige ud til vandet på Tåsinge. Slottet blev bygget i 1639-1644 af Kong Christian IV til sønnen Valdemar Christian. I dag er slottet privat ejet af slægten efter søhelten Niels Juel, der overtog Valdemars Slot i 1678.

Om sommeren kan du komme indenfor på slottet, gå rundt i de fine og prægtige sale og gemakker og mærke historiens vingesus. Forkæl dig selv i Café Æblehaven og dyst med dine rejsekammerater på en af Danmarks største minigolfbaner.

Få mere information på valdemarsslot.dk

De vilde heste fra Langeland ved sø

Foto:VisitFyn

Naturen på Langeland

Langeland er en 52 km lang ø og kun 11 km på det bredeste sted. Øen er brofast med Fyn via Tåsinge, og den rigt varierede natur giver mulighed for unikke oplevelser. Du kan f.eks. opleve de vilde heste, se karakteristiske hatbakker eller dedikere en dag til at kigge på fugle - trækfuglene er vilde med Langelands sydspids.

Også på og under havoverfladen gemmer der sig store oplevelser. Kysten er nemlig perfekt, hvis du for en stund vil bytte cyklen ud med dykkerudstyr, fiskestang eller badetøj ved Ristinge Strand.

Få mere information på langeland.dk

Tranekær slot langeland fyn herregård slotte

Foto:Knud Mortensen

Tranekær Slot på Langeland

Tranekær Slot på Langeland er et must. Tag en afstikker på 10 km fra Østersøruten og se det røde slot dukke op i Tranekær.
Allerede i 1200-tallet var her en mægtig borg på den stejle bakke med voldgrav rundt om. Greveslægten Ahlefeldt-Laurvig har siden 1659 ejet slottet, der i dag er det ældste verdslige beboede hus i Danmark.

I slotsparken kan du opleve Tranekær Internationale Center for Kunst og Natur, TICKON, hvor verdenskendte kunstnere har opført Land Art-værker af naturmaterialer.

Få mere information på tranekaergods.dk

Østersørutens etape 2 - Frederiksdal Kirsebærvin

Foto:VisitLollandFalster

Frederiksdal Kirsebærvin på Lolland

Danmarks største vingård ligger på Lollands vestkyst, hvor klimaet er ideelt til produktion af kirsebær. Frederiksdal Kirsebærvin har vundet utallige priser i ind- og udland, så glæd dig til at smage!

Om sommeren er der åbne rundvisninger, og i vineriet kan du finde dine favoritter og købe en flaske med, hvis der er plads i cykeltasken. Sæt også lidt tid af til en gåtur i godsets gamle jagtpark.

Få mere information på frederiksdal.com

Del dine fynske øjeblikke med os: