En par med hver deres cykel med opbakning går på en grussti. Foran stien er der græsplæne mens der bagved er græs og træer.

Herregårdsruten: Nyborg-Svendborg

Foto: Daniel Villadsen

På etapen mellem Nyborg og Svendborg kan du glæde dig til smukke herregårde, havneidyl og vinsmagning.

Se nærmere på ruten på kortet herunder. Zoom ind og find herregårde, Bike Stations og Bike Friends i nærheden af ruten.

Efter kortet finder du inspiration til oplevelser langs ruten.

Etapen er 70 km lang og har nogle gode stigninger undervejs. Der er nogle få korte stræk på grus, ellers køres turen på asfalteret vej.

Mellem Nyborg og Svendborg er der rig mulighed for at mærke historiens vingesus, når du cykler forbi egnens mange herregårde, hvor H.C. Andersen flittig var gæst. På Broholm Slot hentede han inspiration til romanen "Kun en spillemand". 

Og er du vild med vin, whisky, gin eller frugtbrændevin, er etapen mellem Nyborg og Svendborg den helt rigtige til dig – her ligger flere vingårde og destillerier, der gerne byder indenfor – det er dog en god idé at ringe i forvejen. 

Snyd ikke dig selv for en lille afstikker til Lundeborg Havn, hvor du også kan få tanket vand og strøm til elcyklen ved toiletterne på stranden, og måske nyde en is og en dukkert fra badebroen på stranden.

Udover en overnatning ved Broholm Slot eller ved Hotel Christiansminde, er Hotel Ærø også en mulighed. Et charmerende Hotel fra 1860. 

Er du endnu mere nysgerrig på ruten, kan du dykke ned i de mange oplevelser på ruten kilometer for kilometer.

 

_____

Er du mere til digital navigation end at følge skilte? Frygt ej - Du kan downloade ruten som en GPX-fil til din navigation, eller se ruten på kortet herover. Ruten er heldigvis skiltet hele vejen, så du nemt kan køre helt uden hjælpemidler.