To cyklister på vej op ad bakke på landevej med grønt omkring.

Herregårdsruten: Faaborg-Assens

Foto: Destination Fyn

Etapen tagger dig gennem Svanninge Bakker og Bjerge, til dronningeudsigten og til et idyllisk fiskerleje.

Se nærmere på ruten på kortet herunder. Zoom ind og find herregårde, Bike Stations og Bike Friends i nærheden af ruten.

Efter kortet finder du inspiration til oplevelser langs ruten.

Etapen er på 53 km og stykket mellem Faaborg og Hårby har flere gode stigninger – blandt andet op til Trebjerg, som er Fyns tredje højeste punkt (128 meter over havet) og igennem Svanninge Bakker, der er på grusvej og henover en golfbane. Hvis du ikke er til grus og stigninger, kan du tage en smutvej ad Bjergevej rundt om Svanninges karakteristiske gule kirke. Mellem Hårby og Assens er etapen ret flad. Etapen er primært på asfalteret vej. 

På turen mellem Faaborg og Assens kommer du forbi Østrupgaard, som er Fyns ældste herregårdsbygning – og i øvrigt også Fyns ældste beboede hus.
 

2 km nord for landsbyen Håstrup finder du dronningeudsigten – turen derop kan tage pusten fra selv den bedste – men den er det hele værd, du belønnes med den skønneste udsigt. 

Midt mellem Faaborg og Assens kommer du gennem Dreslette med den karakteristiske røde kirke, som bestemt er et besøg værd.

Og så må du ikke snyde dig selv for en tur i Svanninge Bakker på gåben eller cykel. Hvis du cykler på mountainbike, er der mange forskellige officielle spor i området i forskellig sværhedsgrad. 

På ruten kan du også opleve det smukke bakkede område omkring Trente Mølle med mølledamme, vandmølle og skov. 

 _____

Er du mere til digital navigation end at følge skilte? Frygt ej - Du kan downloade ruten som GPX-fil til din navigation, eller se ruten på kortet herover. Ruten er heldigvis skiltet hele vejen, så du nemt kan køre helt uden hjælpemidler.