Kom og nyd Danmarks have
Fyn ligger lige midt i Danmark - og det milde ø-klima giver optimale betingelser for en mangfoldighed af årstidens råvarer og specialiteter. Året rundt frister Fyn dine smagsløg - så kom og smag.
Smagen af Fyn udfolder sig på mangfoldige måder. Fra gourmet i verdensklasse til den simple glæde ved at nyde et jordbær, som er friskplukket – ikke på den måde, som de skriver om på skilte i supermarkeder. Men rigtigt friskplukket. Lige fra planten. Kartofler gravet op to timer, før du skal bruge dem. Kirsebær plukket fra et træ.
Kom. Frås i saftige æbler, der på Fyn vokser under noget nær ideelle forhold. Køligt, så æblerne danner syre. men varmt nok, så de også bliver søde. Nyd også kirsebærlandet Fyn. Et bær, som har sin egen festival i Kerteminde.
Foto:Jordbær på fødevaremarked
Prisbelønnede fynske drikke
På flere fynske mosterier forvandles de gode frugter til most. Det er en gudedrink i sig selv. Men most er også ved at udvikle sig til en vigtig ingrediens i det nordiske køkken.
En anden forædling, du ikke må gå glip af, når du kommer til Fyn, står de fynske mikrobryggerier for. De høster den ene anerkendelse efter den anden.
Du skal tage dine smagsløg med på ferie, når du kommer til Fyn. Nyd vores oste, de glade grise og gode bøffer. Tag for dig af retterne, når vores dygtige chokolademestre byder dine sanser op til dans.
Foto:VisitFyn
Fantastisk restaurationsmiljø
Med de naturlige fordele, som Fyn har, siger det næsten sig selv, at øen også har et unikt restaurationsmiljø. Det er køkkener med holdning. Det er kokke, som har fokus på at anvende de gode lokale råvarer og forvandle det til store oplevelser på din tallerken. Velkommen til Gastro Fyn.
Foto:VisitFyn
Markeder, festivaller og torvedage
I mange købstæder på øen er der torvedage to gange om ugen. Og der er masser af fødevarefestivaller – som f.eks. Rosenfestivallen i Bogense og Svendborgs Kulinarisk Sydfyn, som er Danmarks og måske også Skandinaviens største fødevaremarked.
Kom. Spis. Nyd det gastronomiske Fyn.