©  Foto:

Kolonien Vesterborg

Med sine skove, strande, enge og marker udgør Thorø, "børnenes ø", et fantastisk område med et væld af aktivitetsmuligheder.

Plum havde startet opførelsen af Vesterborg for at indrette et museum for handel og søfart. Det nåede dog aldrig at blive færdigbygget inden hans selvmord, og ved købet i 1930 blev de halvfærdige bygninger færdiggjort som ferie- og svagbørnskoloni. Med sine skove, strande, enge og marker udgør Thorø, "børnenes ø", et fantastisk område med et væld af aktivitetsmuligheder.

Vesterborg ligger på Thorø, som er på 600.000 m2. Oprindelig var Torø en ø, ca. 5 km sydøst for Assens, men ændrede strømforhold og havaflejringer har gjort Torø landfast med Fyn, og i dag er der adgang til "øen" fra landsbyen Torøhuse, via en sandtange. Kolonierne råder over transportmidler, som kan hente varer og bagage i Torøhuse, mens gæster må spadsere over. Københavns Lærerforening købte Torø i 1930 af dødsboet efter direktør Harald Plum, der havde erhvervet øen til sommersted for sig selv. Plum havde opbygget Det Transatlantiske Kompagni, men i 1923 brød firmaet sammen med en kæmpegæld, der var en af de vigtigste årsager til Landmandsbankens krak. Efter fallitten skød Plum sig på Torø.

På Kolonien er der plads til 56 gæster. Sengepladserne er fordelt på 1,2,3 og 4 mands værelser.

Der er stort industrikøkken og aktivitetsrum med bordfodbold og bordtennis.

Booking kan kun ske telefonisk. På ankomst­dagen påbegyndes lejemålet i princippet kl. 13.00. På afrejsedagen afsluttes lejemålet i princippet kl. 12.00.

For yderligere information se vores hjemmeside: www.kolonierne.dk

Kolonien kan bookes på Tlf. 3325 4425.