©  Foto:

Kolonien Thorøgaard

4 kolonier, Bjerge, Højbjerghus, Nora Mortensens Minde og Strandlyst som kan lejes i to selvstændige enheder; en stor og en lille.

Thorøgaard ligger på Thorø, som er på 600.000 m2. Oprindelig var Thorø en ø, ca. 5 km sydøst for Assens, men ændrede strømforhold og havaflejringer har gjort Thorø landfast med Fyn, og i dag er der adgang til "øen" fra landsbyen Thorøhuse, via en sandtange.

Kolonierne råder over transportmidler, som kan hente varer og bagage i Thorøhuse, mens gæster må spadsere over.

Københavns Lærerforening købte Thorø i 1930 af dødsboet efter direktør Harald Plum, der havde erhvervet øen til sommersted for sig selv. Plum havde opbygget Det Transatlantiske Kompagni, men i 1923 brød firmaet sammen med en kæmpegæld, der var en af de vigtigste årsager til Landmandsbankens krak. Efter fallitten skød Plum sig på Thorø.

Den nuværende Thorøgaard er fra 1884. Den oprindelige gård fra 1822 nedbrændte i 1982. I en lang årrække blev Thorøgaard brugt som helårskoloni for københavnske børn, der trængte til et pusterum fra hverdagen i storbyen. Med sine skove, strande, enge og marker udgør Thorø, "børnenes ø", et fantastisk område med et væld af aktivitetsmuligheder.

På Kolonien er der plads til 55 gæster. Sengepladserne er fordelt på 2 mands og 8 mands værelser.

Der er stort industrikøkken og aktivitetsrum med bordfodbold og bordtennis.

Alle lejemål påbegyndes kl. 13.00 og afsluttes kl. 12.00.

Søndagen kan forlænges til kl. 18.00 for 700 kr.Hverdage:
125 kr. per person pr. overnatning inkl. moms - minimum 14 personer.

Mindre grupper kan evt. anvende en af de 4 små kolonier, Lille Bjerge, Lille Højbjerghus, Lille Nora eller Lille Strandlyst, hvor der ikke er mindstepris. 
Hverdage udlejes kun i hele eller halve uger fx: man. - fre./man. - ons./ons. - fre.

I weekenderne er der fast pris for kolonibygningerne.

4 kolonier — Bjerge, Højbjerghus, Nora Mortensens Minde og Strandlyst — kan lejes i to selvstændige enheder; en stor og en lille.

For yderligere information se vores hjemmeside: www.kolonierne.dk

Kolonien kan bookes på flg. Telefonnr. 3325 4425