©  Foto:

Kolonien Skovhytten

Skovhytten var oprindelig en stråtækt gæstevilla, opført af Plum.

Skovhytten ligger på Thorø, som er på 600.000 m2. Oprindelig var Torø en ø, ca. 5 km sydøst for Assens, men ændrede strømforhold og havaflejringer har gjort Thorø landfast med Fyn, og i dag er der adgang til "øen" fra landsbyen Thorøhuse, via en sandtange.

Kolonierne råder over transportmidler, som kan hente varer og bagage i Thorøhuse, mens gæster må spadsere over. Københavns Lærerforening købte Thorø i 1930 af dødsboet efter direktør Harald Plum, der havde erhvervet øen til sommersted for sig selv. Plum havde opbygget Det Transatlantiske Kompagni, men i 1923 brød firmaet sammen med en kæmpegæld, der var en af de vigtigste årsager til Landmandsbankens krak. Efter fallitten skød Plum sig på Thorø.

Skovhytten var oprindelig en stråtækt gæstevilla, opført af Plum. Men i 1938 nedbrændte villaen desværre, og det nuværende hovedhus blev opført. Med sine skove, strande, enge og marker, udgør Thorø, "børnenes ø", et fantastisk område med et væld af aktivitetsmuligheder.

På Kolonien er der plads til 60 gæster.

Der er stort industrikøkken og aktivitetsrum med bordfodbold og bordtennis.

På ankomst­dagen påbegyndes lejemålet i princippet kl. 13.00. På afrejsedagen afsluttes lejemålet i princippet kl. 12.00.

For yderligere information se vores hjemmeside: www.kolonierne.dk

Kolonien kan bookes på flg. Telefonnr. 3325 4425