Tinka og sjælens spejl

Gå i julekalendernes fodspor - Tinka og sjælens spejl

Foto: Tinka og sjælens spejl

Gå i Tinkas fodspor og gå på opdagelse i nogle af de fynske lokationer, der har været med i de tre sæsoner om nissepigen Tinka og hendes eventyr.

Liste
Kort
Udsigt over de grønne Bobakker på Helnæs med havet og en smuk horisont i baggrunden
Foto: Daniel Villadsen

Bobakkerne på Helnæs

Her står Ensomhedens Tårn, som du kender fra alle tre Tinka julekalendere. Hele tårnet er ikke bygget på Bobakkerne. Den nederste del af tårnet blev bygget ude på spidsen af Bobakkerne.

Her blev en port stillet op som en del af tårnet. Det var en større udfordring, for Bobakkerne er ufremkommeligt terræn, og derfor blev alle materialer kørt afsted på en lille ATV, ligesom skuespillere og filmhold måtte gå den lange tur fra P-pladsen ved vejen ud til filmoptagelserne på Bobakkerne. Den øverste del af tårnet er lavet med visuelle effekter på en computer efter optagelserne.

Det er ikke supernemt at finde stedet, og du kan ikke se det fra vejen. Men du kan parkere, når du kommer over dæmningen på første mulige p-plads på højre hånd. Herefter skal du følge vandkanten rundt og helt ud til spidsen.
I dag er alle elementer fra filmoptagelserne fjernet, så det kan være lidt af en opdagelsestur at finde det præcise sted. Men området er smukt og et besøg værd.

 

Læs mere
Grønt, bakket landskab med flot orange solnedgang.
Foto: Mikkel Jézéquel

Svanninge Bakker

Svanninge Bakker har været lokation for flere optagelser i Tinka julekalenderne.

I ’Tinka og Kongespillet’ så vi blandt andet Kongen, der ridder stærkt gennem Svanninge Bakker, men også slåskampe ved siden af portalen i de sidste afsnit. I den nye julekalender i år ’Tinka og Sjælens Spejl’ kan man i afsnit 10, se en vigtig scene, der foregår i Svanninge Bakker. Uden at afsløre for meget, så er det Ingi, der er på spil igen...

Generelt har mange af de optagelser, der foregår udenfor Kongsby, optaget i Svanninge Bakker.

Filmholdet har ryddet godt op efter sig, så der er i dag, ingen spor af nisser eller seriens optagelser, men måske kan du selv finde nogle af de smukke steder, der har været med i serien?

Læs mere
Strandkant med bølgende blåt vand, lyst sand og masser af grønt på land
Foto: KigoFoto

Fyns Hoved

I ’Tinka og Sjælens Spejl’, der er tredje fortællingen om nissepigen Tinka, bliver vi introduceret for et helt nyt sted – nemlig Vestensletterne, der er optaget på Fyns Hoved. Vestensletterne er et goldt sted, hvor der ikke er meget liv. Der er dog noget liv... Troldene har nemlig lejr her. Tinka og de andre samlingsnisser kommer forbi her i serien, og måske kan du genkende stedet i serien?
Da filmholdet ledte efter lokationer til optagelserne, var målet at finde et goldt og øde sted. Og da de oplevede det fascinerende landskab på Fyns Hoved, blev de overbeviste om, at dette var den helt rigtige lokation til Vestensletterne.

Det var vigtigt, at der ikke var spor af mennesker med huse i baggrunden, elmaster og veje, og på Fyns Hoved er det øde og langt væk fra alt andet. Der var dog nogle græssende får og et par hegn, der midlertidigt blev flyttet i området under optagelserne under gode omstændigheder. I serien er der store sten på sletten, men det var filmholdets værk. Stenene var lavet af flamingolignende materiale og fjernet efter optagelserne.

Læs mere

Jernalderlandsbyen Odins Odense

I Julelandsbyen kan du opleve Nissernes Rige. Gense nissernes landsby Kongsby som den så ud i TV 2s familiejulekalender ”Tinkas Juleeventyr” og se Tinkas barndomshjem. Børn og deres familier kan hygge sig med forskellige kreative aktiviteter som at lytte til julefortællinger, bage pandekager over bål og lave personlige juledekorationer og støbe lys hertil, som de må tage med hjem.

Foran landsbyen vil der være et lille julemarked med juletræssalg og diverse boder, hvor der er lagt vægt på godt håndværk og naturmaterialer. Bagerboden sælger lidt sødt til kaffen, og ved Arnestedet kan I købe både mad og drikkevarer – måske frister den varme kakao i kulden?

Læs mere

Kobbermosen ved Lykkesholm Slot

I skoven overfor Lykkesholm Slot er portalen fra menneskenes verden indtil Nissernes Rige fra Tinka julekalenderne optaget. Portalen sikrer, at Lasse, Tinka og alle de andre mennesker og nisser kan besøge hinanden på kryds og tværs. Portalen er lavet med visuelle effekter på computer, men stedet ved søen findes i virkeligheden.

Det er ikke nemt at finde, og filmholdet måtte transportere både skuespillere, filmfolk og udstyr ned til bredden på en ATV.

Det er et meget naturskønt område. Det er tilladt at gå tur i området, men slottet er privat område, hvor der ikke er offentlig adgang.

Du finder stedet, hvor scenerne med portalen er optaget, hvis du står ved vejen og går ned langs venstre side af søen. Cirka 100-200 meter inde er der et brandbælte af træer, og cirka her er scenerne optaget.

Læs mere