VisitFyn
Besøg de fynske fødevarefestivaler - foto fra slagterbod

Fynske fødevarefestivaler

Året igennem afholder de fynske byer en række festivaler med fødevarer som hovedtema. Her finder du listen over årets største begivenheder med fødevarer. Desværre er en række af festivalerne aflyst grundet covid-19. Hold dig orienteret på de enkelte aktørers hjemmesider.

Aspargesfrokost

Den 17. maj 2020

De bedste fynske restauranter, aspargesavlere og bryggerier inviterer til forårets største, fynske event. Kom og smag, når de bedste fynske kokke forvandler forårets mest udsøgte delikatesse fra den fynske muld - aspargesen - til en lækker frokostret, som serveres med en kølig øl fra et af de fynske bryggerier.

www.spisodense.dk/aspargesfrokosten

Heartland Festival ved Egeskov

Den 29.-31. maj 2020

Der er flere måder hvorpå, du kan opleve maden på Heartland. Nyd et måltid af gastronomisk topklasse på Heartland Banquet, hæng ud ved Tasteland-scenen, hvor toneangivende madnørder byder på fortællinger og interaktiv læring eller gå på opdagelse i festivalens mange madboder og restauranter, der alle serverer måltider skabt med mindste 80% fynske råvarer.

www.heartlandfestival.dk

Det Fynske Dyrskue

Den 12.-14. juni 2020

På Det Fynske Dyrskues fødevaremarked vrimler det med delikatesser, specialiteter, økologiske og lokale produkter af højeste kvalitet. I Kuliarisk Sydfyns og Smagen af Fyns restaurant kan du smage på kokkenes tryllerier med de fynske råvarer. Menuen tager udgangspunkt i sæsonens produkter og kun fantasien sætter grænser for, hvad kokkene disker op med.

www.detfynskedyrskue.dk

Kulinarisk Sydfyn i Svendborg

Den 27.-28. juni 2020

Fødevaremarkedet i Svendborg er Nordens største af sin art, både hvad angår antal udstillere og antal besøgende, der skal tælles i tusinder. Fødevaremarkedet er en fest for alle sanser og med smagsoplevelser for enhver. Det er den høje kvalitet af råvarer og produkter, der kendetegner markedet.

www.kulinarisksydfyn.dk

Danehof i Nyborg

Den 4.-5. juli 2020

Det syder af middelalderstemning med boder, mad og underholdning for både børn og voksne, når Nyborg genopliver den gamle Danehof-tradition. Oplev bl.a. de store ridderturneringer ved Nyborg Slot.

www.danehof.dk

Lohals Frikadellefest

Den 16. juli 2020

Musik, øl og naturligvis frikadeller er ingredienserne til Frikadellefesten i Lohals på Langeland. Oplev aktiviteter for hele familien samt konkurrencer om de bedste frikadeller.

www.frikadellefest.dk

Kirsebærfestival i Kerteminde

Den 17.-19. juli 2020

Hvert år afholder Kerteminde sin Kirsebærfestival den 3. weekend i juli. Under mottoet "Se, lyt og smag" bydes du på både kunst, masser af musik, kulinariske smagsoplevelser og anden underholdning til hele familien.

www.kirsebaerfestival.dk/

Rosenfestival i Bogense

Den 1.-2. august 2020

Guidede ture til rosenmarkerne, rosendekorationer i hele Bogense, fødevaremarked og foredrag om roser og forædling.

www.rosenfestival.dk

SPIS! Odense Food Festival

Den 7.-13. september 2020

Opdag Odense med munden til SPIS! Odense Food Festival. Mød nogle af landets bedste, kvalitetsbevidste fynske og danske fødevareproducenter og madhåndværkere. Snus, smag, snak og handl i boder, der bugner af autentiske råvarer.

www.spisodense.dk

Æblefestival i Assens

Den 9.-20. oktober 2020

Æblet er i fokus, når Assens Kommune i uge 41 og 42 afholder den årlige Æblefestival. Festivalen er en hyldest til det sunde, danske æble. Her kan du få et indblik i, hvordan æblet kan bruges til langt mere i den daglige madlavning og til delikatesser som f.eks. cider, vin og snaps. Festivalen byder på oplevelser for hele familien.

www.aeblefestivalassens.dk

Æblefestival i Assens