Gå til indhold
Besøg de fynske fødevarefestivaler - foto fra slagterbod

Fynske fødevarefestivaler

Foto: VisitFyn

Året igennem afholder de fynske byer en række festivaler med fødevarer som hovedtema. Her finder du listen over årets største begivenheder med fødevarer. Festivalerne kan være aflyst grundet covid-19. Hold dig orienteret på de enkelte aktørers hjemmesider.

Heartland Festival ved Egeskov

Den 2.-4. juni 2022

Der er flere måder, du kan opleve maden på Heartland. Nyd et måltid af gastronomisk topklasse på Heartland Banquet, hæng ud ved Tasteland-scenen, hvor toneangivende madnørder byder på fortællinger og interaktiv læring eller gå på opdagelse i festivalens mange madboder og restauranter, der alle serverer måltider skabt med mindste 80% fynske råvarer.

www.heartlandfestival.dk 

Foto:VisitFyn

Kulinarisk Sydfyn i Svendborg

TBA 2022

Fødevaremarkedet i Svendborg er Nordens største af sin art, både hvad angår antal udstillere og antal besøgende, der skal tælles i tusinder. Fødevaremarkedet er en fest for alle sanser og med smagsoplevelser for enhver. Det er den høje kvalitet af råvarer og produkter, der kendetegner markedet.

www.kulinarisksydfyn.dk

Det Fynske Dyrskue

Den 17.-19. juni 2022

På Det Fynske Dyrskues fødevaremarked vrimler det med delikatesser, specialiteter, økologiske og lokale produkter af højeste kvalitet. I Kuliarisk Sydfyns og Smagen af Fyns restaurant kan du smage på kokkenes tryllerier med de fynske råvarer. Menuen tager udgangspunkt i sæsonens produkter og kun fantasien sætter grænser for, hvad kokkene disker op med.

www.detfynskedyrskue.dk

Danehof i Nyborg

Den 12.-14. august 2022

Det syder af middelalderstemning med boder, mad og underholdning for både børn og voksne, når Nyborg genopliver den gamle Danehof-tradition. Oplev bl.a. de store ridderturneringer ved Nyborg Slot.

www.visitnyborg.dk

Foto:VisitFyn

Kirsebærfestival i Kerteminde

Den 22.-24. juli 2022

Hvert år afholder Kerteminde sin Kirsebærfestival den 3. weekend i juli. Under mottoet "Se, lyt og smag" bydes du på både kunst, masser af musik, kulinariske smagsoplevelser og anden underholdning til hele familien.

www.kirsebaerfestival.dk

Rosenfestival i Bogense

Den 6.-7. august 2022

Guidede ture til rosenmarkerne, rosendekorationer i hele Bogense, fødevaremarked og foredrag om roser og forædling.

www.rosenfestival.dk

Lohals Frikadellefest

Den 21. juli 2022

Musik, øl og naturligvis frikadeller er ingredienserne til Frikadellefesten i Lohals på Langeland. Oplev aktiviteter for hele familien samt konkurrencer om de bedste frikadeller.

www.frikadellefest.dk

Æblefestival i Assens

Den 10.-23. oktober 2022

Æblet er i fokus, når Assens Kommune i uge 41 og 42 afholder den årlige Æblefestival. Festivalen er en hyldest til det sunde, danske æble. Her kan du få et indblik i, hvordan æblet kan bruges til langt mere i den daglige madlavning og til delikatesser som f.eks. cider, vin og snaps. Festivalen byder på oplevelser for hele familien.

www.aeblefestivalassens.dk

Lille pige plukker et rødt æble fra en gren med grønne blade.

Foto:VisitFyn

Del dine fynske øjeblikke med os: