Strand familie

Skønne badestrande på Fyn og Øerne

Foto: Destination Fyn

Fyn og Øerne har 1.100 km kystlinje fyldt med de dejligste badestrande. Badevandet er i top og terrænet ved strandene er meget varieret. Du finder både skønne familievenlige strande med lavt vand og brede, hvide strande, men også strande med dybere vand og spændende natur.

Christiansminde ved Svendborg

Christiansminde er populær og tiltrækker både børnefamilier og unge. Udsigten ud over Svendborgsund er vidunderlig, så det er oplagt at forlænge strandturen med picnic og grill. Vandet er dejligt, og der er en badebro, hvor det berømte veteranskib ”Helge” lægger til. Der er god mulighed for boldspil på stranden. Der ligger desuden en hyggelig minigolfbane og en fin legeplads lige ved stranden. Gå ikke glip af den berømte store softice fra kiosken.

Hasmark Strand

Hasmark Strand strækker sig flere kilometer fra Enebærodde i øst til Jørgensø Strand mod vest. Stranden er, med sit lave vand, en lækker børnevenlig strand med masser af dejligt sand. Ved siden af campingpladsen finder du en fin strandoase med gode muligheder for picnic. Der findes desuden omklædningsrum, udendørsbruser, toiletter og fine legepladser.

Nordstranden i Kerteminde

Nordstranden er Kertemindes mest populære strand og lokker både strandløver og børnefamilier til. Stranden er særlig god for børnefamilier, da man skal meget langt ud før det bliver rigtig dybt. Bliver du lækkersulten eller har brug for forfriskninger undervejs, finder du en kiosk. Der er desuden en stort og flot minigolfbane i den sydlige ende. Der er også badebro, beachvolley- og håndboldbaner og toiletter.

Vesterstrand på Ærø

Vesterstrand ved Ærøskøbing på Ærø er uden tvivl en af de bedste badestrande på Ærø. Her kan du selvfølgelig bade, men stranden er også et besøg værd blot for at nyde den smukke natur og de ikoniske badehuse. Stranden er børnevenlig, og der ligger en badebro i begyndelsen af stranden.

Fyns Badestrand ved Nyborg

Stranden ved Nyborg byder på lækkert, fint sand og dejlig sandbund ude i vandet. Her skal man ikke ret langt ud, før der er dybt nok til en dejlig svømmetur. Vandgennemstrømningen fra Storebælt sørger for, at vandet altid er klart og lækkert. Stranden har livreddere, der sidder i tårnene fra kl.10-18 i sommerperioden.

Ristinge Strand på Langeland

Ristinge Strand er den mest populære strand på Langeland. Du kan selvfølgelig bade og slappe af, men stranden byder også på en helt unik naturoplevelse. Du kan opleve 30 meter høje klitter. Stranden er også særlig god til fossiljagt. På den måde skiller stranden sig ud fra mange af de andre strande på Fyn og Øerne. 

Bogense Søbad

Det moderne søbad i Bogense ligger for enden af havnen og er oplagt for vandhunde i alle aldre. Her kan du benytte de forskellige trapper og den lange badebro. Skal du have lidt motion, kan du svømme ud til tømmerflåden, der ligger et stykke ude i vandet. Der er omklædningsrum og toilet. Ved vandet er der lækkert sand og plads til, at I kan ligge på et tæppe og nyde livet.

Drejet ved Faaborg

Drejet ligger i Dyreborg, som ligger idyllisk ved skov og strand i det sydøstlige hjørne af Horne Land, 6 km fra Faaborg. Det er en dejlig offentlig sandstrand med gode parkeringsforhold.

Vejlby Fed ved Middelfart

Vejlby Fed strand er perfekt til børnefamilier. Stranden har lækkert sand og lavt vand. Ved stranden er der borde og bænke og en badebro. Desuden er der offentlig parkering samt kiosk, legeplads og petanquebane på en nærliggende campingplads, som kan benyttes mod betaling.

Feddet ved Assens

Feddet ligger en fin bugt ud til Lillebælt. Stranden er ca. 430 m lang, og flere steder på denne stækning er børnevenlige med lavt vand og fint sand. Der er dog ikke opsat badebroer. Man skal desuden være opmærksom på, at der kan forekomme store bølger, da Feddet ligger ud til Lillebælt. Du kan parkere ved stranden, hvor der også findes et offentligt toilet.

Og mange flere endnu..

Hvis du stadig ikke har fundet den helt perfekte strand, kan du måske finde den på en af disse lister.

Børnevenlige strande på Fyn og Øerne

Er du på jagt efter den perfekte børnevenlige strand? Altså en strand med dejlig lavt vand, få sten, et ishus/kiosk til at stille den lille sult og en legeplads, hvis vandet nu alligevel er lidt for koldt. Vi har spurgt lidt rundt, og her får du svaret.

Uforstyrrede strande på Fyn og Øerne

Trænger I til at komme på kærestetur, hvor I bare kan være jer to? Tag til stranden på Fyn - vi har så mange strande, at man sagtens kan finde en, der...

Strande på Fyn til de aktive typer

Strand + action? Så gerne! Vi har samlet en liste over strande til dem, der gerne vil wind- og kitesurfe, stå på SUP eller måske snorkle. Så kan reste...

Strande på Fyn til strandløverne

Kalder alle strandløver! Er du på jagt efter en strand, hvor du kan hænge ud med vennerne, spejde efter andre strandløver (og løvinder) og hygge med g...

Solnedgangsvenlige strande på Fyn og Øerne

De lange og lyse sommeraftener, et glas køligt rosé og dine nærmeste ved din side - tilsæt en smuk solnedgang, og så har du opskriften på en næsten he...