forår raps syren fyn natur

Forår på Fyn og Øerne

Foto: Destination Fyn

Der er nok at lave på Fyn, når foråret melder sin ankomst. De fynske attraktioner vågner op fra deres vintersøvn og købstæder byder på masser af oplevelser. Spring på cyklen, hop i vandreskoene eller tag kajakken og mærk forårssolens lune stråler.

Tips til en coronavenlig påskeferie

Foto: Annie Spratt

Aktiv i forårssolen

Mountainbiking

Tænder du på singletracks med fedt flow eller heftige adrenalinkick? Så finder du på Fyn et væld af afmærkede mountainbikespor og skove, som er oplagte til en tur fyldt med action.

Så vender vi kajakken

Med cirka 1100 km kystlinje rundt om Fyn og 96 øer og holme i havet omkring, er Fyn den oplagte destination for en aktiv ferie på havet – i kajak, på SUP-board eller måske på kiteboard. Mulighederne er mange. Læs med her og bliv inspireret.

Vandring på Fyn

Spring i dine allermest komfortable sko og tag ud i den skønne fynske natur uanset om du er garvet vandrer eller total nybegynder. Her på Fyn har vi masser af stier og ruter, der bare venter på at blive betrådt. Udforsk f.eks. den populære Øhavssti, der snorer sig langs Det Sydfynske Øhav.

Bike Island-ambassadørens anbefalinger

Foto: Destination Fyn

Fyns fineste naturområder

På Fyn og Øerne finder du nogle af de smukkeste naturområder. Kan du høre dem kalde på dig? De lokker for at få dig til pakke picnickurven, snøre vandreskoene eller spænde cykelhjelmen.

Fyns bedste legepladser

Trænger ungerne til at blive luftet? Så begiv jer afsted til fynboernes favorit-legepladser. De findes i alle udgaver - midt i den grønne skov, som børnenes eventyrlige helle i bymidten og som en del af de fynske havnemiljøer. Alle legepladserne er naturligvis ganske gratis.

Sydfynske Syrendage

Den 3. weekend i maj inviteres du til Sydfynske Syrendage. Det sker i Faaborg og ikke mindst i de mange landsbyer rundtom. Oplev vandreture, smagsprøver og gode historier om de tusinde syrener, der blomstrer.

Sundets Stilhed

Foto: www.naturaaktiv.com

I skovens dybe stille ro..

.. er der tid til fordybelse. Gå en tur i de fynske skove og se bøgen springe ud, hop på cyklen og nyd forårets friske vejr eller tag hele familien med på en spændende jagt efter ramsløg i de fynske skove.

På jagt efter skovens vilde hvidløg

Når foråret nærmer sig, er det tid til en tur i skoven. Udforsk de fynske løvskove og bemærk den markante duft af hvidløg – så ved du, at du er i nærheden af ramsløg. Har du ikke fundet dit eget ramsløgssted, så guider vi dig lige her. Foråret er nemlig perfekt til lange gåture i skoven.

Overnat i trætoppene

Få en helt unik oplevelser og overnat i trækronerne i skoven ved Middelfart. I den smukke bøgeskov kan du om natten komme helt tæt på dyrelivet og høre skovens mange lyde.

Se bøgen springe ud

Når fuglene kvidrer lystigt og solens stråler for alvor begynder at varme, er det tid til at gå eller cykle lange ture i de fynske skove. Oplev når bøgen springer ud, se de brede tæpper af anemoner i skovbunden og pluk skovsyre til aftensmåltidet.

Egeskov åbner 11. maj

Foto: Destination Fyn

Bridgewalking - Udsigt til noget særligt

Prøv det hvis du tør! Du kan tage til Sydney. Eller Lillebælt. Begge steder kan du gå oven på en bro. Opleve højden. Suget i maven. Den spektakulæ...

Den Fynske Landsby

Oplev Fyn som i de gode gamle dage, når frilandsmuseet åbner op for en ny sæson 1. april. Foråret byder på mange sjove aktiviteter - se bare her

Odense ZOO

Oplev årets første dyreunger komme frem for deres skjul, mens træer og buske springer ud. Mærk den friske forårsstemning, der fylder hele haven.

Ditlevsdal Bisonfarm

Tag på en spændende guidet tur blandt de store bisonokser og hør sjove historier fra en anderledes hverdag på bisonfarmen. Se priser og datoer her.

Forårstemning på øerne og i de fynske købstæder

De små øer emmer af forårsstemning. I Odense kan du f.eks. tage til aspargesfrokost eller nyde solen i en af parkerne. Du kan også finde årets første friske asparges og små fynske forårskartofler på et af fødevaremarkederne. Så tag bare af sted!

Forår på Ærø

Foråret på Ærø er en helt særlig oplevelse. Øen vågner brat af vinterdvalen og gør klar til sommer. Stemningen er både forventningsfuld og afslappet.

Oplev Romsø i forårsdragt

I maj måned blomstrer hundredevis af tjørne på Romsø og øen er indhyllet i blomsterduft, lysegrønne blade og hvide kronblade. Tag Romsøbåden til den hyggelige lille ø fra 1. april.

Langelands Kunsttårne

I Danmarks Længste Kunstudstilling, fordelt på 12 forskellige tårne, kan du gå på opdagelse i kunstens mange facetter og se, hvordan forskellige kunstnere tager udfordringen op, når ”galleriet” måler 1,5m x 1,5m og med 8 m til loftet.

Aktuelle kunstudstillinger

Når kulden bider, regnen siler ned eller du bare har brug for en pause fra sommerens varme, kan du søge ly på et af Fyns fire største kunstmuseer. Her...

Torvedage og fødevaremarkeder

Gå på jagt efter årets første sprøde asparges, din favoritost eller nylandede fjordrejer ved de stemningsfyldte fynske torvedage og markeder.

Forår i Odense

Odense er særligt smuk i foråret, når træerne langs åen springer ud og de lokale benytter hver en chance til at slikke sol i byens parker.

Kunstøen Fyn

Se Fynbomaleres penselstrøg helt tæt på, lad øjnene løbe over finurlige skulpturer, eller studér nænsomt drejet keramik. Fyns fire største kunstmuseer...