VisitFyn
forår fynske skove ramsløg løvskov

På jagt efter skovens vilde hvidløg

Når foråret nærmer sig, er det tid til en tur i skoven. Udforsk de fynske løvskove og bemærk den markante duft af hvidløg – så ved du, at du er i nærheden af ramsløg. Har du ikke fundet dit eget ramsløgssted, så guider vi dig lige her. Foråret er nemlig perfekt til lange gåture i skoven.

Pluk på omtanke

De små grønne blade begynder at titte frem fra skovbunden i slutningen af februar. Resten af foråret kan du nyde den hvidløgsduftende plante i madlavningen derhjemme. Du kan bruge hele planten – altså både blade, selve løget og blomsterne i madlavningen. Lav f.eks. en lækker ramsløgspesto eller ramsløgssalt.

Pluk kun det du skal bruge. Der skal også være til andre ivrige skovgæster og næste års høst. Du skal også være særlig opmærksom, da ramsløg nemt kan forveksles med den giftige liljekonval – du kan kende ramsløgene på deres karakteristiske duft af hvidløg.  

Du kan læse meget mere om den grønne, duftende plante hos Danmarks Naturfredningsforening.

Ramsløg i fynske skove

Du kan finde ramsløg i skovbunden i disse skove. Kender du et andet sted, hvor skovbunden bugner af ramsløg hvert forår? Tip os gerne, så andre kan få glæde af herlighederne.

Liste
Kort