Nærbillede af et væld af lysegrønne ramsløg i skovbund. Solens stråler reflekteres i de lysgrønne blade.

På jagt efter skovens vilde hvidløg

Foto: Destination Fyn

Når foråret nærmer sig, er det tid til en tur i skoven. Udforsk de fynske løvskove og bemærk den markante duft af hvidløg – så ved du, at du er i nærheden af ramsløg. Har du ikke fundet dit eget ramsløgssted, så guider vi dig lige her. Foråret er nemlig perfekt til lange gåture i skoven.

Pluk på omtanke

De små grønne blade begynder at titte frem fra skovbunden i slutningen af februar. Resten af foråret kan du nyde den hvidløgsduftende plante i madlavningen derhjemme. Du kan bruge hele planten – altså både blade, selve løget og blomsterne i madlavningen. Lav f.eks. en lækker ramsløgspesto eller ramsløgssalt.

Pluk kun det du skal bruge. Der skal også være til andre ivrige skovgæster og næste års høst. Du skal også være særlig opmærksom, da ramsløg nemt kan forveksles med den giftige liljekonval – du kan kende ramsløgene på deres karakteristiske duft af hvidløg.  

Du kan læse meget mere om den grønne, duftende plante hos Danmarks Naturfredningsforening.

Ramsløg i fynske skove

Du kan finde ramsløg i skovbunden i disse skove. Kender du et andet sted, hvor skovbunden bugner af ramsløg hvert forår? Tip os gerne, så andre kan få glæde af herlighederne.

Liste
Kort
En masse ramsløg i skovbunden på en solskinsdag.
Foto: Destination Fyn

Skoven ved Flyvesandet

Tag på ramsløgsjagt i Fyns nordligste skov. Udforsk også gerne resten af området, der bl.a. rummer et fuglereservat, smukke klitter og en børnevenlig strand.

Læs mere
Naturparken Hindsgavl Dyrehave
Foto: Niels Martner

Naturparken Hindsgavl Dyrehave

Dyrehaven har en stor bestand af kron- og dådyr. På en tur rundt i Dyrehaven opleves hjortevildtet, der græsser i skoven og på sletten. Hjortevildtet er områdets natur- og landskabsplejere, der sikrer...

Læs mere
Lærkedal, Nr. Broby
Foto: Trente Mølle

Lærkedal, Nr. Broby

Kuperet område med udsigt fra Synebjerg (82m), afgræssede arealer, små lunde med ældre træer og megen nyplantet skov.

Bakkerne er skabt som en vold foran en gletscher under istiden. Afmærket tur på 4 ...

Læs mere

Christiansminde ved Svendborgsund

Udforsk Svendborgs største skovområde Gl. Hestehave, Hallindskoven, Stævneskoven og Christiansminde og se om du er heldig at finde ramsløg. Der er også gode muligheder for at køre mountainbike.

Læs mere

Vester Skerninge Præstegårdsskov

Vester Skerninge Præstegårdsskov eller blot “Præstens Skov” er en lille perle. Her finder du foruden ramsløg i foråret også talrige gamle ege, hasselkrat, klatrende vedbend og en smuk udsigt til Det Sydfynske Øhav.

Læs mere

Sporene ved Store Dannesbo og Avernakgård

Gå på jagt efter ramsløg langs sporene ved St. Dannesbo, der ligger ca. 10 km sydvest for Odense ved landsbyen Brylle. Omkring Store Dannesbo finder du hele tre afmærkede spor - gul, rød og blå. 

Læs mere