Østersørutens etape 1: Sønderborg - Ærø - Svendborg

Foto: VisitFyn

Als og Ærø, maleriske færger, vild og blid ønatur, seaside gold og lystfiskeri og unikke badehuse er blot nogle af de få ting, som du kan opleve på den smukke rute.

Med startpunkt i Sønderborg cykler du mod Høruphav igennem Sønderskoven og passerer flere hyggelige landsbyer på Als, inden du ankommer til Fynshav. Her er færge til Bøjden på Fyn og til Søby på Ærø. Snup den sidstnævnte og sæt kursen mod Ærø.

Efter en times sejlads lander du i Søby. Du ser herregården Søbygaard og mærker landsbyidyllen i Skovby. Du kommer op i “Ærøs alper”, hvor selv rutinerede motionscyklister bliver udfordret. Belønningen er udsigten udover Øhavet. Nær Ærøskøbing kører du langs Borgnæs Bugt, og i selve byen kan du gå på opdagelse ad de brostensbelagte gader. Fra Ærøskøbing skal du igen med færge og denne gang med Svendborg og Fyn som destination.

Smagsoplevelser på Ærø

Slip smagssanserne løs hos de ærøske gårdbutikker, mikrobryggerier og gastronomiske iværksættere. Den Gamle Købmandsgaard i Ærøskøbing er en hyggelig butik og café med lækre, lokale produkter, hvor du også kan nyde en frokost. Husk at kigge ind i det tidligere vaskehus. Her har mikrodestilleriet Ærø Whisky til huse.

Naturen på Ærø

Naturen er Ærøs hovedattraktion med kombinationen af blide strandlinjer mod Det Sydfynske Øhav og de mere vilde, forrevne kyster mod Østersøen. En vandretur på Ærø er oplagt. Besøg Vitsø, hvor der findes strandenge, vandhuller og masser af fugleliv. Eller gå på opdagelse ved Voderup Klint, hvor geologien er helt speciel, og store landskabsblokke er gledet ned som gigantiske trappetrin.

På nordspidsen af Ærø står Skjoldnæs Fyr. Omkring fyret er anlagt en af Europas smukkest beliggende seaside-golfbaner. I øvrigt er lystfiskeri på Ærø i verdensklasse! Du er næsten garanteret havørredfangst året rundt.

Hent og print kort over Etape 1 >

_____

Er du mere til digital navigation end at følge skilte? Frygt ej - Du kan downloade ruten som GPX-fil til din navigation, eller se ruten på kortet herover. Ruten er heldigvis skiltet hele vejen, så du nemt kan køre helt uden hjælpemidler.